Τελευταία ενημέρωση 16:41, 19 Απρ 2024

Η τεράστια μορφή του Ατρόμητου που έφυγε σαν σήμερα!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σαν σήμερα (5 Ιουλίου) που η χώρα μας ζει υπό το δίλημμα «Ναι» ή «Όχι» έφυγε από τη ζωή μια από τις μεγαλύτερες μορφές αν όχι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μορφή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο του Περιστερίου.

Ήταν 5 Ιουλίου του 2009 όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του ο σπουδαίος και ανεπανάληπτος Άγγελός Ράμφος το όνομα του οποίου έγινε θρύλος για τους παλιούς φιλάθλους του Ατρόμητου. Πέθανε σε ηλικία 66 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο «Δομάζος του Περιστερίου» όπως τον αποκαλούσαν ο οποίος εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων (ήταν Αριστερός) δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική Ανδρών αν και το άξιζε.

Έπεσε όμως πάνω στη Χούντα των συνταγματαρχών όταν βρισκόταν στον κολοφώνα της ποδοσφαιρικής του δόξας. Όπως εξιστόρησε ο αείμνηστος Ράμφος στο «Φτερούγισμα στη Δόξα» το βιβλίο με την ιστορία του Ατρόμητου, είχε πάρει προκαταβολή 1,5 εκ. δραχμές από τον Γουλανδρή για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό αλλά η Δικτατορία απαγόρευσε τις μετακινήσεις μεταξύ ομάδων Α’ Εθνικής και έτσι η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. Επέστρεψε όμως το 1,3 εκ. δραχμές γιατί είχε χαλάσει διακόσιες χιλιάδες στις διακοπές του και δεν μπορούσε να τις επιστρέψει μετά.

Το παρατσούκλι του ήταν «Μανίκοφ» εξαιτίας μιας ρωσίδας καλλονής που έμενε στις παράγκες της Ευαγγελίστριας και με την οποία φαίνεται ότι ήταν ερωτευμένος. Αργότερα παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε βοηθός προπονητή αλλά και πρώτος προπονητής στον Ατρόμητο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε πολύ ήρεμα. Ερχόταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε τον Ατρόμητο έχοντας σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Γιώργο Σπανό. Αλλά και ο Γιώργος Σπανός άκουγε πάντα και σεβόταν την άποψη του.

 Μια από τις τελευταίες φωτό του σπουδαίου Άγγελου Ράμφου, όταν βραβεύεται από τον Γιώργο Σπανό στην παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Κατώνη «Φτερούγισμα στη Δόξα» τον Μάιο του 2006

 

Ο Άγγελος Ράμφος «αδικήθηκε» ποδοσφαιρικά. Θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα αλλά δεν κρύφθηκε ποτέ και το «πλήρωσε». Στην ιστορία του Ατρόμητου θα μείνει όμως για πάντα ως η μεγαλύτερη μορφή που πέρασε ποτέ!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιούλιος 2015 13:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το δικό του Ευρωπαϊκό αστέρι! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας