Τελευταία ενημέρωση 01:29, 19 Απρ 2024

Μια γυναίκα «όλα τα μπορεί» και στο πόλο!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Mια γυναίκα όλα τα μπορεί», λέει ένα τραγούδι και οι συγκεκριμένοι στίχοι έχουν γραφτεί σίγουρα για την Γεωργία Σπυροπούλου. Μια δυναμική κοπέλα που αγάπησε τον αθλητισμό μέσω του γυναικείου πόλο του ΓΣΠ και με την… μαγκιά της κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο το συγκεκριμένο τμήμα.

Το peristerisports συνάντησε την έφορο Γυμναστικού συλλόγου στο κολυμβητήριο, όπου γίνονται οι προπονήσεις όλων των κλιμακίων της υδατοσφαίρισης των Περιστεριωτών  και μας μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα…

Αναλυτικά η συνέντευξη της Γεωργίας Σπυροπούλου:

-Αρχικά θα ήθελα να μου πεις πως ξεκίνησες να δραστηριοποίησε στην  γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣΠ…

«Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 201ε, όταν ο άλλος έφορος, Ανδρέας Κούρτης, μου ζήτησε να βοηθήσω την προσπάθεια που γινόταν. Τότε ήμουν μια μαμά που δεν είχε ιδέα από το άθλημα, αλλά όσο βρισκόμουν στην ομάδα ένιωθα να αγαπώ όλο και περισσότερο το άθλημα, μέχρι που έγινε το… μικρόβιο μου. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ αρχικά, είναι το γεγονός ότι είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι  τον Νοέμβρη του 2012 είχαμε 4 παιδιά και τον Σεπτέμβρη του 2013 είχαμε 24, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο».

-Πόσο δύσκολο ήταν αρχικά να… επιβιώσει μια γυναίκα κάνοντας μια προσπάθεια που κατά τον κόσμο είναι περισσότερο για άνδρες;

«Από την αρχή προσπάθησα να επιβληθώ, μόνο έτσι θα τα κατάφερνα. Ο δυναμισμός μου με βοήθησε και κατάφερα να έχω επιτυχημένα αποτελέσματα με την βοήθεια όλων. Ο λόγος που τα καταφέρνουμε δεν είναι η Γεωργία, ο Ανδρέας ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι το γεγονός ότι είμαστε μια οικογένεια και τα καταφέρνουμε όλοι μαζί».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την ομάδα;

«Να μάθουν οι Περιστεριώτες το Πόλο και να το αγαπήσουν, όπως το αγάπησα και εγώ. Παράλληλα θέλουμε να φτάσουμε κάποια στιγμή ψηλά με δικά μας παιδιά και όχι μισθοφόρους. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Β΄ Εθνική χρησιμοποιούμε κορίτσια έως 16 ετών».

-Είπες πως θέλεις να καταφέρεις να γεμίσεις την ομάδα με Περιστεριώτισες. Ποιο είναι το δύσκολο σημείο σε αυτό το εγχείρημα;

«Οι γονείς που φοβούνται να στείλουν το παιδί τους, κάποιες φορές στην ομάδα μας και έτσι μπορεί να χαθεί ένα ταλέντο, αλλά περισσότερο από όλα, δεν θα κερδίσει το παιδί, όλα όσα μπορεί μέσα από αυτό το πανέμορφο άθλημα».

-Τι θα έλεγες σε έναν γονιό που θα σε ρώταγε γιατί πρέπει να γράψει την κόρη του στην ομάδα;

«Ότι αν το παιδί γραφτεί έχει πολλά να κερδίσει. Το κοριτσάκι που θα γραφτεί θα μπει πρώτα από όλα σε μια ομάδα και θα μάθει μαζί με τις συνομήλικες του, να γίνει πιο ομαδικό, μέσα από την κοινωνικοποίηση του και τους στόχους που θα έχει το τμήμα του. Παράλληλα η συνύπαρξη με οποιοδήποτε άθλημα είναι υγεία και εδώ θα χρησιμοποιήσω μια ρήση των αρχαίων προγόνων μας, οι οποίο όπως έχει αποδειχτεί, ήταν πιο σοφοί από εμάς τους νεοέλληνες. “Νους υγιής εν σώματι υγιή”. Εκτός των άλλων ένα παιδάκι θα μπορέσει να δυναμώσει την αντίληψη του, μέσα από αυτό το όμορφο αγώνισμα που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας.  Τέλος, θα ήθελα να πω πως πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η διαρκής συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητε,ς συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, σε οποιοδήποτε επίπεδο, και παρέχει πολύτιμες δεξιότητες που τους βοηθούν να τη διατηρήσουν ώστε να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη του 2015 βασισμένη σε στοιχεία των καταναλωτών των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 24 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν αυτοπεποίθηση αν αθλούνται τακτικά, σε σύγκριση με εκείνες που δεν αθλούνται καθόλου. Επιπλέον, η πρόσφατη έρευνα της Always διαπίστωσε ότι τα κορίτσια ανέφεραν ότι τρία από τα σημαντικότερα οφέλη από τη συνέχιση αθλητικών δραστηριοτήτων είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, η ομαδικότητα και οι ηγετικές ικανότητες».

-Θα ήθελα να μου πεις πως μπορεί να γράψει κάποιος το παιδί τους σε εσάς…

«Όποιος γονιός θέλει μπορεί να περάσει ένα απόγευμα από την γραμματεία του κολυμβητηρίου στην «Χωράφα» ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο 210 5055125 για να του δώσουμε ότι πληροφορίες θέλει».

-Τέλος, θα ήθελα να μου πεις για τους προπονητές που έχει η γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣΠ. Είναι ικανοί;

«Το αν είναι ικανοί το καταλαβαίνει κάποιος βλέποντας μόνο το πλούσιο βιογραφικό τους. Ο προπονητής μας Τάσος Παπαναστασίου είναι Χρυσός Ολυμπιονίκης και οι λάτρεις του αθλήματος, μπορεί να τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο ο γάτος. Είναι ένας έμπειρος τεχνικός που έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια και σαν προπονητής, ενώ βοηθός του είναι η Ζηνοβία Καραγιάννη, με Πανελλήνιες διακρίσεις στις αποστάσεις ταχύτητας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και από τα ιδρυτικά μέλη της γυναικείας ομάδας πόλο των Πειραιωτών, όπου ήταν και αρχηγός των «ερυθρόλευκων», αλλά και διεθνής. Έχει και πολλές άλλες επιτυχίες, όπως και ο κόουτς μας, αλλά ο καθένας μπορεί να καταλάβει καλύτερα αυτούς τους δύο ανθρώπους, βλέποντας το πάθος με το οποίο δουλεύουν, αλλά και τον επαγγελματικό τους τρόπο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 21:42
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ανταγωνιστική Α2 με τρία ταξίδια στην Κρήτη! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας