Τελευταία ενημέρωση 01:42, 19 Ιαν 2026

Βορύλλας : «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μόνιμη απαξίωση!»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άρθρο του Περιστεριώτη Βουλευτή της «Νίκης» Ανδρέα Βορύλλα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πανηγυρίζει για “”ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ”” στο χώρο της υγείας, διαπιστώνουμε ότι περνάει νομοσχέδια ντροπής, νομιμοποιώντας τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, με υπογεγραμμένο δικό της τιμοκατάλογο,μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

 Έτσι προσπαθεί να πείσει τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες ότι είναι προς όφελός τους η ιδιωτική Υγεία.

Δεν μας είπε βέβαια η κυβέρνηση, πώς θα γίνει αυτό, όταν στην Αττική λειτουργεί το 70% των χειρουργικών αιθουσών, λόγω της έλλειψης κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πού θα νοσηλεύονται οι ασθενείς των απογευματινών χειρουργείων, όταν ήδη δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες;

Πως θα διασφαλιστεί η προτεραιότητα της πρωινής λειτουργίας, όταν αποδεδειγμένα, όπου υπάρχει ιδιωτική λειτουργία, η οποία αποφέρει έσοδα μπαίνει πάντα σε προτεραιότητα; Ας καλυφθούν πρώτα το 100% των κενών στο ΕΣΥ, να λειτουργήσουν τα πρωινά χειρουργεία στο σύνολό τους, και μετά ας λειτουργήσουν και τα απογευματινά χειρουργεία.    

Ούτε λόγος από την κυβέρνηση για ενίσχυση ανθρωπινού δυναμικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Εξαγγέλθηκε προκήρυξη 1200 μόνιμων θέσεων ιατρών σε τρεις δόσεις μέσα στο 2024, χωρίς να έχει ανακοινωθεί πόσα είναι τα κενά στο σύνολο του ΕΣΥ.

 Βέβαια ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι η πλειοψηφία αυτών των θέσεων θα καλυφθούν από τους ήδη υπηρετούντες επικουρικούς, άρα δεν θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

 Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ένα μαζικό κύμα αποχώρησης γιατρών του ΕΣΥ από τα δημόσια νοσοκομεία προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το εξωτερικό, με στόχο να εξασφαλίσουν καλύτερες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.

 Ειδικευμένοι, άριστα επιστημονικά καταρτισμένοι ιατροί παραιτούνται λόγω των εξοντωτικών εφημεριών, των αναγκαστικών εντολών για υπεραπασχόληση και λόγωτης επιστημονικής και μισθολογικής απαξίωσης τους.

 Πρόσφατη μελέτη για τις αμοιβές των γιατρών στην ΕΕ έδειξε ότι η χώρα μας βρίσκεται 19η στη σειρά των 25 χωρών, με ετήσιο μισθό 39.056 ευρώ. Η κατάταξη δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι αμοιβές των Ελλήνων γιατρών κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 Αυτό όμως συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια, για το ήδη λαβωμένο ΕΣΥ και στοχεύει στην απαξίωσή του.

Η θέση του κόμματος μας είναι άμεση κάλυψη του 100% των κενών σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σύνολο των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυξημένες αποδοχές που να προσεγγίσουν τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2024 10:28

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Δεν...πήγε στα Βριλήσσια!

Δεν...πήγε στα Βριλήσσια!

18 Ιαν 2026 Ήφαιστος

Δίκαιη ήττα από Πεύκη

Δίκαιη ήττα από Πεύκη

18 Ιαν 2026 Κηπούπολη

Ήττα στον Κολωνό

Ήττα στον Κολωνό

18 Ιαν 2026 Άγιος Ιερόθεος

Έχασε το βαθμό στο 94'

Έχασε το βαθμό στο 94'

18 Ιαν 2026 Φοίνικας

Τρίτη σερί ήττα!

Τρίτη σερί ήττα!

18 Ιαν 2026 ΑΟ Περιστερίου

Παρελθόν ο Αιτόρ Γκαρθία

Παρελθόν ο Αιτόρ Γκαρθία

18 Ιαν 2026 ΠΑΕ Ατρόμητος

«Βρισκόμαστε σε μίνι... κρίση»

«Βρισκόμαστε σε μίνι... κρίση»

18 Ιαν 2026 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας