Τελευταία ενημέρωση 16:43, 25 Απρ 2024

Χάμερ:«Όλη η καριέρα μου μια περιπέτεια!»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

O κοσμογυρισμένος Αμερικανός  απολαμβάνει την παρουσία του στο Περιστέρι

Γεμάτη παραστάσεις από Αμερική και Ευρώπη είναι η καριέρα του Αμερικανού πάουερ φόργουοντ Ίαν Χάμερ που αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο από τον Γ.Σ. Περιστερίου για να στηρίξει την προσπάθεια στο δρόμο προς τα play offs. H πορεία δικαίωσε τον σύλλογο αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη καθώς ο Χάμερ έδωσε λύσεις με την εμπειρία του και τα πολύτιμα καλάθια του. Γεννημένος (23 Αυγούστου 1990) στη Βιένα της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και με την καταγωγή του να έλκει από Σκωτία και Πολωνία, από την πλευρά της μητέρας του, ο προσηνής και απλός Ίαν Χάμερ είναι ο προσκεκλημένος μας στο τεύχος Μαϊου.

----- Πως σε βρίσκουμε τούτη την στιγμή; Ευχαριστημένος που είσαι στο Περιστέρι;

«Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, ξεκίνησα την σεζόν στην Τουρκία που δεν πήγε πολύ καλά για εμένα και τώρα νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

---- Ήρθες τον Φεβρουάριο με μια συμφωνία έξι μηνών. Τι σε τράβηξε πάλι πίσω στην Ελλάδα;

«Το τηλέφωνο που μου έκανε ο κόουτς Σπανούλης, κατόπιν είδα την ομάδα, μου άρεσε και δέχθηκα με μεγάλη χαρά να έρθω».

---- Από την μέχρι τώρα απόδοση σου είσαι ικανοποιημένος; Η προσαρμογή σου εύκολη ή δύσκολη;

«Ήταν δύσκολα στην αρχή γιατί ήμουν εκτός ρυθμού και φόρμας όμως με τη βοήθεια του προπονητικού team και των συμπαικτών μου, μπήκα πολύ γρήγορα στο κλίμα και απέκτησα το ρυθμό που ήθελα».

---- Θέλεις να μείνεις και του χρόνου στο Περιστέρι ή θα αναζητήσεις κάτι άλλο;

«Αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στα play offs και σε τίποτα άλλο γιατί άμα ξεκινήσεις να σκέφτεσαι το μέλλον χάνεις την συγκέντρωση και τον στόχο που έχεις θέσει. Η Αθήνα μου αρέσει, η ομάδα μου αρέσει ποτέ δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να γίνει».

---- Φαίνεται πάντως ότι σου αρέσει να αλλάζεις χώρες παίζοντας μπάσκετ.

« «Αλήθεια είναι,  διότι έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες. Γερμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ρωσία, Μονακό, Ελλάδα. Έχω αγωνιστεί σε καλές ομάδες, με σπουδαίους προπονητές. Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο ν’ αλλάζει χώρα κάθε χρόνο, αλλά αυτό έκανα. Μ’ εξαίρεση τη Ρωσία, που έμεινα δύο συνεχόμενα χρόνια. Να σας πω κάτι όμως; Μου αρέσει αυτό».

--- Με την εμπειρία λοιπόν αυτή πως χαρακτηρίζεις τον «οργανισμό» που λέγεται Περιστέρι;

«Πολύ οργανωμένο κλαμπ στο οποίο φέτος υπάρχουν προσδοκίες. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο επαγγελματικά σωματεία που έχω αγωνιστεί».

---- Πρόσφατα  είχες πει ότι σκέφθηκες να σταματήσεις, ήσουν τότε 32 ετών. Γιατί;

«Ήταν πριν έρθω στην ΑΕΚ. Πράγματι ήταν κάποιοι προσωπικοί λόγοι που με έκαναν να το σκεφθώ».

---- Έχεις αναθεωρήσει αυτή την άποψη;

«Όταν βρίσκεσαι σε ωραίο κλαμπ, με σπουδαίους συμπαίκτες όπως αυτή την στιγμή στο Περιστέρι, σίγουρα θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις και να κάνεις αυτό που σου αρέσει».

---- Το 2013 δοκίμασες να υπογράψεις στους Λέικερς. Δεν τα κατάφερες. ‘Έμεινε απωθημένο  μέσα σου;

«Προέρχομαι από το Κολέγιο του Πρίνστον και μάλιστα ξεχώρισα τότε, μαζί με κάποιους άλλους συμπαίκτες μου. Είχα καλό όνομα. Το 2013 έδειξαν ενδιαφέρον για μένα πέντε ομάδες από το NBA, μέσα σε αυτές ήταν και οι Λέικερς. Μάλιστα, οι Λέικερς με φώναξαν και σ’ ένα μίνι καμπ, που έκαναν πριν το Summer League, όπου αγωνίζεσαι ουσιαστικά σε «3on3» και με έβαλαν ν’ αγωνιστώ στη θέση του... πλέι μέικερ. Προσπάθησα πολύ να προσαρμοστώ σε ένα νέο ρόλο, καθώς οι θέσεις που γνώριζα ήταν στο «4» και στο «5», ωστόσο είχα σπουδαίους αντιπάλους, οι οποίοι έπαιζαν σε όλη τους την καριέρα ως γκαρντ».

