Τελευταία ενημέρωση 18:54, 09 Ιουλ 2025

Τον Άγιο Ιερόθεο προσκήνυσαν Βορύλλας - Παχατουρίδης!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι της Αττικής.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα της «Νίκης», Ανδρέας Βορύλλας ο οποίος «έλκει» την καταγωγή του από το Περιστέρι μιας και στον τόπο αυτόν έζησε και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά όλα αυτά τα χρόνια έως και σήμερα.

Η ιστορία του Ναού

Ο πρώτος Ναός θεμελιώθηκε το 1927 και περατώθηκε το 1930. Αρχικά ο Ναός λειτουργεί ως Παρεκκλήσιο του Ι. Ναού Αγ. Μαρίνας. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, οι οποίοι μέσα στην δίνη του ξεριζωμού τους έφεραν μαζί τους ένα τέμπλο και εικόνες που τοποθέτησαν στον Ναό. Σήμερα τα κειμήλια βρίσκονται στο υπόγειο Ιερό Βήμα του Ναού.

Το 1968 αναγνωρίζεται ως Ενοριακός Ναός. Στις αρχές του 1970 γκρεμίστηκε το παλαιό εκκλησάκι και θεμελιώθηκε ο σημερινός μεγαλοπρεπής Ναός, στις 31 Μαΐου 1970. Στις 8 Ιουνίου 1980 έγιναν τα εγκαίνια του σημερινού Ναού. Στον υπόγειο χώρο του Ναού λειτουργούν κοινωνικό συσσίτιο καθώς και πλήθος ποιμαντικών δραστηριοτήτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2024 09:54

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Νέα προσθήκη ο Παπαχρηστος

Νέα προσθήκη ο Παπαχρηστος

09 Ιουλ 2025 Ήφαιστος

Και ο Νίτας στην Α' ΕΠΣΑ

Και ο Νίτας στην Α' ΕΠΣΑ

09 Ιουλ 2025 Ηρακλής

Προοπτική με Κούρο!

Προοπτική με Κούρο!

09 Ιουλ 2025 Ήφαιστος

H «σημαία» στον ιστό της!

H «σημαία» στον ιστό της!

09 Ιουλ 2025 Ποδόσφαιρο

Ανανέωσε για 8η σεζόν o Σετελάρι

Ανανέωσε για 8η σεζόν o Σετελάρι

09 Ιουλ 2025 ΑΟ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας