Τελευταία ενημέρωση 21:18, 26 Μαϊ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης από Πράγα: Η Ευρώπη πρωτοπορεί στο διάστημα

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η Ευρώπη πρωτοπορεί στο διάστημα έχοντας αναπτύξει δίκτυα δορυφόρων που μας παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ακρίβειας που κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορούσε να παρέχει από μόνο του» τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστημικού Προγράμματος (EUSPA) που εδρεύει στην Πράγα.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης - ο οποίος βρίσκεται στην Πράγα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής - σημειώνει ότι τα διαστημικά προγράμματα Copernicus και Galileo παρέχουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την κίνηση στους δρόμους, την ασφάλεια στη θάλασσα, τη γεωργία, την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, αλλά και την ασφάλεια των επικοινωνιών. Σχολίασε μάλιστα ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τις υπηρεσίες αυτές, όπως έκανε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές αλλά και καθημερινά σε εφαρμογές που έχουν σχέση με την ασφάλεια των συνόρων και τη διάσωση ανθρώπων στην θάλασσα.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού ο εκτελεστικός Διευθυντής κ. Rodrigo da Costa, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και το έργο του EUSPA.

Στη συνέχεια, o κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε και συζήτησε με τους Έλληνες υπαλλήλους που εργάζονται στον Οργανισμό. «Διαπίστωσα πόσα αξιόλογα παιδιά της Ελλάδας προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε σοβαρές θέσεις στην ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Τσεχική Δημοκρατία κ. Αθανάσιος Παρέσογλου και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες (COREPER I) κ. Ιωάννης Γκίκας.

 Δείτε εδώ την ανάρτηση στο Facebook Δείτε εδώ την ανάρτηση στο Twitter

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας