Τελευταία ενημέρωση 04:51, 23 Σεπ 2020

Ο Εσπινόζα «έκλεψε» λάμψη από τον Ούμπιντες!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που πρωταγωνιστής δεν ήταν εκείνος που βραβεύεται αλλά εκείνος που τον βράβευσε ζήσαμε χθες στο Café του γηπέδου. Ίσως γιατί ο Χαβιέρ Ούμπιντες πριν από λίγο καιρό είχε ξαναβραβευτεί για το γκολ που είχε πετύχει εναντίον του Αστέρα Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Σέρτζιο Εσπινόζα του πρώτου εκπορθητή της Τούμπας το 1976 με δύο δικές του κεφαλιές εκ των οποίων η μια από 25 μέτρα προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους θαμώνες του Ατρόμητος Cafe, στους πιο μεγάλους σε ηλικία που είχαν την τύχη να το προλάβουν και να τον γνωρίσουν ως ποδοσφαιριστή.

Η μεγάλη έκπληξη για τον Εσπινόζα ήταν όταν μετά από πάρα πολλά χρόνια είδε και έναν συμπαίκτη του. Τον Αλέξη Σκαρπέλη, έναν άλλον σπουδαίο άσο της εποχής ο οποίος πήγε να τον συναντήσει. Μια ζεστή αγκαλιά και λόγια συγκίνησης, θύμησες από το παρελθόν, οι πλάκες στα αποδυτήρια όλα ήρθαν πάλι στο μυαλό τους.

Όλοι ήθελαν λοιπόν μια φωτογραφία μαζί του σε ανάμνηση αυτής της ξεχωριστής συνάντησης, μάλιστα ο «γεννημένος από κούνια» στον Ατρόμητο Βασίλης Κεχαγιάς έφορος υλικού της Κ20, του πρόσφερε μια φανέλα της ομάδας.

Αλλά και ο Σέρτζιο όπως μου μετέφερε η γυναίκα του Καίτη σήμερα ήταν πολύ χαρούμενος για την όμορφη αυτή τιμή που θεωρεί ότι του έγινε. «Από τη χαρά του δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ» μας είπε η Καίτη Εσπινόζα για τον γλυκύτατο Σέρχιο που ήρθε στη Ελλάδα για να παίξει μπάλα στη δεκαετία του ΄70 αλλά δεν έφυγε ποτέ. Και τώρα χαίρεται τα δύο παιδιά του και τα δύο του εγγόνια.