Τελευταία ενημέρωση 19:28, 07 Δεκ 2022

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας, παρά μόνο γαλάζιες γραμμές

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας, παρά μόνο γαλάζιες γραμμές, και το μήνυμα αυτό μετέφερα και εγώ στην Ιαπωνία στην αρχή της εβδομάδας, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Shinzo Abe». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ «Real FM» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού με το όνομα του ήρωα των Ιμίων Βλαχάκου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, καλλιεργώντας διεθνείς συμμαχίες και ενισχύοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει δείξει την αξία του με την πίεση που προκαλεί στην Άγκυρα, η οποία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι αποκλεισμένη από εξοπλιστικά προγράμματα όπως η αναβάθμιση των F-16 και η προμήθεια F-35.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι η όποια καθυστέρηση στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, αλλά και ανασφάλεια στους πολίτες. Και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει προσκολλημένη σε λογικές ορθοδοξίας των μηχανισμών διαμόρφωσης των τιμών, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στο να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών εδαφών δεν γίνεται αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την ελληνική κυβέρνηση, και αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Μόσχα.

Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας