Τελευταία ενημέρωση 15:14, 23 Αυγ 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου διοργάνωσε επιτυχώς και φέτος διασχολικό τουρνουά, στο οποίο έλαβαν μέρος αρχάριοι μαθητές σχολείων της δημοτικής εκπαίδευσης Περιστερίου.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στο εντευκτήριο του Συλλόγου. Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία των προπονητών του Σ.Ο.Π, της κ. Χαρανά Αλεξάνδρας, του κ.Καλέμη Χρήστου και του κ.Ταμβάκου Παναγιώτη, προκειμένου οι μικροί μαθητές να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι, να συναγωνιστούν παιδιά και άλλων σχολείων και να διαμορφώσουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αγώνες εκτός προπονητικού πλαισίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν μαθητές του Νεστόρειου Δημοτικού σχολείου, του Παπαχαραλάμπειου Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου, του Φροντιστηρίου Ευρωγνώση Περιστερίου και των 8ου, 22ου, 26ου και 36ου Δημοτικών σχολείων Περιστερίου.

Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και αγωνιστικό σθένος καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων απονεμήθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής ,μετάλλια και τρία ξεχωριστά μετάλλια στους τρείς διακριθέντες. Το χρυσό μετάλλιο απενεμήθη στον Μαραγκό Γεώργιο (Νεστόρειο Δημοτικό), ο οποίος συγκέντρωσε 5 βαθμούς, το ασημένιο στον Χαραλαμπίδη Νταούντ Στέφανο (8ο Δημοτικό) με συνολική βαθμολογία 4 ½ βαθμούς και το χάλκινο στον Σαμαρά Γεώργιο (26ο Δημοτικό), ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 4 βαθμούς. Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου,κ. Λαπατά Ιάκωβου, των προπονητών του συλλόγου και του διαιτητού και συνδιοργανωτή του διασχολικού, Γκούβα Σοφοκλή.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι κλήθηκαν να απονείμουν και αυτοί με τη σειρά τους μετάλλια στους μαθητές. Ο ΣΟΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά και τους γονείς αυτών που τα στηρίζουν στην προσπάθειά τους. Το πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία» είναι βασικός στόχος και επιδίωξη του συλλόγου μας με το οποίο μεγάλος αριθμός παιδιών έρχεται σε επαφή με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα. Οι προπονήσεις στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται με τη στήριξη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αποτελούν εισαγωγή στο αγωνιστικό σκάκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 7ο «Παπαναστάσιο» Open »
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Ξεκίνησε προετοιμασία
Fentagin:«Καλό ταξίδι Κουκ»!

Fentagin:«Καλό ταξίδι Κουκ»!

19 Αυγ 2019 Φίλαθλοι

Τα τυπικά για Ανδρούτσο

Τα τυπικά για Ανδρούτσο

19 Αυγ 2019 ΠΑΕ Ατρόμητος

Στα Γιάννινα το βασικό στάδιο

Στα Γιάννινα το βασικό στάδιο

19 Αυγ 2019 ΓΣ Περιστερίου

Πρεμιέρα με όνειρα και Ευρώπη!

Πρεμιέρα με όνειρα και Ευρώπη!

19 Αυγ 2019 ΓΣ Περιστερίου

Φιλικό αύριο με Διαγόρα Ρόδου

Φιλικό αύριο με Διαγόρα Ρόδου

19 Αυγ 2019 ΠΑΕ Ατρόμητος

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας