Τελευταία ενημέρωση 16:54, 09 Αυγ 2020

Το σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για το σύνδρομο λαγοκκνημιαίας ταινίας.

  Η λαγονοκνημιαία ταινία είναι ένας δυνατός συνδετικός ιστός που μοιάζει με ταινία, η οποία διατρέχει από το πυελικό οστό το λαγόνιο προς τα κάτω στην εξωτερική πλευρά του μηριαίου οστού και καταλήγει στην κορυφή του οστού της κνήμης. Το σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας είναι ένας όρος ο οποίος περιγράφει το τρίψιμο και την τριβή αυτής της ταινίας όπως αυτή περνάει πάνω από τη προεξοχή του  οστού και προσκρούει στην εξωτερική πλευρά της άρθρωσης του γόνατου.

Το σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας είναι ένας τραυματισμός υπέρχρησης. Όταν το γόνατο κάνει κάμψει κ έκταση η λαγονοκνημιαία ταινία ολισθαίνει πάνω από την προεξοχή του έξω κόνδυλο του μηριαίου, όταν αυτές οι κινήσεις γίνονται επαναλαμβανόμενα ή όταν η λαγονοκνημιαία ταινία είναι υπερβολικά βραχύς και σφιχτή τρίβεται πάνω στον κόνδυλο του μηριαίου και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε σκίσιμο των ινών της ταινίας. Έτσι δημιουργείτε μια φλεγμονώδης αντίδραση τοπικά σ αυτήν την περιοχή ( εξωτερικά της κνήμης) που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην περιοχή του τραυματισμού.

Ποια είναι τα συμπτώματα του σύνδρομου λαγονοκνημιαίας ταινίας
Πόνος στην εξωτερική πλευρά του γόνατου. Αρχικά μετά την προπόνηση, στη συνέχεια με το τρέξιμο (45’’).
Ευαισθησία στην εξωτερική πλευρά του γόνατο.
Ο πόνος συχνά αυξάνεται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη κάμψη και έκταση στην άρθρωση του γόνατος όπως είναι το τρέξιμο.Ο πόνος αρχικά εμφανίζεται βαθμιαία στην αρχή μπορεί να είναι ήπιος και να εμφανίζεται στο τέλος της προπόνησης ή να εξαφανίζεται όταν σταματάτε την άσκηση. Εντούτοις αν συνεχίζεται της ασκήσεις και προκαλείται περαιτέρω τριβή της λαγονοκνημιαίας ταινίας, ο πόνος προοδευτικά μπορεί να αυξάνεται και να γίνεται εντονότερος, να εμφανίζεται νωρίτερα στην προπόνηση.
Διαχείριση και θεραπεία για το σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας Αρχικά τροποποίηση και διαφοροποίηση της προπόνησης και των σχετικών δραστηριοτήτων. Θεραπεία μαλακών ιστών με θεραπευτικό και ορθοπεδικό μασάζ. Μυοπεριτοναική απελευθέρωση της λαγονοκνημιαίας ταινίας και εξουδετέρωση των ανάλογων σημείων Trigger Point. Διατάσεις συγκεκριμένων μυών. Και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης .
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2015 21:42
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Από κάθε γωνιά της Μακεδονίας για τον Ατρόμητο! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Ανανέωσαν έξι ακόμη ποδοσφαιριστές!

Ανανέωσαν έξι ακόμη ποδοσφαιριστές!

09 Αυγ 2020 Ένωση Περιστερίου

Το... team building του Κάναντι

Το... team building του Κάναντι

09 Αυγ 2020 ΠΑΕ Ατρόμητος

Ανεβαίνει Πήλιο ο Γιαννιώτης

Ανεβαίνει Πήλιο ο Γιαννιώτης

09 Αυγ 2020 ΠΑΕ Ατρόμητος

Οι Έφηβοι του ΓΣΠ σίγουρα 2οι στην Ελλάδα, ελπίζουν και σε πρωτιά!
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας