Τελευταία ενημέρωση 22:18, 12 Ιουν 2024

Ανδρέας Βορύλλας: «Οι καιροί ου μενετοί»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Άρθρο του Περιστεριώτη Βουλευτή Ανδρέα Βορύλλα.

«Στα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονίων, της φτωχοποίησης των Ελλήνων αλλά και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της μεσαίας τάξης της χώρας, σε συνάρτηση με την εισβολή του δυτικού μεταμοντερνικού τρόπου ζωής και την αποχαύνωση του διαδικτύου, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα άφησαν στην τύχη τους τους νέους ανθρώπους, των οποίων σήμερα η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 25 έως τα 45 έτη. Μιλάμε, δηλαδή, για αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πιο παραγωγική ηλικία και είναι οι Έλληνες πολίτες, που όλοι περιμένουμε να πάνε πιο μπροστά την πατρίδα μας και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Όμως, από έρευνες που έχουν δημοσιευθεί, οι πολίτες αυτοί, δυστυχώς, στερούνται ελληνικής κουλτούρας και αγάπης για την πατρίδα, αλλά είναι και απομακρυσμένοι από την ελληνορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις μας. Το χειρότερο, που διαπιστώνουμε μέσα από τις έρευνες, είναι πως η οικογένεια για τους περισσότερους αποτελεί λανθασμένο στερεότυπο ενώ για να τη δημιουργήσουν οι ίδιοι βάζουν ως ανάχωμα την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η υπογεννητικότητα θα αποτελέσει αύριο το νούμερο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες, το 2050 η δημογραφική συρρίκνωση θα είναι τέτοια που ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι στα 6 εκατομμύρια…

Με την παραπάνω διαπίστωση δεν ρίχνω κανένα φταίξιμο σε κανέναν Έλληνα πολίτη αυτού του ηλικιακού φάσματος. Όλες οι ευθύνες ανήκουν στις προηγούμενες γενιές, των σημερινών εξηντάρηδων και πάνω. Είναι αυτές οι ηλικίες, που γαλουχήθηκαν από τον «ωχαδερφισμό», το «βόλεμα», ανάλογα σε ποιον κομματικό στρατό ήταν ενταγμένοι, ήταν αυτοί που έστησαν επιχειρήσεις άμεσα συνδεδεμένες με το κράτος. Χρησιμοποίησαν όλα τα κομματικά και δημοσιοϋπαλληλικά εργαλεία για γρήγορο πλουτισμό ενώ είχαν δημιουργήσει ηθικά ρήγματα στο ελληνικό ιδεώδες και ο υπερκαταναλωτισμός τους, τους οδηγούσε σε «μαϊμουδιές» και υποπροϊόντα ενός πολιτισμού που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική γραμματεία και τις προαιώνιες αξίες των Ελλήνων.

Αυτοί/εμείς, δημιούργησαν/δημιουργήσαμε τη γενιά που σήμερα κατακρίνουμε ενώ το χάσμα των γενεών όχι μόνο μεγαλώνει αλλά και βαθαίνει σε σημείο που μέσα στην ίδια οικογένεια να επικρατεί ανομοιογένεια και που συχνά δημιουργούνται επεισόδια για το αστυνομικό δελτίο. Και φυσικά όλη αυτή η κοινωνική και ηθική παρακμή εργαλειοποιείται από τους κυβερνώντες για να υποτάξουν πλήρως τους νέους ανθρώπους, να τους θέλουν χειραγωγημένους για να εκτελέσουν στο ακέραιο, ως εντολοδόχοι ξένων κέντρων της Δύσης την αποστολή τους, την προώθηση καθετί που δεν είναι ελληνικό.

«Οι καιροί ου μενετοί» που έλεγε και ο Θουκυδίδης, δηλαδή δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής αλλά είναι αναγκαίο να δράσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε δίχως χρονοτριβή, με γρήγορα βήματα για να δώσουμε διέξοδο στους νέους μας, να δώσουμε μία διαφορετική Παιδεία, να τους ζητήσουμε να κρατήσουν τις πατρογονικές αξίες και την ηθική ακεραιότητα, όπως αυτή μετουσιώνεται μέσα από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα αλλά κυρίως μέσα από τον λόγο του Χριστού.

Η οποία στασιμότητα θα οδηγήσει μοιραία στην οπισθοδρόμηση μα και στον αφανισμό της Ελλάδας».

 Βουλευτής Β2 Δυτικού
Τομέα Αθηνών, ΝΙΚΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μάιος 2024 13:19
Hatzi
SmartCity

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Εκλογές 18 Ιουνίου!

Εκλογές 18 Ιουνίου!

12 Ιουν 2024 ΑΟ Περιστερίου

Διαζύγιο με Παλλίδη

Διαζύγιο με Παλλίδη

12 Ιουν 2024 Κηπούπολη

Πρώτη ανανέωση ο Βλάχος

Πρώτη ανανέωση ο Βλάχος

12 Ιουν 2024 Ήφαιστος

Οκτώ ανανεώσεις!

Οκτώ ανανεώσεις!

12 Ιουν 2024 Ηρακλής

«Τέλος εποχής» ΓΣΠ - Πανταζόπουλου!

«Τέλος εποχής» ΓΣΠ - Πανταζόπουλου!

12 Ιουν 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ο Σεγούρα καθ' οδόν για τον Γ.Σ.Π.!

Ο Σεγούρα καθ' οδόν για τον Γ.Σ.Π.!

11 Ιουν 2024 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας