Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρδακίδης:«Ο ΓΣΠ...καταδικασμένος να βγάζει παίκτες»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O Γενικός Αρχηγός των ακαδημιών του ΓΣΠ Γιώργος Παρδακίδης  μίλησε στο Basketworld.gr για το σπουδαίο έργο που συντελείται για μια ακόμη χρονιά στα τμήματα υποδομών. Είναι ένας από τους  ανθρώπους της ομάδας που συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία. Δουλεύει νυχθημερόν για το καλό του αγαπημένου του Περιστερίου και είναι ένας καλός και πιστός στρατιώτης σε ό,τι αποστολή του ανατίθεται. Σίγουρα, του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο των τελευταίων επιτυχιών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς είναι εξαιρετικά οργανωτικός και εργατικός. 
 
Ένας ακόμα τίτλος στα μίνι. Τι έφερε αυτή την επιτυχία;    


Ύστερα από προσπάθεια τριών χρόνων με μια ομάδα παιδιών που ξεκίνησε από το μηδέν,  ο κόουτς Σωτήρης Μαρούδης με εντατική και σκληρή δουλειά  και με εγγυητή τον ΓΣΠ  που του εξασφάλισε ιδανικές συνθήκες εργασίας, κατάφερε σε δυο συνεχόμενα χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα  ΕΣΚΑ  και την πρώτη θέση σε πανελλήνιο τουρνουά υψηλού επιπέδου στο Λουτράκι που διοργάνωσε ο ΠΑΟ BC και να παίζει το καλύτερο μπάσκετ, που κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει άλλωστε.


 Ποιος είναι ο τρόπος δουλειάς και η φιλοσοφία στις υποδομές του ΓΣΠ;     


Εμείς στο Περιστέρι θέλουμε τα παιδιά να έρχονται χαμογελαστά και να φεύγουν χαμογελαστά,  με προπονητές υψηλού επιπέδου και με συγκεκριμένο πλάνο. Μέσα στη φιλοσοφία μας είναι η πλήρης αγωνιστική εκμάθηση στους αθλητές της ακαδημίας όλων των μυστικών του μπάσκετ, με εξειδικευμένους γυμναστές, κορυφαίους στο είδος τους. Προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Με βάση την ασφάλεια που παρέχουμε (ασφαλισμένοι όλοι οι αθλητές) και με ενα πανίσχυρο ιατρικό team - φυσικοθεραπευτές εξασφαλίζουμε ιδανικές συνθήκες.

 Πόσοι προπονητές απασχολούνται και ποια αγωνιστικά τμήματα υπάρχουν;    


Υπάρχουν 8 προπονητές και 2 γυμναστές. Έχουμε 7 αγωνιστικά και άλλα τόσα προαγωνιστικά, καθώς και άλλα 5 τμήματα σε πιο μικρές ηλικίες τα οποία όλα έχουν λογικό αριθμό παιδιών το καθένα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή δουλειά, σεβόμενοι πάντα και τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους,  με συνεχή ενημέρωση για την πρόοδό τους.


  Η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα έχει επηρεάσει τη λειτουργία σας;     


Σαφώς και μας έχει επηρέασε όπως και όλες τις ομάδες. Οι χορηγίες έχουν ελαχιστοποιηθεί, όπως και οι διαφημίσεις,  με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει το έργο μας. Όμως με αρκετή δουλειά  και θα έλεγα και με έξυπνους τρόπους μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουμε καλά. Η διοίκηση δείχνει το ανθρώπινο-κοινωνικό πρόσωπό της, αντιμετωπίζοντας τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά του με διαφορά οικονομικά ευέλικτα πακέτα, έτσι ώστε να είμαστε προσιτοί σε όλους.


 
Η ομάδα έχει αναδείξει κατά καιρούς σπουδαίους παίκτες. Ο τελευταίος μεγάλος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Τώρα βλέπουμε τον Διονύση Σκουλίδα. Νομίζουμε δεν είναι τυχαίο. Πού οφείλεται; Υπάρχει άλλα μεγάλα ταλέντα από πίσω;   

Το Περιστέρι έχει αναδείξει σπουδαίους παίκτες και θα συνεχίσει να το κάνει. Άλλωστε είναι... καταδικασμένο να το κάνει. Πίσω από τον  Διονύση Σκουλίδα έρχονται και άλλα ταλαντούχα παιδιά, αρκετά εκ των οποίων στελεχώνουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Οι ειδικοί του χώρου γνωρίζουν ότι εδώ γίνεται δουλειά.
 
Πώς βλέπετε την επιστροφή του αντρικού στην Α2 θα καταφέρει να σωθεί;    

Η άποψή μου είναι ότι θα σωθούμε... Δυστυχώς, κάποια άτυχα αποτελέσματα μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Έχουμε, όμως, μια πολύ οργανωμένη ομάδα, έναν πολύ καλό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Ναι, πιστεύω στο τέλος θα χαμογελάσουμε.
 

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου του Περιστερίου και πώς θα ξαναέρθει μαζικά στο γήπεδο;


Πολύ καλή ερώτηση... Θέλω να ευχαριστήσω τους Φενταγίν για τη βοήθειά τους, που είναι πάντα κοντά στην ομάδα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Με ανοίγματα που κάνουμε σε σχολεία και στις οικογένειες  του Περιστεριου, ευελπιστούμε να ανταποκριθούν και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, πράγμα που μερικώς το εχουμε καταφέρει, όμως στόχος ειναι να ξαναγεμίσουμε το γήπεδο όπως γινόταν στο παρελθόν".

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 19:54