Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα «Βατικανό» στην καρδιά του ΓΣΠ το WaterPolo!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σαν το Βατικανό που βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης αλλά λειτουργεί ως Ανεξάρτητο Κράτος, έτσι και το τμήμα Water Polo σαν μια μικρογραφία βρίσκεται στην καρδιά του «ΓουΣουΠου» με τη διαφορά ότι ενώ εποπτεύεται από την κεντρική διοίκηση λειτουργεί αυτόνομα και σχεδόν ανεξάρτητα.

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον περιστεριώτικο αθλητισμό που οι περισσότεροι ίσως να την έχουμε πάρει αψήφιστα συντελέστηκε με την  παραμονή του water polo του ΓΣΠ στην Α2 κατηγορία.

Μπορεί το πόλο να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ όμως είναι ένα άθλημα που έχει δώσει πολλές επιτυχίες στη χώρα μας και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Εθνική Πόλο είναι το μοναδικό ομαδικό σπορ που θα μας εκπροσωπήσει στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Το πόλο πίσω από τον Ατρόμητο!

Εν προκειμένω αν ιεραρχήσουμε τα ομαδικά σπορ στην πόλη μας και τις κατηγορίες που παίζουν οι ομάδες μας θα διαπιστώσουμε ότι το Water Polo είναι το δεύτερο στην σειρά ομαδικό άθλημα που εκπροσωπεί το Περιστέρι πανελληνίως.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε τον Ατρόμητο στην Α’ Εθνική και μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Αμέσως μετά όσο και αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει είναι το πόλο που του χρόνου θα αγωνιστεί στη Α2 κατηγορία!.

Ο δημοφιλής  μας ΓΣΠ δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα παίξει, ακροβατεί μεταξύ Α2 και Β’ Εθνικής, αυτή την στιγμή θεωρητικά είναι ομάδα Β’ Εθνικής και ακολουθεί ο Άγιος Ιερόθεος που θα παίξει στη Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο. Αυτές είναι μέσες-άκρες για να μην πούμε ακριβώς οι ομάδες από τα πιο δημοφιλή σπορ που θα διαφημίζουν το Περιστέρι μας πανελληνίως και το Water Polo είναι μέσα σε αυτές έχοντας μπροστά τους μόνο τον Ατρόμητο.

Υγεία και φρέσκες ιδέες!

Πως όμως συντελέστηκε αυτή η επιτυχία; Τυχαία; Δεν νομίζω!

Το WaterPolo είχε και έχει την τύχη λοιπόν να καθοδηγείται από μια ομάδα ανθρώπων που αποπνέουν υγεία, έχουν ιδέες, φρέσκες ιδέες, αγαπούν αυτό που κάνουν, που λειτουργούν αυτόνομα έχοντας ωστόσο την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης του ΓΣΠ.

Αυτό είναι το μικρό – μεγάλο μυστικό του συγκεκριμένου τμήματος. Κάθε τι που αποπνέει υγεία, είναι θέμα χρόνου να αποδώσει καρπούς. Όσα εμπόδια και δεν βρει στο δρόμο του. Όταν κάτι είναι σάπιο χάνεται, αποβάλλεται από τον οργανισμό, παθαίνει σύψη.

Και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτούς τους καιρούς να «κρατήσεις» μια ομάδα στην Α2 και παράλληλα να «καλλιεργείς» φυτώριο και να αναπτύσσεις ακαδημία.

Τρανό παράδειγμα ο Ηρακλής, μια ομάδα που «κουβαλάει» χιλιάδες φιλάθλους πίσω της αλλά που δεν μπορεί να συντηρήσει το τμήμα πόλο. Με παίκτες απλήρωτους που ήρθαν στο Περιστέρι πριν λίγες μέρες και είχαν την στήριξαν των ανθρώπων του ΓΣΠ. Και που έδειξαν κι εδώ το επίπεδο τους.

Και όμως ο ΓΣΠ άντεξε, διατήρησε, στήριξε αυτή την ομάδα του Water Polo με πολύ μικρότερο μπακ-γκράουντ από πίσω της.  Απλά στην κατάλληλη ώρα και στην κατάλληλη στιγμή έχει ανθρώπους με οργάνωση, συνέπεια, όραμα και φιλοδοξία. Ανθρώπους που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ξεκινώντας από τους εφόρους Γιάννη Φέγγο, Μπάμπη Παπασπηλίου, Βασίλη Λόη και πηγαίνοντας στους ταλαντούχους προπονητές Αρσένη Μαρούλη, Βασίλη Κάμαρη Μπάμπη Κλειωνάκο, Γιώργο Κρασάκη.

Ένα πακέτο που «έδεσε» με το καλημέρα και τώρα φέρνει αποτέλεσμα. Με καλές επιλογές αθλητών στην Ανδρική Ομάδα που προτάσσουν επίσης το φιλοδοξία και την αγάπη τους για το άθλημα, αλλά και με πολύ καλή κατάρτιση σε θέματα Ακαδημίας που είναι σίγουρο ότι μέσα σε δύο τρία χρόνια θα έχει καταστήσει τον ΓΣΠ μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο Λεκανοπέδιο. Γιατί όταν μπορείς αυτή την στιγμή να κοντράρεις σε επίπεδο «μικρών» παραδοσιακές δυνάμεις του πόλο όπως η Βουλιαγμένη και ο Εθνικός αυτό κάτι σημαίνει!

Δυσκολίες πάντα υπάρχουν!

Πάντα βέβαια  σε ένα ζωντανό οργανισμό υπάρχουν δυσκολίες. Και το πόλο που θεωρεί τον εαυτό του «ριγμένο» κατά τα ψέματα γιατί κάνει προπονήσεις στις πιο «βάρβαρες» ώρες των κολυμβητηρίων ενδεχομένως «εσαεί» να διατηρεί τις ενστάσεις του και να έχει τις διαφωνίες του. Αυτό ήταν το σημαντικότερο «αγκάθι» που μόνο με τη λειτουργία του δεύτερου κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών έχω τη γνώμη ότι θα λυθεί κι εκεί το πόλο θα μπορεί να πάρει όλο το χρόνου που δικαίως του αναλογεί.

Και σε κοινωνικές δράσεις!

Το water polo ξεχώρισε επίσης για τις κοινωνικές του δράσεις. Ήταν πάντα δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Ενιαίο και αδιαίρετο ανδρικό και γυναικείο τμήμα πρόσφεραν τρόφιμα, έγιναν εθελοντές, βοήθησαν τους συμπολίτες μας αναδεικνύοντας μια άλλη διάσταση του αθλητισμού.

                                           Μερίδιο και οι γονείς!           

Ευτυχής συγκυρία αποτελεί όμως για το πόλο σε άνδρες και κορίτσια μιας σχέση που δύσκολα την συναντάς  με τους γονείς των αθλητριών και των αθλητριών. Μαζί στις χαρές και στις λύπες μέσα στις πισίνες. Γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους, αλλά που δεν επεμβαίνουν διόλου στο έργο των προπονητών. Γιατί επιτρέψτε μου να γνωρίζω καλά ότι οι «γονείς» είναι μια κατηγορία μόνοι τους, θέλουν να κάνουν καλό στα παιδιά τους αλλά δεν κάνουν, τα επηρεάζουν, τα αγχώνουν, τα πιέζουν, δημιουργούν προβλήματα στους συλλόγους. Αυτό ευτυχώς στον ΓΣΠ δεν υπάρχουν. Και το είδα άλλωστε στο τραπέζι της περασμένης Δευτέρας για να γιορταστεί η παραμονή της ομάδας στην Α2 σε ταβέρνα της περιοχής. Μια ανάρτηση του Φέγγου στο Facebook  ξεσήκωσε τους γονείς της Ακαδημίας και τα παιδιά τους. Όλοι κοντά στην ομάδα.

                                      Σε καλό δρόμο και το Γυναικείο!

Το Ανδρικό τμήμα έκανε λοιπόν την επιτυχία του. Στα δικά του καλά βήματα βαδίζει και το Γυναικείο που κινείται ωστόσο μόνο σε επίπεδο Ακαδημίας (Κορασίδες και Νεάνιδες) με τα ίδια καλά συστατικά. Με τους εφόρους Γεωργία Σπυροπούλου, Ανδρέα Κούρτη, Γιώργο Κόκκινο να «τρέχουν» επιτυχώς το τμήμα και τους προπονητές Τάσο Παπαναστασίου, Κωνσταντίνα Λεπροκαρύδου να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος στα κορίτσια.

Αυτή είναι πάνω – κάτω η ακτινογραφία του «Βατικογενούς» τμήματος Πόλο του ΓΣΠ. Που καλά να είμαστε με λίγη περισσότερη βοήθεια και ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία, τους φιλάθλους και τη δημοτική αρχή θα το καμαρώσουμε τα επόμενα χρόνια στην Α1. Αρκεί ουδείς να λοξοδρομήσει!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Ιούλιος 2016 00:27