Τελευταία ενημέρωση 21:56, 23 Απρ 2024

«Να τελειώσουμε τη χρονιά όπως μας αξίζει»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα του μικρού τελικού  χθες με τον ΠΑΟΚ ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Ήμασταν κουρασμένοι πνευματικά. Διακρίνω μια πνευματική και ψυχολογική κούραση. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι πως στην οροφή του γηπέδου υπάρχουν δυο λάβαρα από την τρίτη θέση που κατέλαβε η ομάδα στο παρελθόν. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και θέλουμε να την επαναλάβουμε, να φέρουμε την ομάδα και πάλι ψηλά».

Και συνέχισε: «Όλο το χρόνο παίξαμε εξαιρετικά ήμασταν σταθερή ομάδα. Το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλα κίνητρο και αγάπη, να δείχνεις πόσο αξίζεις. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά off screen με τους γκαρντ, είναι επικίνδυνη ομάδα σουτάρει πολύ τρίποντο. Στηρίζεται σε αυτό. Εμείς αν και είχαμε τον Φρανσίσκο και τον Ντένμον έξω από τη συνήθη εμφάνισή τους, είναι σημαντικό που κερδίσαμε και δείχνει ότι είμαστε ομάδα και έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Έβαλαν τα κορμιά τους στην άμυνα και κερδίσαμε».

Για το πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει ο διακόπτης μετά τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, εξήγησε: «Είναι πολύ δύσκολο. Φτάσαμε 20 λεπτά από τους τελικούς. Προσπαθούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Πιο πολύ είναι τακτική. Πιο πολύ προσπαθούμε να μιλήσουμε με ειλικρίνια και στο κίνητρο των παικτών. Κάθε παίκτης πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι εκεί. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική χρονιά, μια από τις καλύτερες της ιστορίας της. Πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν όπως μας αξίζει. Μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίζεις μπάσκετ δεν υπάρχει. Αυτό είναι που λέμε στα παιδιά».

Για το αν σκέφτεται την επόμενη χρονιά, είπε: «Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε μόνο με τη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Για την επόμενη χρονιά δεν ξέρει κανένας. Πρέπει να κάνουμε μια γενική περίληψη της χρονιάς πού θέλουμε να πάμε, πώς να προχωρήσουμε. Δεν είναι της παρούσης όμως».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός, τόνισε: «Ξεκινήσαμε μουδιασμένα στην άμυνα. Μας πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε και αυτό ήταν αποτέλεσμα και της δικής μας ανετοιμότητας, αλλά και της πολύ σκληρής περιφερειακής άμυνας του Περιστερίου, που ήταν στα όρια του φάουλ και το ξεπερνούσε κιόλας».
Και συμπλήρωσε: «Με το σκορ στο 63-65 χάσαμε 2 βολές που αν είχαν μπει αυτές θα είχαμε κάνει μια διαφορετική διαχείριση.

Στο τελευταίο τρίλεπτο κάναμε λάθη απειρίας που ήταν αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας. Δεν αρκούν 36-37 λεπτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η άμυνα «κλειδί» για το 2-0! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας