Τελευταία ενημέρωση 09:57, 24 Απρ 2024

Βαρβιτσιώτης:«Ορθή η κατάρτιση της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Η ενόχληση της Τουρκίας για την εμβάθυνση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική πάνω στην οποία βασίστηκε η κατάρτιση της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας ήταν ορθή”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ρ/σ «Athina 98.4» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Λαβράνο & Νίκο Καρούτζο.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι οι σχέσεις αυτές καλλιεργήθηκαν σε ένα πολύ πιο συστηματικό πλαίσιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι η επέκταση της αμυντικής παρουσίας των ΗΠΑ ιδιαίτερα στον κρίσιμο χώρο της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για την περιοχή.

Ερωτώμενος για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της γείτονος και πρόσθεσε ότι «με τη διαφορετική στάση της γερμανικής πλευράς, ελπίζουμε ότι τώρα ίσως αρθούν οι τελευταίοι ενδοιασμοί και αμφιβολίες» και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της αυριανής συνάντησης Μητσοτάκη - Σολτς στη Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε εδώ το tweet

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2022 15:58
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας