Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο

Κατηγορία Γαλαξίας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου έκανε ο ΑΟ Γαλαξίας για το γήπεδο «Νταμάρι». Στην επίσημη σελίδα του ο σύλλογος που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία της ΕΠΣΑ αναφέρει τα εξής:

 

Το καλοκαίρι του έτους 1988 μέλη και αθλητές της ομάδας Α.Ο. ΓΑΛΑΞΙΑΣ (ανάγν. Πρωτοδικείου Αθηνών απόφ. 2975/1986) με προσωπική εργασία, με έξοδα του συλλόγου και τη συνδρομή της τότε δημοτικής αρχής υπό τον αείμνηστο δήμαρχο ΦΩΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ κατασκευάστηκε στη θέση πρώην λατομείου ΒΑΣΟΥ, γήπεδο ποδοσφαίρου γνωστό ως γήπεδο ΓΑΛΑΞΙΑ.
Με την υπ' αρίθμ. απόφ. (αριθμ. Πρωτ. 17384/21-07-1988) παραχωρήθηκε το γήπεδο στον Α.Ο. ΓΑΛΑΞΙΑΣ, με αποτέλεσμα το σωματείο να αναγνωριστεί από την ΕΠΣΑ και να μπορεί να συμμετέχει επίσημα στις διοργανώσεις της. Επίσης, με απόφαση της νομαρχίας Δυτ. Αττικής, Γραφείο Φυσικής Αγωγής αριθ. Πρωτ. 383/ 14-09-1988 επί νομαρχίας ΑΝΑΝΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, δόθηκε άδεια λειτουργίας με χωρητικότητα 200 θεατών με αποτέλεσμα την τέλεση των επισήμων αγώνων της ΕΠΣΑ στο γήπεδο ΓΑΛΑΞΙΑ με την ομάδα μας ως γηπεδούχο.
Το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας του γηπέδου με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δε σέβεται την αρχή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης απέναντι στο σύλλογό μας. Χαρακτηριστικά υπάρχουν περίπου δώδεκα χώροι, αποδυτήρια, κοντέινερ, γραφεία και ο σύλλογός μας έχει μόνο ένα. Ακόμη και τα αποδυτήρια που έχουμε κατασκευάσει με ίδια έξοδα έχουν καταληφθεί και δεν υπάρχει ούτε το σήμα της ομάδας μας σε αυτά ενώ υπάρχει το σήμα της ομάδας με την οποία υποτίθεται ότι κάνουμε ισότιμη χρήση του γηπέδου.
Οι ώρες χρήσης του γηπέδου είναι από 14:00 έως 22:30 με τον Α.Ο. ΓΑΛΑΞΙΑΣ να κάνει χρήση από 21:00 έως 22:30. Τα δικά μας παιδιά ηλικίας 6-8 ετών σύμφωνα με το “ιδιοκτησιακό”, ιδιωτικό καθεστώς λειτουργίας του γηπέδου με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, δεν είναι Ελληνόπουλα, ούτε οι γονείς τους είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και υποχρεώνονται να κάνουν προπόνηση σε ώρες απαγορευτικές για την ηλικία τους. Κατ' επανάληψη ζητήσαμε δύο ημέρες της εβδομάδος ανταλλαγή ωρών χρήσης του γηπέδου (εννοείται ότι δύο ημέρες της εβδομάδας παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας 14-16 ετών που διαθέτει ο ερασιτέχνης ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ μπορούν να κάνουν προπόνηση την 21:00 ώρα), πλην όμως ο ΑΟΔΗΠ και κατ' επέκταση η δημοτική αρχή πλήρως αποστασιοποιημένοι άφησαν χώρο για αποφάσεις στο “ιδιοκτησιακό”, ιδιωτικό καθεστώς χρήσης και λειτουργίας του γηπέδου.
Τα Σαβ/κύριακα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου αγωνίζονται σε όλα τα γήπεδα του Περιστερίου εκτός από το γήπεδο ΓΑΛΑΞΙΑ, διότι αυτό είναι κατειλημμένο από το προαναφερόμενο καθεστώς και δε βρίσκεται χρόνος τεσσάρων ωρών στο σύνολο του Σαβ/κύριακου για την ομάδα του Α.Ο. ΓΑΛΑΞΙΑΣ.
Στόχος είναι η υποβάθμιση και ο εξαναγκασμός της ομάδας σε αναστολή της λειτουργίας της. Άλλωστε δυστυχώς δυνάμεις μέσα από τον σύλλογό μας συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις εκτός του συλλόγου μας προσπάθησαν γι' αυτό, αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη δεν τους έκανε τη χάρη απόφ. Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Δ676/13, γιατί σε αυτή τη χώρα υπάρχει δικαιοσύνη.
Σήμερα ενώπιον σας ζητούμε για λογαριασμό του συλλόγου μας χρήση αποδυτηρίων, κοντέινερ, γραφείων σε εμφανές σημείο στην είσοδο του γηπέδου, επίσης τοποθέτηση σημάτων που να υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιούν δύο ομάδες, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του δήμου μας, χρήση κυλικείου με εποπτεία του δήμου, φύλακα γηπέδου δημοτικό υπάλληλο ως έχει υποχρέωση η τοπική αυτοδιοίκηση, απομάκρυνση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι είναι για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες) και εξορθολογισμό των ωρών χρήσης του γηπέδου.
Ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ιδιώτη (αυτό δεν το λέμε τυχαία), ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση και οφείλει η εκάστοτε δημοτική αρχή να σέβεται το λαό της και να λειτουργεί γι' αυτόν με αίσθημα δικαίου.
Τελειώνοντας, ζητάμε επίσης από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα και τα νόμιμα σχετικά με την ομαλή λειτουργία και χρήση του γηπέδου.