Τελευταία ενημέρωση 10:40, 19 Απρ 2024

Σπανός: «Σκόπιμα τα λάθη του Ορσάτο»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαλλος με την διαιτησία του χθεσινού αγώνα της ομάδας του με τη Φενέρμπαχτσε, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός σε ραδιοφωνικός του δηλώσεις.

Ο κ. Σπανός έκανε ειδική αναφορά στο πέναλτι του Μαρσελίνιο, ενώ είπε πως η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει την υπόθεση όπως μπορεί, μέσω της ΕΠΟ.Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sport24 radio 103,3:

Για το πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής στον Μαρσελίνιο στο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League, μεταξύ του Ατρόμητου και της Φενέρμπαχτσε: "Ακόμα και να μην το δει ο διαιτητής, έχει υποχρέωση ο βοηθός να του το υποδείξει. Πλέον έχουμε ηρεμήσει. Ξέραμε ότι η Φενέρ θα ήταν δύσκολη αντίπαλος. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς σταθήκαμε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μία ομάδα με ποιότητα, παίξαμε με πάθος και ομαδικό πνεύμα, είχαμε καλές στιγμές και βγάλαμε φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, όπως το τετ α τετ του Ναπολεόνι. Η πιο καθοριστική φάση ήταν στο 40ο λεπτό, όταν ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι στον Μαρσελίνιο, που ήταν καταφανέστατο και ήταν επίσης και αποβολή για τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε, που είχε ήδη κίτρινη κάρτα.

 Αυτό θα άλλαζε όλο το παιχνίδι, καθώς στο ποδόσφαιρο μετρούν οι λεπτομέρειες. Οπότε πρέπει να πάρεις αυτό που δικαιούσαι και από τους διαιτητές. Και έγιναν κι άλλα πράγματα, το πέναλτι στον Ναπολεόνι, το 100% αντικανονικό γκολ, διότι ο Φαν Πέρσι χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια. Η διαιτησία είχε σημαντικά λάθη. Ο Χιου Ντάλας ήταν στο γήπεδο, είναι σημαντικό στέλεχος της UEFA και δεν είναι μόνο για να παίρνει το μισθό του από την Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο., επίσης, έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει το 50-50 στις ομάδες. Δε γίνεται να σε αδικεί τόσο απροκάλυπτα ένας διαιτητής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ένα πέναλτι στο 40′ θα άλλαζε πολλά. Ξεπερνάει, επίσης, τα όριο του φυσιολογικού να είσαι διαιτητής υψηλού επιπέδου και να μην το βλέπεις, όπως και το άλλο πέναλτι στον Ναπολεόνι και το επιθετικό φάουλ στο τέλος. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρω να κρίνω συμπεριφορές. Δε μπορώ να πω ότι την Πέμπτη είχαμε ανθρώπινα λάθη".

Για τις επόμενες κινήσεις του Ατρόμητου: "Εμείς θα πράξουμε τα δέοντα. Στο γήπεδο υπήρχε αρμόδικος και εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε, πάντα μέσω της ομοσπονδίας, καθώς η διαιτητική τριάδα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, διαμόρφωσε αποτέλεσμα και το έχει δει και όλος ο κόσμος. Σίγουρα θα υπάρξει κάποια αντίδραση μέσω της ομοσπονδίας μας. Από την ημέρα της κλήρωσης ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο. Ωστόσο, δεν πρέπει να μας στερεί κανένας το δικαίωμα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Η διαφορά των μπάτζετ που είναι μεγάλη δε φάνηκε στο γήπεδο. Σαφώς και η Φενέρ έχει μεγαλύτερη ποιότητα και για αυτό μας έβγαλε περισσότερες φάσεις".

Για τον επαναληπτικό της Τουρκίας: "Είτε το σκορ ήταν 0-0, είτε τώρα που είναι 0-1, θα πηγαίναμε στην Κωνσταντινούπολη για να σκοράρουμε. Εμείς θα παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε, οι παίκτες θα δείξουν το επίπεδό τους, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και όποιες ελπίδες έχουμε, είτε είναι 1%, είτε 2%, είτε 5%, θα τις διεκδικήσουμε. Ξέρω την ομάδα μου και ξέρω τους ποδοσφαιριστές μας και σας λέω ότι θα πουλήσουμε ακριβά το… τομάρι μας".

Για τον φετινό Ατρόμητο: "Σίγουρα η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι, έχει μεγαλύτερη δυναμική και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η ομάδα είναι πιο αθλητική, τρέχει περισσότερο και έχει πολύ καλούς παίκτες. Οι μεταγραφές, μέχρι στιγμής, διότι οι ομάδες κρίνονται στη διάρκεια, μας έχουν βοηθήσει και τα παιδιά που ήρθαν έχουν δώσει το στίγμα τους στην ομάδα".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Όλοι θέλουμε ένα ήσυχο πρωτάθλημα. Οι φωνές και το γεγονός ότι ο ένας κυνηγάει τον άλλον, μας έχουν φέρει σε οριακό σημείο. Σκοπός μας είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία και όλοι, οι ομάδες, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, Ε.Π.Ο., πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια. Πλέον παρακολουθούμε άλλα πράγματα, με τον έναν να καταγγέλλει και να «πυροβολεί» τον άλλον, και δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι «πυροβολούμε» το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους, χωρίς ωστόσο να κρύβουμε πράγματα κάτω από το… χαλί. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Το ποδόσφαιρο έχει και αυτό παθογένειες, όπως και όλη η κοινωνία και δεν μπορούμε στο πρώτο λάθος σφύριγμα να… τρωγόμαστε μεταξύ μας".

Για τους στόχους του Ατρόμητου: "Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα. Γνωρίζουμε ότι με την άνοδο της Α.Ε.Κ., έχει ανέβει ο ανταγωνισμός, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα μας. Θα είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να πετύχουμε τους στόχους μας. Άλλωστε, σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος έχουμε να χάσουμε δύο χρόνια στο Περιστέρι".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 10 ευρώ με Λεβαδειακό »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας