Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σοφία των ρεκόρ Ευρώπης και του χάλκινου στο Παγκόσμιο

Κατηγορία Δελφίνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ετικέτες

Για τα τέσσερα ευρωπαϊκά ρεκόρ και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης στο Τομσκ καταλαμβάνοντας την 3η θέση μίλησε η Σοφία Κτενά.

 Η κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης σε αυτό το αγώνισμα είχε μάλιστα την μεγάλη τιμή να λάβει μέρος και στο Super Sprint Cup. Μιλώντας στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος τόνισε μεταξύ άλλων πως η χρονιά για εκείνη κρίνεται επιτυχημένη, ενώ ευχαρίστησε και όσους τη στήριξαν στο να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Οι Ρώσοι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη διοργάνωση αυτή καθώς διεξήχθη και στη χώρα τους. H διάκριση στη Ρωσία ήταν μέσα στους στόχους μου, όχι όμως και στο βασικό μου προσανατολισμό που ήταν η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η χρονιά ολοκληρώθηκε και η Σοφία Κτενά έκανε τον προσωπικό απολογισμό της:

«Για μένα η σεζόν δεν θα μπορούσε να μην ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αφού συνοδεύτηκε από τα 4 ευρωπαϊκά ρεκόρ και το πρόσφατο χάλκινο μετάλλιο. Το μετάλλιο είναι φυσικά ένα επίτευγμα που τιμά και εμένα αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, όμως νομίζω πως είχα τις δυνατότητες να πετύχω κάτι παραπάνω».

Η Σοφία Κτενά δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει την ΚΟΕ για την αμέριστη συμπαράστασή της και για την ορθή διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μόνο που λείπει από το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι να συμπεριληφθεί και στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αγώνων.

Καταλήγοντας η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προπονητές μου αλλά και την Ομοσπονδία για όσα έχουμε καταφέρει. Στο μέλλον ευελπιστώ πως και η ελληνική πολιτεία θα βοηθήσει το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης ώστε να κάνει και άλλα βήματα προόδου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 15:48