Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Παπασπηλίου μιλά για τις επιτυχίες του ΓΣΠ

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ο Μπάμπης Παπασπηλίου είναι ο έφορος του ανδρικού τμήματος και ο άνθρωπος που δεν χρειάζεται να του ζητήσεις την βοήθεια του για να είναι εκεί για σένα. Βρίσκεται δίπλα στη όλη προσπάθεια της Υδατοσφαίρισης του Περιστερίου και είναι απόλυτα ταγμένος στο πενταετές πλάνο ανάπτυξης του Water Polo του Γ.Σ.Π. ! Λίγες μέρες μετά την επιτυχία της παραμονής στην Α2 τον βρήκαμε στο κολυμβητήριο , χαμογελαστό να τακτοποιεί το υλικό της ομάδας . Ήταν μία ευκαιρία να ακούσουμε και την δική του προσωπική ιστορία για την παραμονή της ομάδας στην Α2.

Μπάμπη ήσουνα στην Κρήτη και έζησες από πολύ κοντά τους αγώνες παραμονής στην Α2. Δώσε μας μία γεύση της εμπειρίας!

Το έζησα από πολύ κοντά όντως, μιας και έχω την τιμή να είμαι έφορος του ανδρικού τμήματος, οπότε είχα την ευκαιρία να ζήσω από τον πάγκο της ομάδας και τους 4 αγώνες που έδωσε στην Κρήτη. Υπήρχαν στιγμές που γονάτισα και στιγμές που πέταξα στα ουράνια. Διάβασα και την συζήτηση που κάνατε με τον Βασίλη (Λόη) . Τα συναισθήματα ήταν ακριβώς τα ίδια , μόνο που στην δική μου περίπτωση υπήρχε και εικόνα. Η χειρότερη στιγμή ήταν εκείνη της λήξης στο παιχνίδι με την Λάρισα που χάσαμε πολύτιμο βαθμό για ένα γκολ και καλύτερη στιγμή ήταν εκείνη που ο διαιτητής σφύριζε την λήξη στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και το Περιστέρι έμενε στην Α2.

Έντονα τα συναισθήματα....

Απλά έντονα ? Φτάσαμε λίγο πριν την εντατική ! Το τετράωρο που είμασταν στο ξενοδοχείο μετά την λήξη του παιχνιδιού με την Λάρισα ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει στην ζωή μου. Πίκρα και απογοήτευση ! Το καλό ήταν ότι αυτή η ομάδα είναι καλοδουλεμένη και στην ψυχή! Έχει δυνάμεις. Ο Αρσένης και τα παιδιά γύρισαν όλα τα αρνητικά συναισθήματα της ήττας σε πείσμα για την παραμονή ... και τα κατάφεραν! Όταν φεύγαμε από το ξενοδοχείο για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο , είμασταν όλοι σίγουροι ότι θα μείνουμε στην κατηγορία. Γυαλίζανε τα μάτια τους ...

Και ο Βασίλης μίλησε για τα «παιδιά» ... του αθλητές σας....

Κάθε μέρα για αυτά τα παιδιά μιλάμε και προσπαθούμε! Το λέμε και το ξαναλέμε...Είμαστε περήφανοι για το ήθος αυτών των παιδιών. Για την εργατικότητά τους , τον σεβασμό στην προσπάθεια και την αγάπη τους για τους μικρότερους συναθλητές τους. Ο Αρσένης με αυτούς τους νεαρούς έδωσε την πρωτιά στον Σύλλογο της καλύτερης επίθεσης και καλύτερης άμυνας (μαζί με τον ΟΦΗ) των Play Out. Νεανική ομάδα το Περιστέρι αλλά ομάδα με αρχές! Πως να μην μιλάμε για αυτά τα παιδιά!

Έχεις πολύ ψηλά την ομάδα Μπάμπη ! Το λένε όλοι...

Είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αυτή η προσπάθεια. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση αγγαρεία για εμάς! Είναι ιερό να προσφέρεις σε νεαρά παιδιά ! Είμαστε γονείς και ξέρουμε τις δυσκολίες που περνούν οι οικογένειες στην Ελλάδα αλλά και στην πόλη μας, στο Περιστέρι. Για αυτό προσπαθούμε όλα να λειτουργούν σωστά , αρμονικά και μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας και αλληλεγγύης. Για κάποιους που δεν το ζουν από κοντά ακούγεται υπερβολικό το «είμαστε μία αθλητική οικογένεια». Για εμάς είναι το αυτονόητο ... ! Νομίζω ότι καταφέραμε τον ιδανικό συνδυασμό . Να συνδέσουμε απόλυτα τον στόχο μας σαν σύλλογος με τον στόχο μας σαν οικογένειες. Η αθλητική πορεία των παιδιών μας έχει συνδεθεί με την πορεία πενταετίας του Γ.Σ.Π. στο WaterPolo και αντίστροφα. Αυτό έγινε μετά την απόφαση για Restart και την επικέντρωση των προσπαθειών στις Ακαδημίες μας .

Ακούγετε πολύ επαγγελματικά δουλεμένο! Προσεγμένο στην λεπτομέρεια!

Όσο μεγαλώνει η προσπάθεια τόσο πιο καλοκουρδισμένοι πρέπει να είμαστε όλοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε παράθυρο για αποτυχία. Και μεγαλώνουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σε κάτι που λειτουργεί σωστά μόνο κερδισμένοι μπορούν να είναι όλοι οι εταίροι αυτής της προσπάθειας . Ο Σύλλογος θα πρωταγωνιστήσει σε ακόμα ένα άθλημα τιμώντας την βαριά ιστορία του, η πόλη θα κερδίσει αθλητική περηφάνεια και επιτυχίες μέσα από τα παιδιά της, οι γονείς θα έχουν κερδίσει την μάχη εμπέδωσης των αξιών και της νοοτροπίας του αθλητισμού σε ότι αφορά τα παιδιά τους, οι αθλητές θα έχουν ζήσει τα όνειρά τους , οι προπονητές θα έχουν ενισχύσει τις δεξαμενές της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης με σωστά εκπαιδευμένους αθλητές και όλοι εμείς που σήμερα βοηθάμε θα χαμογελάμε κάθε φορά που θα βλέπουμε έναν νεαρό να μας χαιρετά στους δρόμους της πόλης.

Το όνειρό σου για αυτή την ομάδα ποιο είναι?

Να συνεχίσουμε έτσι , σε αυτό το μοναδικά καλό κλίμα που έχουμε στο τμήμα . Η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην Α2 καταφέρνοντας του χρόνου να παίζουμε στα Play Off και όχι στα Play Out. Και στο βάθος των επόμενων 3-4 χρόνων να κάνουμε ένα υγιές άλμα στην Α1! Παντού γράφουμε «Peristeri» ...Μας αξίζει να διακριθούμε ... Για τον Σύλλογο και την πόλη μας !

Το βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα?

Η ιστορία έχει δείξει ότι σε μία πόλη αθλητισμού όπως το Περιστέρι, η πόλη δεν «πουλά» τις καλές προσπάθειες...αυτό πιστεύω . Πλέον αποδείξαμε ότι αξίζει να μας προσέξουν ! Η πορεία προς την επιτυχία είναι μονόδρομος... Θα πετύχουμε , δεν γίνεται αλλιώς!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 18:34