Τελευταία ενημέρωση 03:42, 20 Απρ 2024

Ραντάνοφ:«Σαν το σπίτι μου η Ελλάδα!»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Σέρβος φόργουοντ του Γ.Σ. Περιστερίου και η ζωή του μέσα κι έξω από το παρκέ

Ο Αλέκσα Ραντάνοφ πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Χρήσιμος όταν παίζει, επαγγελματίας όταν δεν παίζει. Δίνει λύσεις  βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να έχει τη «στάμπα» του πρωταγωνιστή αλλά με ένα δικό του ρόλο που έχει ενστερνιστεί απόλυτα γι’ αυτό και κάθε προπονητής θα τον ήθελε στη φαρέτρα του. Ο Σέρβος φόργουοντ του Γ.Σ. Περιστερίου με απλότητα, χαμόγελο και καλή διάθεση μίλησε στο «Α.Π.» για τη ζωή του μέσα και έξω από το παρκέ.

---- Καταρχάς παίζεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πέρασαν κιόλας 10 μήνες, το απολαμβάνεις που είσαι στη χώρα μας;

«Πραγματικά την απολαμβάνω και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω μπάσκετ στην Ελλάδα, Η ζωή είναι πολύ ωραία και είμαι σε ένα μεγάλο οργανισμό που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να φύγω από τη χώρα μου. Όλα λειτουργούν επαγγελματικά, γενικά ευχαριστιέμαι τα πάντα».

---- Δύο λαοί βέβαια με σχέσεις συγγένειας, το νιώθεις  ότι είναι όντως έτσι;

«Ναι το ξέρω και το νιώθω κάθε μέρα. Στην Ελλάδα είναι σαν να βρίσκομαι σπίτι μου, δεν βρίσκω καμία διαφορά, οι δύο λαοί είναι πολύ κοντά σχεδόν σαν «αδέλφια» έχουμε πολλές ομοιότητες. Αλλά και στην ομάδα μου υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία μεταξύ όλων των παικτών Ελλήνων και ξένων, είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό, γιατί οι ξένοι συνήθως είναι μόνοι τους. Εδώ όμως δεν συμβαίνει αυτό και όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια».

`---- Στο Περιστέρι ποιος μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο καταλύτης που σε έφερε;

«Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ο κόουτς Σπανούλης γιατί με τον ερχομό του ήμουν σίγουρος ότι θα φέρει καλούς παίκτες και θα φτιάξει μια καλή ομάδα. Το Περιστέρι πιστεύω ότι και έξω από το παρκέ είναι μια από τις πιο καλές ομάδες οργανωτικά στη Λίγκα».

----- Το συμβόλαιο σου τελειώνει το καλοκαίρι, θέλεις να μείνεις;

«Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσετε γι’ αυτό τον προπονητή και τα άλλα μέλη της ομάδας. Εγώ προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα και στους στόχους που θέλει να πετύχει».

----- Ποιο παιχνίδι πιστεύεις ότι ήταν το καλύτερο που έκανε μέχρι τώρα η ομάδα και το χάρηκες περισσότερο;

«Νομίζω ότι ήταν αυτό με την Τενερίφη στην έδρα μας. Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες που βρέθηκαν φέτος στο δρόμο μας μέσα σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και την κερδίσαμε».

---- Και ποιο είναι εκείνο που έχεις διαγράψει από τη μνήμη σου;

«Το τρίτο ματς με την Ντιζόν και ο αποκλεισμός μας από την συνέχεια του BCL».

---- Είσαι σε μια ηλικία που ανεβάζεις κάθε χρόνο τον πήχη των προσδοκιών. Μέχρι που φθάνουν οι φιλοδοξίες σου;

«Θα ήθελα να παίξω ξανά στην Ευρωλίγκα, είναι κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν και θα ήθελα πάλι να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο».

----- Ποιο ήταν το κίνητρο σου για να ξεκινήσεις να παίζεις μπάσκετ;

«Εγώ ξεκίνησα να παίζω πολύ αργά σε ηλικία 12-13 ετών μέχρι τότε έπαιζα ποδόσφαιρο και ήμουν τερματοφύλακας. Κάποια στιγμή κι ενώ είχα αρχίσει να ψηλώνω επικίνδυνα (γελάει) ένας φίλος μου που έπαιζε μπάσκετ μίλησε στον προπονητή του για εμένα. Πήγα για δοκιμαστικά, άρεσα κι έτσι ξεκίνησα.

---- Πάντα είχες στόχο να γίνει επαγγελματίας ή είχες κατά νου και ένα άλλο επάγγελμα;

«Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ, δεν είχα σκοπό να γίνω επαγγελματίας. Από την άλλη δεν είχα και κάτι άλλο στο μυαλό μου ήθελα να τελειώσω το σχολείο και στην συνέχεια θα έβλεπα τι θα έκανα, Όταν άρχισα να προπονούμαι καθημερινά και να αλλάζω επίπεδο τότε κατάλαβα ότι το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να παίξω μπάσκετ».

----- Με ποιο μπασκετικό ίνδαλμα μεγάλωσες;

«Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα σοβαρά μου άρεσε πολύ ο Zoran Planinić που έχει τώρα σταματήσει και έπαιξε στην Χίμκι, στην Αναντολού, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ωραίος παίκτης. Πολύ καλά λόγια αλλά δεν τον έχω να δει να παίζει παρά μόνο μέσα από video έχω ακούσει για τον Dejan Bodiroga που πέτυχε πολλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό».

---- Τι σε κάνει ευτυχισμένο;

«Η κοπέλα μου που θα είναι και η μελλοντική μου σύζυγος».

----- Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου ποιο είναι;

«Πιστεύω ότι έχω την νοοτροπία του νικητή».

---- Και το βασικό σου ελάττωμα;

«Είμαι πολύ ευαίσθητος».

----  Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;

«Αυτό που θέλω είναι να έχουν την υγεία τους οι άνθρωποι γύρω από εμένα. Με φοβίζει όταν αυτό δεν συμβαίνει».

---- Το πρόσφατο δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη τι συναισθήματα σου προκάλεσε;

«Είναι μια τραγική ιστορία που μας στενοχώρησε όλους. Μπορεί να ήταν κάποιο ανθρώπινο λάθος αλλά είναι κρίμα που χάθηκαν άδικα τόσα νέα παιδιά. Ποτέ δεν ξέρουμε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί στη ζωή μας από τη μια στιγμή στην άλλη γι’ αυτό και πρέπει να σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλον».

---- Ποιος ήταν ο παιδικός σου ήρωας;

«Ο πατέρας μου. Πάντα ήθελα να του μοιάσω. Από μικρός τον κοιτούσα με θαυμασμό για το πώς φρόντιζε την οικογένεια του, πάντα ήταν δίπλα μας. Μεγάλωσε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια αλλά με την σκληρή δουλειά κατάφερε να φθάσει σε μια πολύ καλή κατάσταση. Η δουλειά του είναι υπεύθυνος  μηχανικός σε τηλεοπτικό κανάλι της Σερβίας».

---- Το «κεφάλαιο» οικογένεια έχει αρχίσει να σε απασχολεί;

«Ναι το σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου, εγώ πλέον ξέρω που βαδίζω, εκείνη βρήκε μια πολύ καλή δουλειά, άρα μέχρι τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε το επόμενο βήμα».

----- Από τη φιλοσοφία κόουτς Σπανούλη τι θα κρατήσεις μέσα σου για το μέλλον;

«Το mentality  του καθώς είναι κάτι το τρομερό και δεν το έχω δει από άλλο πρόσωπο στην επαγγελματική μου καριέρα. Αυτό θα κρατήσω για να μπορέσω να φθάσω εκεί που θέλω».

---- Με ποια θέση στην κατάταξη των play offs πιστεύεις ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα;

«Κοιτάμε κάθε ματς ως τελικό έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας αλλά σίγουρα θα θέλαμε να φθάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος».

----- Και για την επόμενη χρονιά λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος έφθασε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που μπορεί να στοχεύσει;

«Νομίζω ότι το Περιστέρι πρέπει να κρατήσει αυτή τη φιλοσοφία που έχει τώρα και να χτίσει πάνω σε αυτήν προκειμένου να μπορέσει να πετύχει περισσότερους στόχους κρατώντας τον ίδιο κορμό για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται».

---- Κλείνοντας τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας;

«Νιώθω την ενέργεια που μας δίνουν σε κάθε παιχνίδι, δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, σίγουρα αξίζουμε να μας παρακολουθούν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι. Εύχομαι να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και να συνεχίζουν να την υποστηρίζουν με τόσο θερμό τρόπο».

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Αλέκσα Ραντάνοφ γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1998 στο Βελιγράδι, έχει ύψος 2μ01. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα, αγωνιζόμενος αρχικά στις ακαδημίες του συλλόγου (είχε τρεις τελικούς στην Euroleague των μικρών και μια κατάκτηση), ενώ τη σεζόν 2015-2016 φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας έχοντας σε 22 παιχνίδια 3,2 πόντους και 1,1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην KK FMP ως δανεικός από τον Ερυθρό Αστέρα. Το 2018 κλήθηκε ξανά πίσω στους «ερυθρόλευκους» και τη σεζόν 2020-2021 ήρθε το ντεμπούτο στην Euroleague, το οποίο έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2020. Την περσινή χρονιά (2021-2022) αγωνίστηκε στην Ιγκοκέα, όπου σε 28 παιχνίδια στην Αδριατική Λίγκα είχε 8,2 πόντους και 3,7 ριμπάουντ, ενώ στο BCL είχε σε εννιά παιχνίδια 7,1 πόντους και 4,2 ριμπάουντ μέσο όρο. Σε εθνικό επίπεδο είναι εν ενεργεία  διεθνής με την Εθνική Σερβίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μάιος 2023 18:08
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας