Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η 31η Μαϊου διπλός σταθμός στην ιστορία του!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάλιστα. Δύο ίδιες ημερομηνίες με 81 χρόνια διαφορά , δύο μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του Ατρόμητου.

Σύμπτωση; Φυσικά και είναι σύμπτωση αλλά θαρρείς ότι το σύμπαν συνωμοτεί.  Συνωμοτεί; Φυσικά και συνωμοτεί. Όταν ο Γιώργος Σπανός παρουσιάζοταν κι επίσημα στις 31 Μαϊου 2005 από τον Ανδρέα Παχατουρίδη στο ΚΥΒΕ Περιστερίου κανείς δεν γνώριζε τότε ότι το ιδρυτικό καταστατικό του Ατρόμητου αναγνωρίστηκε στις 31 Μαϊου 1924.

Κανείς μα κανείς δε τον γνώριζε. Αυτό μόλις πέρσι το μάθαμε όταν για πρώτη φορά ήρθαν στο φως τα επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους. Τι θέλω να πω; Ο Ατρόμητος πέρα από τις όποιες αγωνιστικές μεγάλες του στιγμές, έχει μέσα σε αυτή τη διαδρομή του χρόνου δύο άντε τρεις ιστορικές επετείους που χαρακτηρίζουν κάθε ομάδα. Από καθαρή σύμπτωση όμως, δύο ιστορικές στιγμές του συλλόγου συμπίπτει να έχουν διαφορά 81 χρόνων αλλά την ίδια ημερομηνία. Για το καλό του Ατρόμητου;       Φυσικά για το καλό. Η ίδρυση του Ατρόμητου και ο ερχομός του Σπανού που είναι σαν να τον...ίδρυσε ξανά, (σίγουρα πάντως του άλλαξε το ρουν της ιστορίας του) είναι δύο γεγονότα – σταθμοί που θα μείνουν για πάντα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Θα πηγαίνουν χέρι χέρι και θα συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη ομάδα που λέγεται «Ατρόμητος» αλλά ίσως ακόμη να μην έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ομάδα είναι.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μάιος 2015 09:20