Τελευταία ενημέρωση 04:58, 19 Απρ 2024

Το ντέρμπι του Περιστερίου με τα δικά μας μάτια!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα παραδοσιακά ντέρμπι της πόλης μας ανέκαθεν κρύβουν τη δική τους γοητεία. Και αρέσουν σε πολύ κόσμο, απόδειξη ότι Τρίτη μεσημέρι περίπου 500 άτομα πήγαν να δουν τον γηπεδούχο Ήφαιστο να είναι τυπικά φιλοξενούμενος και τον  φιλοξενούμενο Άγιο Ιερόθεο να είναι τυπικά γηπεδούχος. Και όλα αυτά στην σέντρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Αθηνών.

Στις κερκίδες γνωστοί χαιρετήθηκαν με γνωστούς. Σε αυτό το μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου όλοι γνωστοί είναι και δη στου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Παλιοί προπονητές και νυν προπονητές, παράγοντες και πρόεδροι σωματείων της πόλης, τοπικοί άρχοντες, γραφικές φυσιογνωμίες των γηπέδων συνέθεσαν το παζλ της κερκίδας.

Της κερκίδας που αρέσκεται να σχολιάζει τους ποδοσφαιριστές και το πιο ωραίο είναι παλιοί ποδοσφαιριστές να κάνουν σχόλια για τους νυν λες και εκείνοι στα νιάτα τους ήταν καλύτεροι. «Ρε αυτός πήγε στο εστιατόριο να φάει κοκκινιστό και μετά ήρθε να παίξει» ακούστηκε να λέει ένας παλαίμαχος και οι γύρω του καμιά δεκαριά έβαλαν τα γέλια. Όπως τα γέλια έβαλαν όταν ένας φίλαθλος σχολίασε μια μη απόφαση του διαιτητή Καλογερόπουλου. «Ρε άμα έπαιζες τον Ολυμπιακό θα το είχες δώσει» και χαχαχα οι διπλανοί, μεταξύ μας δεν είχε και άδικο.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν καμιά σαρανταριά παιδιά από την Ακαδημία προφανώς του Ηφαίστου που άναψαν βεγγαλικά και φώναζαν συνεχώς συνθήματα για την ομάδα τους.

Με αυτά και με αυτά ο Άγιος Ιερόθεος φανερά ανώτερος πήρε τη νίκη με σκορ 4-1. Άνετη νίκη αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστεί γιατί η διαφορά του από τον Ήφαιστο που έχει διαφορετικούς στόχους είναι μη συγκρίσιμη. Είχε όμως παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Τον Καραμέρη που δέσποζε στο κέντρο, τον αρχηγό Καλλιπολίτη με το μεστό παιχνίδι του, τον Χατζηπαναγιώτη, τέλος πάντων ο «Άγιος» υπερτερούσε φανερά σε ποιότητα παικτών. Αλλά και ο τερματοφύλακας Ρουμπής που είναι πιτσιρικάς έκανε μια καταπληκτική απόκρουση σε βολίδα του Ζήκου αποτρέποντας το 1-1 και καπάκι ήρθε το δεύτερο γκολ με την εκπνοή του ημιχρόνου.

Να μην ξεχάσουμε και την «απουσία» του Κυριαζή από τη βασική ενδεκάδα. Ο Ισίδωρος Σταυριανός τον κράτησε στον πάγκο ηθελημένα και καλά έκανε γιατί εδώ που τα λέμε άμα ξεκινούσε και με όλα όσα είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι, το κλίμα θα γινόταν άσχημο. Εντάξει μπήκε ως αλλαγή όλα είχαν κριθεί οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Από την άλλη πλευρά ο Ήφαιστος δεν μας έδειξε πολλά πράγματα, αρχή είναι έχει περιθώρια βελτίωσης. Ο νεαρός Ζήκος «το έχει», δεν είναι ο μόνος, ωστόσο η ομάδα του Τρανού χρειάζεται δουλειά. Λόγος να το βάλει κάτω σαφώς και δεν υπάρχει

Για την ιστορία ο Χατζηπαναγιώτης σημείωσε δυο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν οι Καλλιπολίτης που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ αλλά και ο Μπιρμπίλι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στα τελευταία λεπτά ο Μάκρας.


ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Ισίδωρος Σταυριανός) Ρουμπής, Κουμπούλης, Κακλαμάνος, Κρητικός, Μπιρμπίλι, Καραμέρης, Γεωργίου, Νιζάμης (69 Κυριαζής), Μπερτσιάς (67' Αβίντογλου)), Χατζηπαναγιώτης (59' Πανούσης). Καλλιπολίτης.
ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Θοδωρής Τρανός) Ζωντος, Ζήκος, Σφίχτης (46' Παπαγιάννης), Μουρκάκης, Μακρής, Ρωμαϊδης (58' Γιαννούλας), Καλαιτζής (75'' Μπουλούκος), Τζαβάρας, Ζαφειράτος, Παπαευθυμίου, Ρόππας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 14:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Έντεχνη live βραδιά την Παρασκευή στο Ατρόμητος Café »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας