Τελευταία ενημέρωση 21:57, 19 Απρ 2024

Μαρούλης:«Περήφανος για τα παιδιά και όσα έχουμε πετύχει»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ο Αρσένης Μαρούλης είναι ο πρώτος προπονητής του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Γ.Σ. Περιστερίου. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητες που έχει η πόλη  να δημιουργήσει μία σχολή Υδατοσφαίρισης με ακτίνα δράσης σε όλη την Δυτική Αθήνα.

Δέχτηκε την πρόταση του Γ.Σ. Περιστερίου  να αναλάβει την ηγεσία του προπονητικού Team στο WaterPolo και δικαιώθηκε για αυτή  την επιλογή, έχοντας  σημαντικές επιτυχίες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ,  με σημαντικότερη την άνοδο του ανδρικού στην Α2!

Το PeristeriSports , υποστηριχτής της προσπάθειας  για την ενίσχυση του αθλήματος στην πόλη του Περιστερίου, συναντήθηκε με τον πρωτεργάτη του Περιστεριώτικου WateroPolo και συζήτησε μαζί του για την ανάπτυξη των  Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης στον Γ.Σ.Π..

 Αρσένη πες μας λίγα λόγια για το άθλημα του WaterPolo και πως εξηγείται η ανάπτυξή του στην πόλη μας!

 «Το άθλημα της Υδατοσφαίρισης είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα από την φύση του. Αρχικά , όπως όλοι γνωρίζετε, πραγματοποιείται μέσα στο νερό. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Χρειάζεται άριστη φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθει κάποιος στις απαιτήσεις και για αυτό το λόγο οι προπονήσεις μας είναι καθημερινές. Το κέρδος , σε σχέση με αρκετά αθλήματα που γίνονται έξω από το νερό, είναι κυρίως οι μειωμένες πιθανότητες τραυματισμών και οι μηδενικές μυοσκελετικές επιβαρύνσεις. Από την περασμένη χρονιά , δουλέψαμε σκληρά για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός ποιοτικού «εργαστηρίου» Υδατοσφαίρισης ! Και νομίζω ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Καινούργια παιδιά ήρθαν και εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδας και σχεδόν διπλασιάσαμε το αθλητικό μας δυναμικό. Φέτος το ενδιαφέρον είναι πραγματικά πολύ μεγάλο από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες για να έρθουν κοντά μας! Οι λόγοι είναι πολλοί , αλλά θα επικεντρωθώ σε αυτούς που εγώ κρίνω πιο σημαντικούς. Αρχικά θα έλεγα ότι οι επιτυχίες και η προβολή του αθλήματος μέσα στον Αύγουστο, λόγω των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες, έκανε τον κόσμο να ξαναθυμηθεί το WaterPolo. Επιπλέον από πέρυσι – και φέτος ακόμα πιο έντονα – ο Σύλλογος ξεκίνησε να επικοινωνεί με διάφορους τρόπους τις επιτυχίες και την πορεία του τμήματος στο κοινό της πόλης. Πολλοί Περιστεριώτες δεν ήξεραν ότι υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθούν με το Waterpolo στην πόλη τους ! Τρίτος και βασικότερος ίσως παράγοντας είναι η ποιότητα που παρέχουμε σαν Γ.Σ.Περιστερίου αναφορικά με τις υπηρεσίες μας στους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά, τόσο στις κινήσεις που κάνουμε για την βελτίωση του προπονητικού μας προγράμματος όσο και στις δράσεις μας εκτός πισίνας.

Πιστεύεις ότι όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος;  

«Τον κόσμο θα τον χώριζα σε δύο κατηγορίες . Σε αυτήν την μερίδα του κοινού που παρακολουθεί την προσπάθεια μας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όχι μόνο αναγνωρίζει την πρόοδο αλλά και συνδράμει ενεργά και ποιοτικά σε αυτή την διαδρομή. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το πόσο θερμά οι γονείς και οι φίλοι της Υδατοσφαίρισης στο Περιστέρι υποστηρίζουν αυτόν τον καθημερινό μας αγώνα. Η άλλη μερίδα του κοινού είναι όλοι εκείνοι που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το άθλημα της Υδατοσφαίρισης και ψάχνουν να βρουν ποιος  Σύλλογος τους ταιριάζει. Φέτος οι εγγραφές μας ήδη έχουν αρχίσει και ο αριθμός των νέων παιδιών είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Αυτό που με έχει ευχαριστήσει όμως είναι ότι οι γονείς έρχονται πλέον «διαβασμένοι» για να ξεκινήσει το παιδί τους το Waterpolo στον Γ.Σ.Π.! Έχουν ρωτήσει και έχουν μάθει για το πώς δουλεύουμε στο Περιστέρι και έχουν συγκρίνει και τα προγράμματα των άλλων γειτονικών Συλλόγων. Έρχονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν σε εμάς. Αυτό μας τιμά από την μία και μας δικαιώνει ταυτόχρονα από την άλλη που ακολουθήσαμε την δύσκολη διαδρομή του ποιοτικού αθλητισμού».

Ισχύει ότι αυξήσατε τον αριθμό των προπονητών σας στο Ανδρικό τμήμα;

 «Ναι ισχύει. Εντάχθηκε στο προπονητικό μας δυναμικό ο Βασίλης Καμάρης , ένας προπονητής που έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια στις κατηγορίες από Μίνι Παίδες μέχρι και Έφηβους. Με την προσθήκη του Βασίλη στην κατηγορία Παίδων & Εφήβων  και την συνέχιση του Μπάμπη Κλεωνάκου στην κατηγορία των Μίνι Παίδων θα καταφέρουμε φέτος να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στις ανάγκες της κάθε κατηγορίας. Σας έχουν πει και οι Έφοροί μας , ότι δεν θέλουμε στον Γ.Σ.Π. απλά να φτιάξουμε μία καλή ομάδα αλλά να δημιουργήσουμε μία σχολή. Και θα πάρουμε σταδιακά όσους ανθρώπους χρειάζεται για να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια.

 Τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην οικογένεια της Υδατοσφαίρισης του Γ.Σ.Π. το απολαμβάνουν;

 «Από την περσινή σαιζόν έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αγώνων και στην κατηγορία των ProMini, συμμετέχοντας σε οργανωμένο τουρνουά για την κατηγορία τους. Στην Υδατοσφαίριση μαθαίνεις παίζοντας ! Αυτή είναι και η μαγεία του αθλήματος στις μικρές ηλικίες… στο ξεκίνημα. Ποιο παιδί δεν θέλει να παίξει και ειδικότερα να παίξει με άλλα παιδιά μέσα στο νερό? Θέλει συμμετοχή σε πολλούς αγώνες για να μάθεις σωστά και στον Γ.Σ.Π. το έχουμε φροντίσει και αυτό . Οι εμπειρίες ξεκινούν από την πρώτη κιόλας μέρα! Αλλά και αυτό πλέον δεν μας είναι αρκετό…. Θέλουμε ακόμα περισσότερα πράγματα να κάνουμε! Να ξεκινάμε ακόμα πιο νωρίς την επαφή των παιδιών με το άθλημα.

 Θα έλεγες ότι είσαι ικανοποιημένος που βρίσκεσαι στον Γ.Σ. Περιστερίου?

 «Όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και μεγάλη στήριξη από γονείς και Διοίκηση. Το ότι θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια το ήξερα πριν έρθω στο Περιστέρι και ήμουν αποφασισμένος να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό που πραγματικά με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο είναι η θετική στάση των γονέων και η αμέριστη στήριξη της Διοίκησης. Όλοι είναι αυτό που λέμε «καλοκουρδισμένοι»! Δουλεύουν αγόγγυστα στους ίδιους ρυθμούς. Αυτό πίστεψέ με δεν το συναντάς εύκολα… Είναι σαν να υπάρχει μία ομάδα από την πισίνα μέχρι την κερκίδα. Έζησα ωραίες στιγμές πέρυσι και είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές τα απόμενα χρόνια , βλέποντας την προσπάθεια μας να καρπίζει.

Σημαντικό είναι και το ανθρώπινο υλικό με το οποίο δουλεύει ένας προπονητής .  Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχω συναντήσει στο Περιστέρι είναι πραγματικά πολύ καλά παιδιά. Αυτό μας βοήθησε σημαντικά στο να καταφέρουμε πολύ σύντομα  να «δέσουμε» σαν ομάδα. Τους βλέπω κάθε Σάββατο μετά την προπόνηση που φεύγουν όλοι μαζί για να πάνε βόλτα σαν μία παρέα. Είναι μεγάλη επιτυχία να έχεις μία ομάδα μέσα στο νερό και την ίδια ακριβώς ομάδα να λειτουργεί σαν παρέα  έξω από το νερό. Και το μεγάλο μπράβο ανήκει σε αυτούς τους αθλητές και αθλήτριες! Έχουν την ομαδικότητα στο DNA τους και αυτό συμβάλλει στην διαμόρφωση μίας καλής κουλτούρας και στον χώρο της πισίνας. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά, είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

Τι θα ήθελες να πεις στους μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες μας σαν άνθρωπος τους αθλήματος?

 «Θα ήθελα αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς γιατί ξέρω ότι πιστέψατε και στηρίξατε την την προσπάθεια από την γέννησή της. Στους συμπολίτες μας – και όχι μόνο – θα ήθελα να τους προτείνω να έρθουν από κοντά και να δουν όλη αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια μας λέγοντας τους  ότι θα λέει όλη την χρονιά φέτος το Περιστέρι! «Πάμε WaterPolo … Πάμε Γ.Σ.Π.»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015 15:53
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το «ευχαριστώ» του ΓΣΠ »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας