Τελευταία ενημέρωση 06:07, 13 Απρ 2024

Βορύλλας: «Το απίστευτο σχέδιο με τη λίμνη Κάρλα»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο περιστεριώτης βουλευτής Ανδρέας Βορύλλας και η «ΝΙΚΗ» λένε για τους αγρότες αυτό που κάνει πως δεν… ακούει η κυβέρνηση ενώ είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Κατά την ομιλία του για για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονοιμκών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, έκανε λόγο για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο θεσσαλικό κάμπο, με τα νέα και τα παλαιά αγροτικά δάνεια.

Ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε την πρόταση της ΝΙΚΗΣ τα δάνεια αυτά να ρυθμιστούν στο σύνολό τους «με απαγόρευση εκπληστηριασμών αγροτικής γης για μία πενταετία τουλάχιστον.

«Στο σχήμα της ρύθμισης θα συμμετέχει και το κράτος με την χρηματοδότηση των τόκων και την αποπληρωμή μέρους κεφαλαίου αναλογικά του ποσοστού καταστροφής των αγροτικών εκτάσεων και του εξοπλισμού τους», ανέφερε.

Ο Ανδρέας Βορύλλας και η ΝΙΚΗ λένε για τους αγρότες αυτό που κρύβει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Βορύλλας αναφέρθηκε στο πάγιο εδώ και χρόνια αίτημα των αγροτών, το οποίο η κυβέρνηση κάνει πως δεν… υπάρχει, δηλαδή «να νομοθετηθεί ο συμψηφισμός των εισφορών των αγροτών προς τον ΕΛΓΑ με τα ποσά των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν οι αγρότες».

Να σημειωθεί πως εδώ έχουμε το εξής οξύμωρο. Να πρέπει ένας αγρότης να πληρώσει π.χ. 1.000 ευρώ εισφορές για να πάρει 4.000 ευρώ αποζημίωση για μέρος της σοδιάς του που έχει καταστραφεί, καθώς ποτέ η αποζημίωση δεν είναι στο 100% της σοδιάς.

Ειδικά για την Λίμνη Κάρλα, ο Ανδρέας Βορύλλας αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΙΚΗΣ, για τη «δημιουργία μιας νέας λίμνης Κάρλας ως ταμιευτήρα για άρδευση και εκτόνωση πλημμυρών και τη διάνοιξη σήραγγας για την εκροή υδάτων στο Αιγαίο, με ενδιάμεσους μικρότερους ταμιευτήρες και με μικρά υδροηλεκτρικά έργα κατά μήκος της σήραγγας».

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

ΓΣΠάρα non stop!

ΓΣΠάρα non stop!

12 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Η αποστολή για τον αγώνα στον Βόλο
Στηρίζει την Make it Pawsible!

Στηρίζει την Make it Pawsible!

12 Απρ 2024 Παρασκήνια

Κλειστές πόρτες αύριο στο Βόλο!

Κλειστές πόρτες αύριο στο Βόλο!

12 Απρ 2024 ΠΑΕ Ατρόμητος

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας