Τελευταία ενημέρωση 19:29, 19 Απρ 2024

Το κορίτσι – θαύμα με το περιστεριώτικο dna!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                       ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ

Από τον Λόφο Αξιωματικών στην κορυφή της παγκόσμιας Πυγμαχίας

Κυριολεκτικά ακαταμάχητη! Η 17χρονη περιστεριώτισα Άννα Μαρία Τριφύλλη δικαιολογημένα αποκαλείται «κορίτσι – θαύμα» της ελληνικής πυγμαχίας καθώς από πολύ μικρή ηλικία έχει δείξει τρομερές ικανότητες με την έμφυτη δύναμη της αν και δεν σε «γεμίζει» με την πρώτη ματιά. Οι επιτυχίες της πάνω στο ring διαδέχονται η μια την άλλη, το όνομα της απασχολεί τους ειδικούς  που βλέπουν στο πρόσωπο της ένα τεράστιο ταλέντο με ασύλληπτες δυνατότητες. Εχει κατακτήσει πολλά χρυσά σε πανελλήνια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ακόμα περισσότερα σε διεθνή τουρνουά. Τελευταία της επιτυχία η 1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στο Μαυροβούνιο καθώς στον τελικό της κατηγορίας της κατατρόπωσε την Τουρκάλα αντίπαλο της Ισίκ Φιλίζ (περσινή πρωταθλήτρια) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Συγχρόνως αναδείχτηκε  Καλύτερη Πυγμάχος (Best Fighter) γιατί ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια στα 48 κιλά.

 Με φόντο (που αλλού;) το άγαλμα του Ολυμπιονίκη Πυγμάχου στο Μπουρνάζι, η Τριφύλλη μίλησε στο «Αθλητικό Περιστέρι» για την έως τώρα διαδρομή της: «Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 2006 και μένω στον Λόφο Αξιωματικών. Πήγα δημοτικό στο 27ο Περιστερίου και γυμνάσιο στο 1ο Περιστερίου. Τώρα πλέον σπουδάζω στο Α’ πρότυπο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου στον τομέα Υγείας με ειδικότητα τη Φυσικοθεραπεία. Ξεκίνησα τα μαχητικά αθλήματα από ηλικία 4 ετών με το Kick Boxing και είμαι κάτοχος μαύρης ζώνης. Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνω πυγμαχία. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου όταν άλλα κοριτσάκια έπαιζαν με τις κούκλες τους, εγώ έκανα μαχητικά αθλήματα. Από πολύ μικρή ηλικία τα χτυπήματα μου ήταν δυνατά και οι συμμαθητές μου με αποκαλούσαν «όπλο», έτσι μου έμεινε από τότε το παρατσούκλι «The Gun». Οπωσδήποτε δέχθηκα μεγάλη επιρροή από τους γονείς μου γι’ αυτό και ο πρωταθλητισμός έχει γίνει για εμένα τρόπος ζωής. Ο πατέρας μου Αλέξανδρος είναι πρώην αθλητής της πυγμαχίας ενώ η μητέρα μου Νικολέτα έκανε στίβο στον  ΟΦΚΑ Περιστερίου.  Πάντα ήμουν και πολύ καλή μαθήτρια με επαίνους από το σχολείο μου».

Και η Άννα – Μαρία συνεχίζει: «Καθημερινά προπονούμαι 3 με 4 ώρες και το πρόγραμμα μου διαφέρει μέρα με την ημέρα. Προπονητής μου είναι ο κ. Παναγιώτης Πετρίδης. Μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι η Ολυμπιάδα του 2028 στο Λος Άντζελες γιατί για λίγους μήνες δεν μπορώ να διεκδικήσω την συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του 2024 στο Περίσι και μετέπειτα θέλω να κάνω και επαγγελματική πυγμαχία. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει η ζωγραφική».

 Πρότυπο της Άννας Μαρίας αποτελεί φυσικά ο πατέρας της Αλέξανδρος ο οποίος τονίζει ότι η πυγμαχία είναι: «ένα ασφαλέστατο άθλημα και βοηθάει τα παιδιά να είναι ισορροπημένα στο μυαλό και γυμνασμένα στο σώμα, τα μαθαίνει να έχουν πειθαρχία στη ζωή τους και αυτοεκτίμηση, τα βοηθάει επίσης στη συμπεριφορά τους με τα άλλα παιδιά. Με την ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία της πυγμαχίας και στον πρόεδρο κ. Χάρη Μαργιόλη γιατί αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια όλων των παιδιών γι’ αυτό κι έχουν έρθει τόσες διακρίσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μάιος 2023 12:40
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας