Τελευταία ενημέρωση 16:44, 19 Απρ 2024

Τιμήθηκε η μνήμη του Αντώνη Μπέλλου

Κατηγορία Πνευματική στέγη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου πραγματοποίησε διήμερο εκδηλώσεων για να τιμήσει τη μνήμη του πρόωρα χαμένου πρόεδρου της Αντώνη Μπέλλο.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την πραγματοποίηση Σιμουλτανέ με το GM Γιάννη Νικολαϊδη και συνεχίστηκαν με το καλοκαιρινό τουρνουά Blitz. Κορύφωση αυτών αποτέλεσε η μετονομασία του εντευκτηρίου της Πνευματικής Στέγης σε αίθουσα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ».

Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που έκανε την Πνευματική Στέγη την κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια, αφού υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης της αναγέννησής της απο το 2008 που την ανέλαβε, ένας άνθρωπος οραματιστής, πληθωρικός και δοτικός δούλεψε ακούραστα, έχοντας ως κίνητρο του την αγάπη για το Σκάκι και πρόσφερε πάρα πολλά σε όλη την σκακιστική ενότητα.

Ο Ελληνικός Σκακιστικός κόσμος τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την ενεργό, ουσιώδη και αφειδωλεύτη στήριξη, την οποία πρόσφερε ο Αντώνης Μπέλλος σε πολλές και σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του Ελληνικού Σκακιού.

Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο Ελληνικό Σκάκι, καμάρωσε πολλές φορές την ομάδα του Πρωταθλήτρια ή Κυπελλούχο, υποστήριξε έμπρακτα τους Έλληνες κορυφαίους διεθνείς, αλλά είχε και πολλές καινοτόμες ιδέες για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Εκείνο, όμως, που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν η αγάπη του για τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές, τα δικά του παιδιά, όπως τους αποκαλούσε και τους στήριζε σε κάθε νίκη ή ήττα τους.

Για όλα αυτά εκφράστηκαν οι ομιλητές που πλαισίωσαν την εκδήλωση, ο καθένας απο τη δική του θέση και σχέση με τον Αντώνη Μπέλλο.

Την εκδήλωσε άνοιξε η ανηψιά του εκλιπόντος Δώρα Σιμιντζή, η οποία εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε για την μετονομασία του εντευκτηρίου της Πνευματικής Στέγης σε αίθουσα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ”.  Μίλησε για το πάθος του Αντώνη για το σκάκι, που αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για την ανακατασκευή της αίθουσας της Πνευματικής Στέγης και με την περηφάνεια με την οποία την επιδείκνυε ως ένα απο τα στολίδια του Περιστερίου. Επιπλέον τόνισε πως ο Αντώνης θα βρίσκεται πάντα κοντά στους μικρούς και μεγάλους σκακιστές της ομάδας και θα χαίρεται με τις επιτυχίες τους.

Εξέφρασε μάλιστα την αίσθηση της οικογένειας ότι ο Αντώνης εκεί που βρίσκεται είναι πολύ χαρούμενος, γιατί όσοι φεύγουν απο κοντά μας δε θέλουν θρήνους, αλλά τέτοιες πράξεις μνήμης.

Ακολούθησε ο συγκινητικός χαιρετισμός του Δημοσιογράφου κου Παρρά Κωστή και προσωπικού φίλου του εκλιπόντος που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των παρευρισκομένων.

Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος κα Μαίρη Τσιώτα απηύθηνε χαιρετισμό, όχι μόνο απο τη θέση της Αντιδημάρχου, αλλά και ως φίλη του εκπλιπόντος που σεβόνταν το έργο του και είχε μαζί του άψογη συνεργασία.

Την εκδήλωση πλαισίωσε επίσης ο κος Καλιάφας Τάσος Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ.

Μετά το τέλος των χαιρετισμών στην μνήμη του Αντώνη Μπέλλου η εκδήλωση έκλεισε με την απομονή μεταλλίων στους μικρούς και μεγάλους.

Οι πρώτοι της γενικής κατάταξης:

1ος Παπαδόπουλος Γιώργος

2ος Μιχαηλίδης Ανέστης

3ος Βλάσσης Γιώργος

Α<18 Κατωπόδης Δημήτρης

Α<16 Σακκάς Κωνσταντίνος

Α<14 Απέργης Ιωσήφ

Α<12 Φράγκος Βασίλης

Α<10 Κοτσιόπουλος Παναγιώτης

Κ<18 Σκιαδοπούλου Αφροδίτη

Κ<16 Χρυσογγέλου Νάσια

Κ<14 Μπαστιάνου Χρυσούλα

Κ<12 Ηλία Αναστασία

Κ<10 Τζαβάρα Ελένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Από σήμερα οι εγγραφές »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας