Τελευταία ενημέρωση 00:56, 20 Απρ 2024

Αγάπη και τρέλα για του Ατρόμητου τη φανέλα!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το ιδιωτικό «μουσείο» του φιλάθλου – συλλέκτη Γιάννη Καούνη.

Περιστεριώτης γέννημα θρέμμα ο 39χρονος λογιστής Γιάννης Καούνης είναι ένας παραδοσιακός φίλαθλος. Κάθε χρόνο αγοράζει το διαρκείας του και παρακολουθεί τους αγώνες του Ατρόμητου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση καθώς ο πατέρας του Θόδωρος ήταν εκείνος που πριν από 30 χρόνια τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στο γήπεδο ενώ τώρα είναι εκείνος που παίρνει αγκαλιά τον γιο του και πηγαίνουν μαζί γήπεδο. Ώσπου ξαφνικά μέσα του «γεννήθηκε» η ιδέα να ξεκινήσει μια συλλογή από φανέλες της αγαπημένης του ομάδας που έχει γίνει πια αγάπη και τρέλα για του Ατρόμητου την ένδοξη φανέλα. Ένα ιδιωτικό μουσείο γεμάτο φανέλες φιλοξενείται πια στο σπίτι του στο τέρμα της Τζον Κέννεντι, μια ευθεία δηλαδή από το δημοτικό στάδιο. Αλλά ας αφήσουμε τον Γιάννη Καούνη για να μας διηγηθεί την ιστορία του και πως έχει γίνει ένας μανιώδης συλλέκτης:

 

Asfaleies Kalogeras

«Γεννήθηκα στην Ανθούπολη και ο πατέρας μου κάλυπτε ερασιτεχνικά αγώνες για την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» και με πήγαινε σε όλα τα γήπεδα της πόλης. Η πρώτη μου επαφή με τον Ατρόμητο ήταν σε ηλικία 7-8 ετών όταν παίζαμε στη Β’ Εθνική, αλλά μπορώ να σας πω ότι στην αρχή ήμουν περισσότερο μπασκετικός με τη χρυσή εποχή του ΓΣΠ που δεν έχανα παιχνίδι. Η επιθυμία μου για να συλλέξω κάποια ενθύμια ξεκίνησε να υλοποιείται γύρω στο 2007 όταν αναζήτησα την πρώτη εμφάνιση που ήταν του Γιώργου Ζαχαρόπουλου. Μέχρι το 2011 είχα ελάχιστες εμφανίσεις στη συλλογή μου όχι περισσότερες από δέκα και ότι έβρισκα ήταν από τις φανέλες που πετούσαν οι παίκτες στην κερκίδα. Το 2011 έγινε μέλος σε ένα σωματείο που δημοπρατούσε φανέλες για καλό σκοπό το Charity Idols και αυτή ήταν η αφορμή που μου έδωσε το ερέθισμα να ξεκινήσω πιο οργανωμένη στην συλλογή εμφανίσεων του Ατρόμητου. Η πρώτη μου στόχευση ήταν να ολοκληρώσω την συλλογή από το 2005 και μετά και όποια ευκαιρία έβρισκα από τα παλαιά χρόνια δεν την άφηνα ανεκμετάλλευτη.  Πλέον μετά από πολύ προσπάθεια έχω στη συλλογή μου περίπου 250 φανέλες, σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες που έχουμε παίξει στην Ευρώπη, το Σαράγεβο, η Νιούκαστλ, η Λέγκια Βαρσοβίας. Σε λίγες μέρες θα έχω και τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Ψάχνοντας και αγοράζοντας γίνεται αυτή η διαδικασία, υπάρχει φανέλα που την έχω αγοράσει 280 ευρώ και είναι εκείνη του πρώτου τελικού με την ΑΕΚ. Αυτή την αγόρασα χέρι – χέρι.».

Και ο Γιάννης Καούνης συνεχίζει:« Φροντίζω τα τελευταία χρόνια να έχω όλες τις ετήσιες  εμφανίσεις και οι περισσότερες είναι μάλιστα υπογεγραμμένες από τους παίκτες που αναγράφεται το όνομα τους. Παλαιότερα έκανα πολλές μετακινήσεις, για παράδειγμα πήγα στη Λαμία για να πάρω μια φανέλα του Γιάννη Σκόνδρα που την είχε αφήσει σε συγγενή του. Οι επαφές μου με τους παίκτες γίνεται φυσικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδόν όλοι  απαντάνε και βοηθούν τη συλλογή μου. Πρέπει να σας πω επίσης ότι ένας καλός συλλέκτης πρέπει να έχει δύο και τρεις φανέλες από κάθε σεζόν. Για παράδειγμα εμείς είχαμε την ΕΤΕΚΑ στην αρχή της χρονιάς και μετά τη Novibet για χορηγούς. Άρα εγώ πρέπει να έχω και τις δύο συν τις φανέλες του τερματοφύλακα καθώς και την pro season. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου που στηρίζει την τρέλα μου αλλά μου φωνάζει είναι αλήθεια γιατί οι φανέλες έχουν κάνει κατάληψη στις ντουλάπες του σπιτιού». Και ο φανατικός συλλέκτης Γιάννης Καούνης κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Το όνειρο μου είναι αυτή η συλλογή να εκτεθεί στα 100 χρόνια της ομάδας μας  για να μεταφερθεί αυτή η αγάπη μου στους νέους φιλάθλους του Ατρόμητου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιούνιος 2022 19:40
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ολοκλήρωση συνεργασίας με τον Σάλομον »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας