Τελευταία ενημέρωση 20:46, 19 Απρ 2024

Οι «10+1» δικοί μου λόγοι για το Polo

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χθες το βράδυ βρέθηκα στο κολυμβητήριο της Χωράφας για να πάρω την κόρη μου. Μπαίνοντας  στην είσοδο «έπεσα» πάνω στον έφορο της Ανδρικής υδατοσφαίρισης του Γ.Σ.Π. τον Γιάννη Φέγγο την «ψυχή» θα έλεγα του τμηματος, μαζί με τον «Μπάμπαρο» τον Παπασπηλίου και τον Βασίλη Λόη.

Μου έδωσε  λοιπόν ο Γιάννης να ρίξω μια ματιά στα φυλλάδια που μόλις είχε τυπώσει το τμήμα, με στόχο να ενημερώσει τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Περιστερίου. Η πρώτη εικόνα με εντυπωσίασε. Μιλούσε για τους «10+1» λόγους που ένα παιδί έχει για να μπει στην περιστεριώτικη οικογένεια της Υδατοσφαίρισης.

 Το βράδυ πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαβάσεις με την ησυχία σου  και έτσι αποφάσισα να διαβάσω το φυλλάδιο  της ΓΣΠάρας αργά το ίδιο  βράδυ . Ένα καλογραμμένο και καλοστημένο φυλλάδιο που στις μέρες μας ελάχιστες αν όχι καμία ομάδες κάνουν. 

Ένα φυλλάδιο που «μιλάει» για κοινωνικότητα, ομαδικότητα, ασφαλή εκγύμναση όλου του σώματος, όξυνση της αντίληψης, παιχνίδι , φιλίες, πειθαρχία , συνεργασία, αγωνιστικότητα, στόχους. Ότι ψάχνει ένας γονιός για το παιδί του και ότι ψάχνει ένας νεαρός για να αθληθεί σωστά και να διαμορφώσει σωστό χαρακτήρα, ήταν έτοιμο και συμπυκνωμένο σε ένα τρίπτυχο φυλλάδιο.

 Εντυπωσιάστηκα από το πως κατάφεραν οι άνθρωποι του Γ.Σ.Π. , μέσα από λίγα αλλά αληθινά λόγια, να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Κατάφεραν να με πείσουν σαν γονέα ότι η επιλογή του Water Polo είναι μία σωστή απόφαση όταν κάποιος ψάχνει να βρει σε ποιο άθλημα να κατευθύνει το παιδί του.  Αν και είναι γνωστό τοις πάσοι ότι είμαι ποδοσφαιρόφιλος πρωτίστως. Ταυτόχρονα με έκαναν να θέλω  να  ξαναγινόμουν παιδί και να βούταγα και εγώ μαζί τους στην πισίνα. Να αγωνιστώ και εγώ για το Περιστέρι , φορώντας το μαγιό , το μπουρνούζι και το σκουφί του Γ.Σ.Π. Αλήθειας σας λέω θα το έκανα!

 Και μου έλεγε ένας που δεν γνωρίζει , « μα καλά , τόσες ομάδες υπάρχουν στον χώρο , με ποιο βαριά ιστορία στο άθλημα από ότι ο  Γ.Σ.Π.  Γιατί να μην πάω την ομάδα μου σε μια από αυτές;». 

Και όμως πολύ γρήγορα σκέφθηκα 10+1 λόγους για να πάει ένα παιδάκι να παίξει πόλο στον ΓΣΠ. Λειτουργώντας με συναίσθημα και λογική. Ποιοι είναι αυτοί;

  1. Γιατί είμαι Περιστεριώτης και ΓΣΠ σημαίνει «Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου». Πολύ απλό.
  2. Γιατί η αθλητική ιστορία της πόλης μου είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Ατρόμητου και του Γ.Σ.Π.
  3. Γιατί  το Περιστέρι κάνει μία αξιόλογη , καθαρή και γεμάτη επιτυχίες προσπάθεια στην Υδατοσφαίριση.
  4. Γιατί η ανδρική ομάδα είναι στην Α2 , που σημαίνει ότι σε κατηγορία πρωταθλήματος είναι το 2ο στην τάξη άθλημα στην πόλη μας.
  5. Γιατί την εμπειρία που θα νοιώσει κάποιος αθλητής ή γονιός στο Water Polo του Γ.Σ.Π. δεν θα την νοιώσει πουθενά.
  6. Γιατί ήρθε η ώρα  να γράψουμε την δική μας ιστορία και σε αυτό το άθλημα , όπως αξίζει στο Περιστέρι μας.
  7. Γιατί οι προπονητές είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στον χώρο.
  8. Γιατί σε αυτή την πόλη και σε αυτόν τον Σύλλογο η φανέλα ήταν , είναι και θα είναι πάντα βαριά.
  9. Γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε σχέση με τους αντιπάλους μας.
  10. Γιατί το «Πάμε Water Polo … Πάμε Γ.Σ.Π.» κατάφερε να με πείσει σαν σύνθημα.
  11. Γιατί είναι μία από τις πιο καθαρές και έντιμες προσπάθειες στον χώρο του αθλητισμού.

Το «11» ειδικά σας το προσυπογράφω. Γνωρίζω  την προσπάθεια του Γ.Σ.Π. για την Υδατοσφαίριση από την πρώτη μέρα του Restart . Και την γνωρίζω με όλες τις λεπτομέρειες. Ο Σύλλογος αξίζει τα συγχαρητήρια όλης της πόλης για αυτή την προσπάθεια,  γιατί τιμά όλο το Περιστέρι. Αυτοχρηματοδοτούμενο τμήμα , με τις πλάτες εφόρων και γονέων , με πλάνο πενταετίας και πολύ κέφι.  

Ίσως τελικά οι «10+1» λόγοι να είναι λίγοι για να περιγράψουν στο 100% τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί μέσα από την άθλησή του στην Υδατοσφαίριση. Μπορεί και οι δικοί μου «10+1» λόγοι να είναι λίγοι για να περιγράψουν την περηφάνια που πρέπει να νοιώθουμε όλοι για το δικό μας Water Polo, αυτό του Γ.Σ.Π.

 Σίγουρα όμως είναι αρκετοί για να μας πείσουν να δοκιμάσουμε και να προσδεθούμε στο υδάτινο άρμα της πόλης μας !

 «Πάμε Water Polo … Πάμε Γ.Σ.Π.»  όπως λέει και το σύνθημα. Για το Περιστέρι, για τα παιδιά μας και τον Σύλλογο που έχουμε στην καρδιά μας !

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 08:58
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Να υπερηφανευόμαστε για πάρτη του! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας