Τελευταία ενημέρωση 12:15, 19 Απρ 2024

Σάμιος:«Μια ζωή Περιστέρι-μια ζωή Ατρόμητος»!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Βαγγέλης Σάμιος είναι ένας από τους λίγους παίκτες που χωρίς να είναι Περιστεριώτης γέννημα θρέμμα όπως οι περισσότεροι της δεκαετίας του ’80 εν τούτοις αγαπήθηκε αφάνταστα από τους φίλους του Ατρόμητου. Και αυτό επειδή έπαιζε με απαράμιλλο πάθος κι έδινε την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έκανε 178 συμμετοχές και είναι στον πίνακα των παικτών στην ιστορία της ομάδας στην πρώτη 25αδα. Ήρθε δανεικός για ένα χρόνο από τον Παναθηναϊκό και έπαιξε οκτώ. Έτσι αισθάνεται σαν Περιστεριώτης και η πρώτη κουβέντα που μου είπε όταν τον πήρα τηλέφωνο είναι: «Μια ζωή Περιστέρι – μια ζωή Ατρόμητος. Έζησα απίστευτες στιγμές στην ομάδα που δεν περιγράφονται, περίπου 8 παιδιά παίξαμε πολλά χρόνια μαζί και δεθήκαμε». Ο Βαγγέλης Σάμιος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του ΠΑΟ. Στον Ατρόμητο ήρθε το 1983 μέσα στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Ανδροκλή Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟ. Έμεινε μέχρι το 1991.

«Μια οικογένεια»

Ο Βαγγέλης Σάμιος μου είπε λοιπόν: «Είχα σπουδαίους συμπαίκτες, και εξαιρετικά παιδιά.  Ηλιόπουλος, Αποστόλου, Καραλής, Αυγουστίδης, Λιβαθηνός και πολλοί άλλοι που ήμασταν όλοι μια παρέα. Μόνο εγώ και ο Λιβαθηνός δεν ήμασταν περιστεριώτες αλλά γίναμε. Η καλύτερη χρονιά ήταν το 1988 όταν ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική με προπονητή τον δάσκαλο Γιώργο Στολίγκα. Συνεργάστηκα και με άλλους σπουδαίους προπονητές τους Βασιλόπουλο, Θ.Λουκανίδη, Ράμφο, Τζανετουλάκο, Δαρίβα, Παπαεμαννουήλ. Πήρα πράγματα από όλους που με βοήθησαν στην προπονητική μου καριέρα. Αλλά πήρα και σε προσωπικό επίπεδο, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Και οι διοικήσεις είχαν όμως τρομερούς ανθρώπους που χωρίς να έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αναφέρω τους Κουλόπουλο και Πέτρου ήταν 100% συνεπείς απέναντι μας. Από τα ματς που έχουν μείνει στη μνήμη μου είναι ένα στην Αχαϊκή που νικήσαμε 2-0 κι ένα με τον Ρέθυμνο στο Περιστέρι το περίφημο 3-2.  Δεν έπαιξα γιατί ήμουν τιμωρημένος με κάρτες αλλά έζησα το ματς από τις εξέδρες σαν να ήμουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Μεγάλο ευχαριστώ»

«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ατρόμητο και στον κόσμο που μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω απίστευτες στιγμές, πάντα τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Τον σημερινό Ατρόμητο εννοείται ότι τον παρακολουθώ, έχει αλλάξει επίπεδο και είναι πλέον μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πέρσι πέρασε δύσκολες στιγμές όμως τελικά τα κατάφερε. Φέτος πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερος».

 Ο Σάμιος όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την προπονητική. Για 10 χρόνια στην ακαδημία Ρότσα, για ένα χρόνο στην Κ20 του Ατρόμητου, ενώ από το 2007 με λίγα διαλλείματα είναι Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Με την ίδια ιδιότητα εργάστηκε και στον ΑΠΟΕΛ. «Μπορεί από το ποδόσφαιρο να μην έβγαλα τρελά λεφτά όμως ζω άνετα την οικογένεια μου και αυτό προέχει. Υγεία και όλα έπονται» μου είπε κλείνοντας ο Βαγγέλης!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2022 14:04
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας