Τελευταία ενημέρωση 19:49, 18 Απρ 2024

Β.Ιωάννου και Γ.Φιλέρης γράφουν για τον Β.Σπανούλή!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Δύο κορυφαίοι μπασκετικοί ρεπόρτερ γράφουν στο «Α.Π.» για τον «περιστεριώτη» Kill Bill.

 

Radio Taxi Asterastaximetra tzemos

Ο Σπανούλης θέλει να «πετάξει» μαζί με το Περιστέρι!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Από την περασμένη Πέμπτη άρχισε -και επισήμως-  η εποχή του προπονητή Βασίλη Σπανούλη. Ο ζωντανός θρύλος του ευρωπαικού μπάσκετ απέρριψε το περασμένο Σεπτέμβριο την πρόταση του Βαγγέλη Λιόλιου για τον Προμηθέα ( αλλά κι ένα δεύτερο ρόλο στην εθνική των παραθύρων), ωστόσο αποδέχθηκε την πρόταση του Περιστερίου. Φίλιππος Κώτσης (ο ισχυρός ανήρ) , Ανδρέας Πολέμης και Γιώργος Πανταζόπουλος έπεισαν τον «Kill Bill» ότι αξίζει να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από τα δυτικά προάστεια. Με εγγυημένο  (και αυξημένο) μπάτζετ , με συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης του (Καμπερίδη, Χαραλαμπίδη, Βούκσεβιτς , Τσιάρα) και παίκτες καθαρά δικής του επιλογής (Μπίλαν, Τζούστον , Ντέιβις , Κασελάκη , Μπράουν και Μωραίτη μέχρι τώρα...) , ο Σπανούλης καταλαβαίνει ότι θα δουλέψει με ιδανικές συνθήκες. Οταν τον ρώτησα στο περιθώριο του φάιναλ φορ στο Βελιγράδι , εάν είναι έτοιμος να αναλάβει μια επαγγελματική ομάδα , απάντησε αστραπιαία: «Εχω γεννηθεί έτοιμος»!!!

Οσο για το τι θέλει να πετύχει με τους «πρίγκιπες» της δυτικής όχθης; «Να προσφέρω μια εναλλακτική μπασκετική πρόταση για όσους θέλουν να πάρουν την οικογένειά τους και να έρθουν στο γήπεδο να δουν μπάσκετ. Να δουν καλό μπάσκετ . Να δουν το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη»!!!

Ο άνθρωπος Σπανούλης (που τον έχω ζήσει από κοντά και νομίζω ότι καταλαβαίνω τα «θέλω» του), δεν πάει στο Περιστέρι για να κάνει το αγροτικό του. Πάει για να κάνει το διδακτορικό του στην προπονητική. Ο σκοπός του δεν θα είναι να πάρει το πρωτάθλημα , ή να νικήσει τους μεγάλους της Basket League, ο σκοπός του θα είναι να καταθέσει ιδέες και προτάσεις που ταιριάζουν με την εξέλιξη του μπάσκετ. Η επιτυχία του δεν θα είναι εάν κάποιοι πουν ότι έγινε καλός προπονητής. Η επιτυχία του θα είναι εάν όλοι παραδεχθούν κάποια στιγμή ότι έγινε «ο καλύτερος προπονητής». Διότι στη ζωή του δεν συμβιβάστηκε ποτέ με κάτι άλλο από την κορυφή. Και υπ αυτή την έννοια ο προπονητής Σπανούλης (που θα εμπνεύσει όχι μόνο τους Περιστεριώτες , αλλά όλη τη μπασκετική κοινότητα), δίνει υπεραξία και σώζει ένα πρωτάθλημα που κατά τ άλλα θα κινδύνευε πάλι να πνιγεί από την αντιπαλότητα που προκαλούν όχι μόνο οι -κατά τεκμήριο- μεγάλες ομάδες , αλλά εσχάτως και όσοι εκπροσωπούν τους φορείς του αθλήματος στη χώρα.

Μαζί με τον Σπανούλη στο Περιστέρι οδεύουν και μεγάλοι χορηγοί. Η αστερόσκονη του «Kill Bill» αναμένεται να γεμίσει και τα ταμεία , αλλά -κι αυτό είναι επίσης μέγα ζητούμενιο- και το ιστορικό κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» της οδού Τζον Κένεντι!!!

 

Σπανούλης και Περιστέρι ένας ιδανικός γάμος!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΕΡΗΣ

Από την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, είχα γράψει στο SPORT24 ότι κάπου ανάμεσα στις λέξεις είχε εμφανιστεί φύγει οριστικά ο παίκτης και είχε εμφανιστεί ο προπονητής Βασίλης Σπανούλης.

Ήταν οι τοποθετήσεις του Kill Bill τέτοιες που παρέπεμπαν στην επόμενη μέρα του πολύ μεγάλου αθλητή. Μεταξύ μας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον Βασίλη μακριά από το μπάσκετ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάλι κοντά στην πορτοκαλί μπάλα θα βρισκόταν. Δεν γινόταν αλλιώς.

Ακόμη και η παραμονή του έξω από τα γήπεδα, λίγο κράτησε. Δεν γίνεται ο Σπανούλης να είναι μακριά από το σπορ, που τόσο πολύ αγάπησε από μικρό παιδί, παθιάστηκε μαζί του και έζησε στιγμές απόλυτης δόξας και καταξίωσης.

Διάλεξε μάλιστα το δύσκολο δρόμο, που λίγοι, τόσο μεγάλοι μπασκετμπολίστες στο παρελθόν, έχουν ακολουθήσει. Να γίνει αμέσως προπονητής πρώτης γραμμής, ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή την καριέρα του, χωρίς να διστάσει να τσαλακώσει την ιλουστρασιόν και γεμάτη από επιτυχίες μπασκετική φυσιογνωμία του.

Ο πεισματάρης Σπανούλης, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Ανδρέα Πολέμη, δεν θέλει να είναι μόνο ένας καλός προπονητής. Θα επιδιώξει να γίνει ο καλύτερος, άρα θα παλέψει με κάθε τρόπο να φτάσει στο επίπεδο που ήταν σαν παίκτης και με την ιδιότητα του κόουτς.

Αυτή η μοναδική του διάθεση να πετυχαίνει σε όλα και με όσα καταπιάνεται είναι το πρώτο βασικό συστατικό για να δούμε τον προπονητή Σπανούλη να πετυχαίνει.

Προφανώς είναι ένας ρούκι, όχι όμως ακριβώς με την έννοια του πρωτοεμφανιζόμενου. Προφανώς δεν θα’ χει την μπάλα στα χέρια, είναι όμως γοητευτική και η μπαγκέτα του προπονητή.

Ο πρώτος του σταθμός είναι το Περιστέρι κι ο συνδυασμός μοιάζει κατ’ αρχήν ιδανικός. Ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ ενώνει τις δυνάμεις του με ένα από τα ιστορικότερα σωματεία, μια ομάδα που έχει αφήσει φανερά τα αποτυπώματα της στην διαδρομή και την ιστορία του αθλήματος στην χώρα.

Ένα σωματείο που είναι έτοιμο, όπως φαίνεται, να δώσει στον Βασίλη όλα τα εχέγγυα για το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας. Το όνομα του Περιστερίου, σε συνδυασμό με την διοικητική αξιοπιστία και συνολικά τη θέση του κλαμπ στην Basket League, οδήγησαν τον Σπανούλη στο να αποδεχθεί την πρόταση συνεργασίας.

Μένει να δούμε πως θα μετουσιωθούν στην πράξη όλα όσα εξαγγέλθηκαν στην παρουσίαση του, με πρώτο στόχο την μαζική επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του κλειστού «Ανδρέα Παπανδρέου».

Ο Σπανούλης είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης, αλλά μαζί με τη διοίκηση πρέπει να φτιάξουν και μια αντίστοιχη των προσδοκιών ομάδα, που θα συγκινήσει ξανά την ευρεία μάζα των οπαδών. Τα πρώτα δείγματα από τις μεταγραφές είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια στο γήπεδο».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2022 21:39
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πρώτη συγκέντρωση 17 Αυγούστου »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας