Τελευταία ενημέρωση 08:36, 25 Μαϊ 2024

«Γκολ στη φτώχεια» από τους παλαίμαχους!

Κατηγορία Ήφαιστος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία από τη ομάδα Παλαίμαχων του Ηφαίστου η οποία χάρη στις ενέργειες του προέδρου της Μαρίνου Παπαντωνόπουλου έχει έντονη παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Την μεθεπόμενη Δευτέρα, 16 του μηνός, θα δοθεί φιλανθρωπικός αγώνας με αντίπαλο την Εθνική Αστέγων στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο του Ηφαίστου.  Το….εισιτήριο θα  είναι μια τσάντα τρόφιμα από το υστέρημα των συμπολιτών μας για να δοθούν σε ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλή ανάγκη επιβίωσης
Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές.

Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίησή των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άστεγοι, τα άτομα που ήταν εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας.

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup, www.homelessworldcup.org).

Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιρικό, μα πρωτίστως κοινωνικό θεσμό, που καθιερώθηκε µε πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Εφηµερίδων Δρόµου (International Network of Street Papers) και έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ). «Γκολ στη Φτώχεια» είναι και το σύνθημα της επίσημης διοργάνωσης («Kick Out Poverty»).

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετείχε για πρώτη φορά στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Fair Play. Ακολούθησαν οι συμμετοχές της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέγων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Μελβούρνης (Δεκέμβριος 2008), του Μιλάνου (Σεπτέμβριος 2009), του Ρίο ντε Τζανέιρο (Σεπτέμβριος 2010), του Παρισιού (Αύγουστος 2011), της Πόλης του Μεξικού (Οκτώβριος 2012), του Πόζναν (Αύγουστος 2013), του Σαντιάγκο (Οκτώβριος 2014) και του Άμστερνταμ (Σεπτέμβριος 2015).

Στον ετήσιο διαγωνισμό της FIFA «The Power of Football», η Εθνική Αστέγων συμπεριλήφθηκε στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη για το 2014, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ιδανικό φινάλε οι Παίδες με ανατροπή! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας