Τελευταία ενημέρωση 20:28, 14 Ιουν 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης «Η έννοια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης να είναι ισχυρή και σήμερα»!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή. Όπως τη διεκδικούμε, όταν υπερασπιζόμαστε τη δική μας κυριαρχία απέναντι στην τουρκική επιβολή, έτσι και εμείς θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τις αγωνίες των άλλων λαών που υφίστανται πράξεις αποτρόπαιες και προσβολής της εθνικής τους κυριαρχίας». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση της Αδελφότητας Πέτα Άρτας «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Δήμου Καλλιθέας, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη Μάχη του Πέτα και στον Φιλελληνισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, παίρνοντας αφορμή από την Ελληνική Επανάσταση, επισήμανε ότι σήμερα ένας άλλος πόλεμος για εθνική ανεξαρτησία διεξάγεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και ένας άλλος λαός, ο ουκρανικός, παλεύει για την ανεξαρτησία του απέναντι σε μία άδικη και απρόκλητη εισβολή. Ειδική αναφορά έκανε και στους Έλληνες ομογενείς, που έχασαν τη ζωή τους στη Μαριούπολη, «μια κοιτίδα του Ελληνισμού της Αζοφικής θάλασσας, που ισοπεδώθηκε».

Περαιτέρω, ο Αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε τη Μάχη του Πέτα, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια, ως μια ευρωπαϊκή μάχη, μοναδική για την Ελληνική Ιστορία λόγω του πλήθους των Φιλελλήνων, που συμμετείχαν. «Ήταν άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική επανάσταση, θέλησαν να δουν την Ελλάδα ελεύθερη από τον οθωμανικό ζυγό και πίστεψαν ότι η Ελλάδα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενιαίου συνόλου που ονομάζεται Ευρώπη και ότι αξίζει να θυσιαστούν για αυτές τις αξίες που έχουν τις ρίζες τους στον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του χριστιανισμού, της δικαιοσύνης, του Κράτους Δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι η Ελληνική Επανάσταση άλλαξε τον ρου της ιστορίας, γιατί ήταν η πρώτη Εθνική επανάσταση και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να θυμόμαστε και να ευγνωμονούμε όλους τους Φιλέλληνες από όλα τα έθνη, που πολέμησαν για την ανεξαρτησία μας

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα A. Lombart, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ουγγαρίας και του Δήμου Καλλιθέας, καθώς και ο  Πρόεδρος της Αδελφότητας Πέτα Γ. Κακαριάρης και ο Πρόεδρος της   Εταιρίας για τον Ελληνισμό & Φιλελληνισμό και Ιδρυτής του Μουσείου Φιλελληνισμού Καθηγητής Κ. Βελέτζας.

 

Δείτε εδώ το tweet

Hatzi
SmartCity

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Το τιμόνι στον Γιώργο Λημνιάτη!

Το τιμόνι στον Γιώργο Λημνιάτη!

14 Ιουν 2024 ΓΣ Περιστερίου

Πολλά «γούστα» με Καρλίτος!

Πολλά «γούστα» με Καρλίτος!

13 Ιουν 2024 ΠΑΕ Ατρόμητος

Εκλογές 18 Ιουνίου!

Εκλογές 18 Ιουνίου!

12 Ιουν 2024 ΑΟ Περιστερίου

Διαζύγιο με Παλλίδη

Διαζύγιο με Παλλίδη

12 Ιουν 2024 Κηπούπολη

Πρώτη ανανέωση ο Βλάχος

Πρώτη ανανέωση ο Βλάχος

12 Ιουν 2024 Ήφαιστος

Οκτώ ανανεώσεις!

Οκτώ ανανεώσεις!

12 Ιουν 2024 Ηρακλής

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας