Τελευταία ενημέρωση 00:35, 19 Απρ 2024

5 χρόνια από τον άδικο χαμό του Φάσουρα

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πόσο άδικο ο ένας από τους δύο να μην είναι στη ζωή και να μας κοιτάζει απο τα ψηλά.

 

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο καιρό από το χαμό του Νίκου Φάσουρα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Στη φωτό ο αδικοχαμένος Νίκος Φάσουρας μαζί με τον ήρωα του ‘ 87 Αργύρη Καμπούρη την εποχή που ήταν συμπαίκτες στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου σε μια γιορτή της ομάδας.

Η κηδεία του Νίκου έγινε κάτω από αδιάκοπη βροχή, με τη σύζυγό του Λίζη, τις κόρες του Τζένη και Αργυρώ, και τους γονείς του να μην μπορούν να πιστέψουν πως ο γίγαντας του Περιστερίου έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε από τον ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών, με την πομπή να περνάει από το δεύτερο «σπίτι» του, το «Ανδρέας Παπανδρέου», πριν καταλήξει στον Άγιο Βασίλειο. «Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος είναι ότι πρέπει να παλεύεις έως το τέλος», έγραψε τον επίλογο, με τρεμάμενη φωνή, ο αδελφός του.

Για πάντα στην καρδιά του το Περιστέρι

Η πορεία του στο μπάσκετ ξεκίνησε το 1984 από το Περιστέρι, τη φανέλα του οποίου -με το νούμερο 13 στην πλάτη- φόρεσε έως και το 1996. Συνέχισε στο Μαρούσι και τον Άλιμο, για να επιστρέψει στα δυτικά προάστια την περίοδο 2004-2005, με την προϋπόθεση πως θα αγωνιζόταν μόνο εάν κρινόταν απαραίτητο. Τελικά, δεν παρέστη ανάγκη κι έτσι, αθόρυβα, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ κι είχε ύψος 2,11μ. Έπαιξε σε 98 παιχνίδια στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2.

Καταξίωση η Εθνική Ελλάδας

Στις 16 Απριλίου του 1987, στην Ελευσίνα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας. Συμμετείχε σε 29 παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τα εννέα εκ των οποίων ήταν με την Εθνική Ανδρών. Η τελευταία παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος ήταν το 1991, σε φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία, στη Θεσσαλονίκη. Πέτυχε συνολικά 91 πόντους, με την καλύτερη εμφάνισή του να γίνεται στις 23/11/1990, όταν σημείωσε 9 πόντους στη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Βουλγαρίας, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Δίπλα στα παιδιά

Η προπονητική μπήκε στη ζωή του το 2002. Εργάστηκε αρχικά στον Αρίωνα Αμαρουσίου κι εν συνεχεία αποτέλεσε μέλος του ανδρικού τμήματος του Περιστερίου. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, όμως, το πέρασε δίπλα στα παιδιά. Υπήρξε τεχνικός στα τμήματα υποδομής των Κουκουβάουνων και του ΑΣΟΧ Φοίβος, καθώς και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΣΚΑ. Αποτέλεσε, επίσης, συνεργάτη του Γιώργου Κολτσίδα στη γυναικεία ομάδα του Περιστερίου, προπονητής στις Νεάνιδες, ενώ ήταν μέλος του ΣΕΠΚ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΓΣΠ και Στέφανος σαν μια στάλα νερό! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας