Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλεισμός στην παράταση

Κατηγορία ΑΟ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα συναρπαστικό και συνάμα δραματικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες (28/9) το απόγευμα στο γήπεδο των Τραχώνων, όπου η Θύελλα Αγ. Δημητρίου λύγισε στην παράταση τον ΑΟ Περιστερίου και πήρε το εισιτήριο για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ!

Πηγή soccerlive.gr

Παρότι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους, η ομάδα των νοτίων προαστίων κατάφερε αρχικώς να ισοφαρίσει και εν συνεχεία να πανηγυρίσει την πρόκριση, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ανατροπή στην ημίωρη παράταση. Η Θύελλα αξιοποίησε το αριθμητικό της πλεονέκτημα σε αυτό το διάστημα απέναντι στο Περιστέρι που έκανε κατάθεση ψυχής και διεκδίκησε μέχρι τέλους τις δικές του πιθανότητες.

Στο πρώτο ημίχρονο η Θύελλα ήταν η ομάδα που πλησίασε το γκολ στις περισσότερες περιπτώσεις. Μόλις στο 9' ο Πύλιος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια από το «τσίμπημα» του Φραγγεδάκη, στο 14' ο Ε. Πατρίκιος εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία, στο 24' πάλι ο Φραγγεδάκης πλάσαρε άουτ και στο 43' ο Πύλιος μπλόκαρε από το σουτ του Ε. Πατρίκιου. Στο ίδιο διάστημα, οι φιλοξενούμενοι είχαν να παρουσιάσουν μόλις ένα καλοζυγισμένο σουτ του Κατσίκη στο 29ο λεπτό, που έφυγε μόλις άουτ.

Οι «ροσονέρι» μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μέσα σε ένα δεκάλεπτο ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα. Αφού πρώτα ο Κατσίκης απείλησε στο 48' τον Καβακλή που μάζεψε σταθερά, στο 53' υποδείχθηκε το πέναλτι με το οποίο ο «Όμιλος» βρήκε γκολ. Ο Μπρκόβιτς πλαγιοκόπησε την άμυνα των γηπεδούχων από αριστερά, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κυριαζή και ο Καπίρης που βρισκόταν κοντά στη φάση έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Λάνη εκτέλεσε ψύχραιμα την παράβαση και έγραψε το 0-1. Οι Περιστεριώτες έψαξαν και δεύτερο γκολ απέναντι στην αποσυντονισμένη Θύελλα, όμως στο 57' και στο 59' ο Καβακλής μπλόκαρε στα ισάριθμα σουτ του Κατσίκη. Λίγο αργότερα, μέσα σε ένα τετράλεπτο, οι κυανόλευκοι «άγγιξαν» σε τρεις περιπτώσεις την ισοφάριση! Αρχικά, στο 70' ο Φραγγεδάκης κινήθηκε υπέροχα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ από το σουτ του Τσαγκόγιωργα. Στο 72' ο Πύλιος απέκρουσε σωτήρια με το πόδι το κοντινό σουτ του Γαλάνη, ο οποίος βρέθηκε απέναντί του μετά από εκτέλεση στατικής φάσης και στο επόμενο λεπτό, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα από το σουτ του Καπαματζιάν, που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση! Στο 79' ο Γεωργακόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, η μπάλα άλλαξε λίγο τροχιά σε πόδι αμυνομένου, όμως ο Καβακλής έπεσε και μπλόκαρε, για να έρθει η ισοφάριση στην επόμενη φάση! Σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 80', ο Πύλιος έκανε άστοχη έξοδο και ο Γαλάνης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Στο 86' ο Παπανδρέου πήδηξε ψηλά, όμως ψηλά έφυγε και η μπάλα από την κεφαλιά του.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ενενηντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση όπου η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε στο 98'. Ο Λάνη χτύπησε πάνω στη φάση με το χέρι στο πρόσωπο αντίπαλό του και ο διαιτητής Καπίρης τού έδειξε για δεύτερη φορά κίτρινη κάρτα, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. Η Θύελλα αξιοποίησε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, φτάνοντας στο γκολ της πρόκρισης στο δεύτερο μέρος της παράτασης. Ήταν το 117' όταν ο Φραγγεδάκης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Παπαδάτο, με τον Καπίρη να σφυρίζει, υποδεικνύοντας το πέναλτι. Ο Ε. Πατρίκιος ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα, πέτυχε το 2-1 στο 119' και έστειλε τη Θύελλα στην επόμενη φάση του θεσμού!

Διαιτητές: Καπίρης, Μπακογιάννης-Μαλανδράκης

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜ. (Βαγγέλης Γιαννόπουλος): Καβακλής, Τζίφας (83' Δημητρίου), Νταλάκας (83' Ανδριόπουλος), Γαλάνης, Παπανδρέου, Κυριαζής (55' Καπαματζιάν), Λαγοπάτης (113' Γ. Πατρίκιος), Κουμουνδούρος (55' Τσαγκόγιωργας), Βλαχάκης (60' Πετράκης), Ε. Πατρίκιος, Φραγγεδάκης

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Θανάσης Βάλσαμος): Πύλιος, Θεοδωρόπουλος (91' Λυμπέρης), Λάνη, Διονυσόπουλος (46' Τρόκα), Σετελλάρι, Ζιάμπρας, Α. Ζαφειράτος (54' Γ. Ζαφειράτος), Δημητρίου, Μπρκόβιτς (55' Γεωργακόπουλος), Μπούζας (55' Παπαδάτος), Κατσίκης.