Τελευταία ενημέρωση 00:56, 20 Απρ 2024

Γιατί να μην είχαν ένα κοινό όνομα;

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βλέποντας το παράδειγμα άλλων ομάδων έχω αναρωτηθεί πολλές φορές μέσα μου γιατί ο ΓΣΠ να μην λεγόταν «Ατρόμητος». Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ακόμη και ο Πανιώνιος διατηρούν τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ με κοινό όνομα. Εμείς όμως στο Περιστέρι έχουμε τον Ατρόμητο και τον ΓΣΠ.

 Δύο αδελφικά πράγματι σωματεία που δεν έχουν όμως κοινό όνομα όπως έχουν οι ομάδες που προανάφερα. Με κοινή δεξαμενή φιλάθλων. Το κοινό όνομα είναι πολύ σημαντικό για το «μεγάλωμα», για το «γιγάντωμα» ενός συλλόγου.

Και στις δύσκολες στιγμές το ένα άθλημα θα στήριζε το άλλο. Όταν δηλαδή παραίπαιε ο Ατρόμητος στη δεκαετία του ‘ 90 και μεγαλουργούσε ο ΓΣΠ όλη η Ελλάδα να άκουγε εκείνη την εποχή το όνομα «Ατρόμητος» και «όχι» ΓΣΠ. Το ίδιο θα συνέβαινε στις μέρες μας, τώρα που μεγαλουργεί ο Ατρόμητος και παραπείει αντίστροφα ο ΓΣΠ

Και πριν σπεύσει και σκεφτεί κανείς γιατί ντε και καλά η ενιαία ομάδα να λεγόταν «Ατρόμητος» και όχι «ΓΣΠ»,  ο λόγος  (κατ εμέ) είναι προφανής. Ο Ατρόμητος προϋπήρχε επί σειρά ετών του ΓΣΠ, ιδρύθηκε το  1923 ενώ ο ΓΣΠ ιδρύθηκε το 1971. Απόσταση σχεδόν πενήντα χρόνια.

Δυστυχώς  (πάλι κατ εμέ) αυτό δεν μπόρεσε να καταστεί εφικτό. Και επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω ότι η ομάδα με το κοινό όνομα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα μας είχε γιγαντώσει πολύ περισσότερο, συν ότι στην πορεία του χρόνου θα μπορούσαν να μπουν και νέα τμήματα, καλή ώρα το Water Polo που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία.  Θα ήταν καλύτερα. Αυτή είναι η άποψη μου, αυτήν καταθέτω.

Δεν θέλω να ξύσω....πληγές και ούτε να προσθέσω πρόβλημα. Καλά είμαστε κι έτσι. Μια χαρά. Την ίδια αγάπη έχουμε και για τις δύο ομάδες μας, απλά ο «σκληρός δίσκος» του εγκεφάλου μου ανέσυρε αυτή την «πληροφορία».

Αύριο πάντως θα μάθατε αν έγινε ή δεν έγινε ποτέ σκέψη για να πάρουν και τα δύο σωματεία ένα κοινό όνομα γιατί ρώτησα και έψαξα για να μου λυθεί αυτή η απορία που πολλά χρόνια υπήρχε μέσα μου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Γιατί ο ΓΣΠ δεν ονομάστηκε «Ατρόμητος»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας