Τελευταία ενημέρωση 08:22, 19 Απρ 2024

Επέτειος 10 ετών από τον ερχομό του Σπανού!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δέκα χρόνια Σπανού, δέκα χρόνια νέας πορείας, δέκα χρόνια επιτυχιών. Σαν σήμερα πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, στις 31 Μαϊου 2005 ο Ατρόμητος άλλαξε σελίδα στην ιστορία του καθώς ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ο ερχομός του Γιώργου Σπανού, ιδιοκτήτη τότε της Χαλκηδόνας, στο Περιστέρι.

 Το βιβλίο «Φτερούγισμα στη Δόξα» του Παύλου Κατώνη στο κεφάλαιο «Μια γέννηση, δύο συγχωνεύσεις» αναφέρει για εκείνες τις μέρες τα εξής:

Ο Μάιος του 2005 βρήκε τον Ατρόμητο στη Γ’ Εθνική, με πολλά οικονομικά προβλήματα, που καθιστούσαν το μέλλον του εξαιρετικά αβέβαιο. Θα έπεφτε στη δίνη της Δ’ Εθνικής αν….

Σαν «μάνα εξ ουρανού» και ακολουθώντας τα βήματα του Νίκου Επίογλου και του Ιωσήφ Τσουρουτσόγλου παρουσιάζεται ένας από τους πλέον αξιόπιστους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών «ΕΤΕΚΑ», ο οποίος κάνει τη σοβαρότερη και σπουδαιότερη επενδυτική κίνηση που γίνεται ποτέ στον αθλητισμό του Περιστερίου.Διαλύει τη Χαλκηδόνα που ήταν μία από τις ομάδες-πρότυπο στην Α’ Εθνική και τη συγχωνεύει με τον Ατρόμητο. Χωρίς όρους.

Ξαφνικά και αναπάντεχα ο Ατρόμητος βρέθηκε στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια. Αναπάντεχα, αλλά λυτρωτικά...Ο Ατρόμητος κρατάει τα σύμβολά του, τα χρώματά του, την έδρα του και βάζει πλώρη για μεγάλες επιτυχίες. Κάπου εδώ κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος της ιστορίας του Ατρόμητου και ξεκινάει ένας καινούργιος...

Ένας νέος κύκλος μιας ομάδας που μπορεί να αποτελεί προϊόν συγχώνευσης, όμως εξακολουθεί να είναι ο ιστορικός Ατρόμητος που γαλούχησε γενιές και γενιές Περιστεριωτών.Έπειτα από συζητήσεις με τον τελευταίο πρόεδρο προ-συγχώνευσης, Τάσο Παπανικόλα, και τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Γιώργος Σπανός λέει το «ναι» και γίνεται ο νέος και μεγάλος ηγέτης του Ατρόμητου, με στόχο να τον οδηγήσει πολύ ψηλά.

Η συμφωνία της συγχώνευσης του Ατρόμητου με τη Χαλκηδόνα ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στις 31 Μαΐου του 2005, σε αίθουσα του ΚΥΒΕ.Στο πάνελ κάθισαν ο Γιώργος Σπανός, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Τάσος Παπανικόλας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Σπύρος Μαγγίνας.

Η συγκίνηση όλων και ειδικά στο πρόσωπο του Γιώργου Σπανού είναι έκδηλη. «Κάναμε την πρώτη μεταγραφή», είπε φανερά ικανοποιημένος ο Ανδρέας Παχατουρίδης που του παρέδωσε τη φανέλα του Ατρόμητου με το νούμερο «1» και το όνομα «Σπανός» στην πλάτη. Εκ μέρους των οργανωμένων φιλάθλων εκφώνησε λόγο ο Μανώλης Τσαγκιώτης ο οποίος του πρόσφερε μια φανέλα των Fentagin και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα.

                                                                                      Κατ’ ουσίαν απορρόφηση

 Ρόλο-κλειδί στην επίτευξη συμφωνίας έπαιξε ο ερασιτέχνης Ατρόμητος, ο «μπαμπάς» της ΠΑΕ, μέσω του οποίου πήρε μορφή το νέο σωματείο.Ουσιαστικά δεν πρόκειται για συγχώνευση του Ατρόμητου με τη Χαλκηδόνα, αλλά για την απορρόφηση του ενός σωματείου από το άλλο. Στις 13 Ιουλίου 2005 έγινε από τα μέλη του ΑΠΣ Ατρόμητος η έγκριση της συγχώνευσης των σωματείων ΑΠΣ Ατρόμητος και Α.Ο. Χαλκηδόνα Νήαρ Ηστ, διά της απορρόφησης του Α.Ο. Χαλκηδόνα Νήαρ Ηστ από το σωματείο ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών.Η ΠΑΕ Ατρόμητος κήρυξε πτώχευση και τα χρέη της σε Εφορία και ΙΚΑ τα ανέλαβε η νέα διοίκηση, ενώ οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές λόγω της πτώχευσης «έσβησαν». Έτσι, μέσω του ερασιτέχνη Ατρόμητου «γεννήθηκε» μια νέα ΠΑΕ που πήρε νέο AΦΜ και απέκτησε την ονομασία «ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών 1923».

Την πρώτη διοίκηση της ΠΑΕ, που προήλθε μέσα από την απορρόφηση της Χαλκηδόνας από τον Ατρόμητο, αποτέλεσαν οι Γιώργος Σπανός (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Χρήστος Πλακάς (αντιπρόεδρος), Γιάννης Τσεβρετζής (γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος), Σπύρος Μαγγίνας (μέλος), Τάκης Μιχαλέτος (μέλος), Κάτια Κοξένογλου (μέλος), Βαγγέλης Μπαταγιάννης (μέλος), Ανδρέας Βορύλας (μέλος), Άρης Γρηγορόπουλος(μέλος).

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μάιος 2015 09:21
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 91 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας