Τελευταία ενημέρωση 12:30, 01 Μαρ 2024

Το μήλο έπεσε και…. ωρίμασε 40 χρόνια μετά!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλοκαίρι του 1983: Ο Γ.Σ. Περιστερίου 12 χρόνια μόλις μετά την ίδρυση του κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στα Τρίκαλα.

Καλοκαίρι του 2023: Ο Γ.Σ.Περιστερίου 30 χρόνια μετά την πρώτη επιτυχία, κατακτά για δεύτερη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Πάλι στα Τρίκαλα.

Με 40 χρόνια διαφορά, στην πόλη των Τρικάλων λοιπόν, ο Γ.Σ.Π. γίνεται ξανά η πρώτη δύναμη  στην Ελλάδα στην κατηγορία των Παίδων και για την οικογένεια του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα  Θανάση Τζιάλλα η ευλογία της ζωής είναι διπλή.  Ο λόγος: Το 1983 ο Θανάσης ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, το 2023 είναι μέλος ο γιος του ο Νίκος  και μάλιστα αρχηγός. Μια σπάνια σύμπτωση που ακόμη και ένας σεναριογράφος ίσως να μην μπορεί να προβλέψει σε ένα έργο του.

Ο Θανάσης Τζιάλλας και ο  γιος του Νίκος  βρέθηκαν λοιπόν αποκλειστικά για το «Α.Π.» στο ιστορικό γήπεδο της «Πρόνοιας», φωτογραφήθηκαν με το κύπελλο ευτυχισμένοι για το όμορφο παιχνίδι της μοίρας.

 Με όνομα «βαρύ σαν ιστορία» καθώς και ο αδελφός του Δημήτρης αποτέλεσε παίκτη του ΓΣΠ στα όμορφα χρόνια της δεκαετίας του ’80 ο Θανάσης Τζιάλλας μας λέει: «Πράγματι τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν συγκλονιστικά βλέποντας το παιδί μου να γίνεται πρωταθλητής Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο που είχα γίνει κι εγώ πρωταθλητής ακριβώς 40 χρόνια πριν και δοξάζω τον Θεό που μου έδωσε αυτή τη χαρά».

Για την ομάδα της δικής του εποχής ο Θανάσης Τζιάλλας λέει ότι: «Τότε γινόταν παιδομάζωμα από όλες τις γειτονιές του Περιστερίου από τον Δημήτρη Παπαχατζή, τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο, τον Τάκη Κατσίκη, τον Νίκο Πέππα, αληθινούς εργάτες της ομάδας. Προπονητής μας ήταν ο Γιώργος Χατζηαθανασίου και προπονήσεις κάναμε εδώ στην «Πρόνοια» πάνω στην πίσσα. Όλα τα παιδιά είχαμε ξεκινήσει το 1979 από τα «Μίνι». Στον τελικό νικήσαμε τον Νέστορα Θεσσαλονίκης με 62-50 και το προνόμιο που αποκτήσαμε ήταν η απευθείας μας είσοδος στη Γυμναστική Ακαδημία. Μετά από τρία χρόνια πήραμε και το Εφηβικό Πρωτάθλημα με την προσθήκη του Νίκου Τσαγκόπουλου και του αείμνηστου Νίκου Φάσουρα».

Για τη δική του εμπειρία ως Πρωταθλητής Ελλάδας  μίλησε όμως και ο υιός Νίκος Τζιάλλας, χαρούμενος που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. «Νομίζω ότι πήραμε πολύ δίκαια την 1η θέση γιατί με εξαίρεση ένα παιχνίδι με το «Δέκα» στο οποίο δυσκολευτήκαμε, στα υπόλοιπα ματς νικήσαμε πολύ εύκολα και ιδίως στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Η προπονήτρια μας Κατερίνα Δελλή μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο έκαναν μια καταπληκτική δουλειά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ξεκίνησα μπάσκετ σε ηλικία 5 ετών από τον ΓΣΠ φυσικά και του χρόνου όλα τα παιδιά θα στελεχώσουμε την Εφηβική Ομάδα. Σε αντίθεση με την εποχή του πατέρα μου, το δικό μας προνόμιο είναι ένα 20% για τη Γυμναστική Ακαδημία και ένα 8% για τις υπόλοιπες σχολές». Και ο Νίκος Τζιάλλας κατέληξε: «Το μεγάλο μου όνειρο είναι φυσικά να μοιάσω του πατέρα μου και του θείου μου και να φθάσω μέχρι την Α’ Ομάδα. Το ξέρω είναι δύσκολο όμως θέλω να δουλέψω σκληρά  και μπορώ να τα καταφέρω γιατί ο ΓΣΠ πάντα στηρίζει τα δικά του παιδιά».

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας