Τελευταία ενημέρωση 06:01, 18 Απρ 2024

Στο top της φόρμας της η ΑΙΚ Στοκχόλμης

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η ΑΙΚ Στοκχόλμης λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με την Έλφσμποργκ και το έδειξεμε την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη της επί της  Ελφσμποργκ (4-2) στο  Friends Arena.

Δύο γκολ πέτυχε ο Χένοκ Γκόιτομ (10’ και 40’), ο οποίος έφτασε τα 12 σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα Σουηδίας, έχοντας στο ενεργητικό του και 5 γκολ σε 4 ματς για το Europa League. Το 2-0 πέτυχε ο Μοχάμεντ Μπανγκουρά από ασίστ του Γκόιτομ στο 23’, ενώ το 3-0 έκανε με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ ο Αλεξ Περέιρα (35’). Η ΑΙΚ κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζουν την έκταση της ήττας, μειώνοντας αρχικά με τον Βίκτορ Προντέλ (63’) και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με τον Σιμόν Λούντεβαλ (79’).
Ο Αντρέας Αλμ έμεινε «πιστός» στο 4-4-2 που εφαρμόζει καθ’ όλη τη διάρκεια του σουηδικού πρωταθλήματος και στηρίχθηκε στην επιθετική γραμμή της ομάδας του, εκεί άλλωστε που εντοπίζεται και η μεγάλη δύναμη των Σουηδών. Μοχάμεντ Μπανγκουρά και Ενόκ Γκοϊτόμ συνθέτουν το πιο «καυτό» επιθετικό δίδυμο στο πρωτάθλημα, αφού πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που είναι πολύ δυνατοί σωματικά, ξέρουν μπάλα και ταυτόχρονα είναι ταχύτατοι. Τα στοιχεία αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον τεχνικό της ΑΪΚ να προτιμά με την ίδια ευκολία και πιο επιθετική φιλοσοφία, αλλά και όποτε χρειαστεί να «χτυπά» στην αντεπίθεση.

Ωστόσο, ο Ενόκ Γκοϊτόμ είναι αυτός που καταφέρνει να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα της Στοκχόλμης, διότι πάνω του στηρίζεται όλο το παιχνίδι της ΑΪΚ, αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του και ταυτόχρονα να σκοράρει και ο ίδιος έχοντας 12 γκολ σε 17 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Κόντρα στην Έλφσμποργκ σκόραρε δύο φορές και να δώσει έτοιμο γκολ στον Μπανγκουρά, αφού πήρε παραμάζωμα όλους τους αντίπαλους αμυντικούς. Κι όλα αυτά ενώ πριν και κατά τη διάρκεια του ματς είχε στομαχικές διαταραχές. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η Έλφσμποργκ διέθετε την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος πριν από αυτό το ματς με 16 γκολ παθητικό σε 15 ματς.

Η σύνθεση της ΑΙΚ: Σταματόπουλος, Πάβεϊ, Σονκό-Σάντμπεργκ, Χόιβελντ (12' Περέιρα), Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Οφόρι, Ετουχού, Ισιζάκι (80' Λούντχολμ), Μπανγκουρά, Γκοϊτόμ (62' Μπρούσταντ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πολύ καλή κίνηση »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας