Εκτύπωση αυτής της σελίδας

91 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαν σήμερα (31 Μαϊου 1924) πριν από 91 χρόνια ο Ατρόμητος αποκτούσε κι επίσημα υπόσταση καθώς αναγνωρίστηκε κι επίσημα ως σωματείο. Η ίδρυση της ομάδας έγινε  ως γνωστόν τον Μάιο του 1923 από μια παρέα φίλων που ζούσε στην Πλατεία Κυριακού (σημερινή πλατεία Βικτωρίας) και αγαπούσε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

 

Πρωτεργάτες της ιδέας ήταν οι Κολοβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος, Γλυκοφρύφης και ο καθηγητής μαθηματικών Βαγγέλης Σταμάτης, ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της προπολεμικής περιόδου. Η νέα ομάδα που ιδρύθηκε ονομάστηκε «Ατρόμητος Αθηνών» και η σύσταση της όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα της εποχής που παρουσιάζουμε σήμερα έγινε ένα χρόνο μετά.

Για πρώτη φορά πέρσι η ΠΑΕ Ατρόμητος παρουσιάσε υ τα επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους που αφορούν την ακριβή ημερομηνία σύστασης της  ομάδας.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 2058/31/05/1924 του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» και καταχωρήθηκε με αριθμό Μητρώου 6585.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μάιος 2015 09:21