---- Είσαι και από μεγάλη μπασκετική οικογένεια. Ήταν της μοίρας γραπτό να γίνεις μπασκετμπολίστας λοιπόν, ή είχες άλλο άθλημα στο μυαλό σου στα πρώτα σου χρόνια ως παιδί;

«Ξεκίνησα τον αθλητισμό παίζοντας ποδόσφαιρο. Ωστόσο,  η οικογένεια μου είναι καθαρά μπασκετική και έτσι δεν τη… γλίτωσα. Ο μπαμπάς μου (Εντ) έγινε ντραφτ από τους Σέλτικς, ο θείος μου (Τζον) έπαιξε πολλά χρόνια στο NBA. ‘Ήταν λογικό να με ωθήσουν προς  τον κόσμο του μπάσκετ. Ήταν και πιο εύκολο για μένα, και σίγουρα δεν θα έκανα την ίδια καριέρα, αν είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο».

---- Μέχρι ποια ηλικία έπαιζες ποδόσφαιρο και σε ποια θέση αγωνιζόσουν;

«Μέχρι τα 14 μου, που σταμάτησα. Ήμουν επιθετικός αλλά μου άρεσε και η θέση του τερματοφύλακα».

----Με τι σου αρέσει ν’ ασχολείσαι όταν δεν παίζεις μπάσκετ;

«Μου αρέσουν πολύ τα video games. Είναι κάτι, που με χαλαρώνει πολύ. Επίσης, μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες».

---- Κανένα άλλο χόμπι;

«Η φωτογραφία. Μου αρέσει η φύση και να φωτογραφίζω διάφορα τοπία».

----Η Ελλάδα σου αρέσει;

«Τα πάντα μου αρέσουν από την Ελλάδα. Αλλά η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, όπου φυσικά πήγα είναι σήμα κατατεθέν της Αθήνας και της Ελλάδας. Με την οικογένεια μου  πήγαμε Μυκήνες, Δελφούς και σε πολλά άλλα μέρη. Γενικά μας αρέσει ως οικογένεια, αλλά μου αρέσει και εμένα προσωπικά να γνωρίζω σε βάθος την Ιστορία, όπως είπαμε και να μαθαίνω για τους αρχαίους πολιτισμούς».

---- Στην Αμερική για ποιο πράγμα είναι διάσημη κυρίως η Ελλάδα;

«Για την Ακρόπολη και τα υπέροχα νησιά της. Έχω πάει στην Σαντορίνη, μου αρέσει φοβερά η Κρήτη. Το καλοκαίρι θα επισκεφθώ τα νησιά του Ιονίου, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη την πατρίδα του Οδυσσέα».

---- Το αγαπημένο σου φαγητό;

« Ο ελληνικός γύρος είναι υπέροχος αλλά εμένα μου αρέσει ότι φαγητό έχει να κάνει με ψαρικά».

Μετά το τέλος της καριέρας σου έχεις αποφασίσει με τι θα ασχοληθείς;

«Δεν έχω ιδέα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρώτο χρόνο θα ήθελα να ταξιδέψω ανά τον κόσμο».

---- Τι τίτλο θα έβαζες στην καριέρα σου;

«Adventure». (Περιπέτεια). Έχω παίξει σε διάφορα κλαμπ, έχω πολλές ιστορίες να διηγηθώ και όλη αυτή η διαδρομή είναι κάτι το ξεχωριστό για εμένα».

---Πως είναι η συνεργασία σου με τον Βασίλη Σπανούλη

 «Είχα ακούσει και είδα πολλά για το τι παίκτης ήταν ο Σπανούλης. Όμως και σαν προπονητής είναι φανταστικός. Προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά των παικτών του και δεν τους υποχρεώνει να μπουν σε ένα σύστημα που έχει εκείνος στο μυαλό του. Έχοντας πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο ξέρει καλά τι σημασία έχουν αυτοί οι αγώνες και ξέρει να το μεταδώσει και στους παίκτες του. Απολαμβάνω τη συνεργασία μαζί του».

---- Η ομάδα είναι στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου. Εκπλήρωσε τους στόχους της για φέτος ή μπορεί και παραπέρα;

«Σίγουρα είναι υπέροχο που είμαστε στα ημιτελικά και έχουμε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου. Στην τελευταία αγωνιστική νικήσαμε τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε και να φθάσουμε μέχρι τους τελικούς».

---- Η ατμόσφαιρα στο κλειστό σου αρέσει; Και ένα μήνυμα στους φιλάθλους;

«Είναι πάρα πολύ ωραία. Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση τους και ένα γεμάτο γήπεδο στους ημιτελικούς γιατί μπορούμε να πάμε την σειρά με τον Παναθηναϊκό στα 5 ματς. Για να τα καταφέρουμε λοιπόν τους χρειαζόμαστε δίπλα μας».

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιούνιος 2023 17:59
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ο «νόμος της έδρας» μίλησε με ΠΑΟΚ και...1-0! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας