Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να αφήσουμε πίσω τις ήττες»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Περιστέρι επέστρεψε στις νίκες μετά από αρκετό καιρό απέναντι στο Φίλιππο Βέροιας και στα «δυτικά προάστια» είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Διονύσης Σκουλίδας με 16 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους «κυανοκίτρινους» και εκείνος που δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση, προκειμένου να «ξεκολλήσουν» από τον πάτο της Α2 κατηγορίας.

- Επιτέλους μια νίκη Διονύση απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας. Πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο στην προσπάθεια που κάνετε για να μείνετε στην Α2;

«Είναι μια σημαντική νίκη, γιατί βοηθάει την ψυχολογία της ομάδας. Ξεφύγαμε από τη συνήθεια της ήττας. Διότι, εδώ και δυο μήνες περίπου φεύγαμε κάθε Σάββατο από το γήπεδο με την γεύση της ήττας. Τώρα έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία για να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πιστεύουμε πιο πολύ στη νίκη».

-   Πόσο δύσκολο είναι να μπεις στο γήπεδο για να αγωνιστείς όταν βρίσκεσαι στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος;

«Το πιο δύσκολο κομμάτι στο μπάσκετ είναι να αφήσεις πίσω τις ήττες, να τα βρεις με τον εαυτό σου και τους γύρω σου και να κάνεις κάτι καλό. Ειδικά τώρα που είμαστε τελευταίοι, πρέπει να σκεφτούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, γιατί χειρότερα από τελευταίοι που είμαστε δεν γίνεται να βρεθούμε!».

-   Το όνομα και η ιστορία του Περιστερίου πόσο μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή την ανάκαμψη της ομάδας;

«Σίγουρα ότι το Περιστέρι έχει τρομερό όνομα και μεγάλη ιστορία είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Είναι μεγάλο όφελος για όλους μας να είμαστε συγκεντρωμένοι ο καθένας ξεχωριστά, προκειμένου να κάνουμε κάτι καλύτερο. Και ο κόσμος και το όνομα της ομάδας βοηθάει για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος».

-  Στο πρωτάθλημα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με την Δόξα Λευκάδας εκτός έδρας. Τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να φτάσετε στη νίκη;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Λευκάδα είναι μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρους παίκτες. Δεν έχει σχέση με τον Φίλιππο Βέροιας, όμως δεν θεωρώ ότι είναι αδύνατο να τους νικήσουμε. Έχουμε δείξει ως τώρα ότι όλους τους αντιπάλους τους κοντράρουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στο σκάουτινγκ των προπονητών μας, περιορίσουμε τον Καρύδα και κάποιους έμπειρους παίκτες θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες για να φτάσουμε στη νίκη».

-  Σε προσωπικό επίπεδο θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσει ακόμη πιο πολύ το Περιστέρι στο πρωτάθλημα;

«Σε κάθε αγώνα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Σίγουρα όμως μπορώ να δώσω περισσότερα πράγματα και σε άλλους τομείς για να πάει καλά η ομάδα, κάτι που θα βοηθήσει και εμένα προσωπικά».

- Ο ρεαλιστικός στόχος θεωρείς ότι είναι η παραμονή η μήπως κάτι καλύτερο;

«Αυτή τη στιγμή κακά τα ψέματα αυτό που προέχει είναι να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Εφόσον τα καταφέρουμε και αρχίσουμε να κερδίζουμε, πέρα από την παραμονή θέλουμε και μια καλύτερη θέση για να είμαστε και εμείς καλά με τον εαυτό μας. Να πούμε ότι δεν την σώσαμε απλώς την ομάδα, αλλά την οδηγήσαμε και σε μια καλύτερη θέση».

Πηγή: basketblog.gr