Τελευταία ενημέρωση 13:31, 24 Απρ 2024

Οι ατρόμητοι αιγαιοπελαγίτες!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κώστας Καραλής & Νίκος Καλογήρου έγραψαν τη δική τους ιστορία!

Δύο Περιστεριώτες  ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν από τα «Τσικό» του Ατρόμητου και διέπρεψαν με την Α’ ομάδα δεν μένουν πια εδώ και χρόνια στην πόλη. Ο Κώστας Καραλής είναι κάτοικος Σύρου και ο Νίκος Καλογήρου κάτοικος Τήνου. Μίλησαν μαζί μου και αναπόλησαν τις ωραίες στιγμές που έζησαν στον Ατρόμητο.

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ: ΕΒΛΕΠΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Αδελφός του ρέκορντμαν συμμετοχών Αντώνη Καραλή, ο Κώστας ήταν ένα από  τα καλύτερα δεκάρια της εποχής του (δεκαετία ’70) με απεριόριστα προσόντα. Μάλιστα σε συνέντευξη που μου είχε δώσει παλαιότερα  ο Θανάσης Κασπίρης είχε πει  ότι αν πρόσεχε τη ζωή του θα γινόταν ένας από τους μεγαλύτερους άσους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πράγματι  ο Καραλής δεν είχε και την καλύτερη εξωγηπεδική ζωή. Όταν ήταν με την ομάδα στο ξενοδοχείο, την κοπανούσε πήγαινε στα μπουζούκια και γύριζε το πρωί.

«Είναι αλήθεια ότι  δεν έκανα καλή ζωή. Υπήρχαν περιπτώσεις που έβλεπα αστέρια στο γήπεδο, όχι φυσικά το αστέρι που είχε η φανέλα μου. Όταν κάναμε προετοιμασία πετούσα. Μετά όμως λόγω της άσχημης ζωής, η απόδοσή μου έπεφτε κατακόρυφα. Και δεν ήμουν μόνο εγώ που κάναμε τέτοια άστατη ζωή. Ξεκίνησα από τα «Τσικό» και παίζαμε πριν από τους αγώνες της Α’ ομάδας. Πολλοί φίλαθλοι που με λάτρευαν έρχονταν για να με δούνε. Ο  προπονητής που με αγάπησε περισσότερο ήταν ο Μάνος Σταματάκος. Είχα και άλλους σπουδαίους προπονητές όπως οι Λινοξιλάκης, Πανάκης, Ράμφος, Καρποδίνης». Ο Καραλής έπαιξε στον Ατρόμητο από το 1973 μέχρι το 1978. Έκανε  80 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ. Το ματς που του έχει μείνει  αξέχαστο είναι στην Τούμπα με τον πρωταθλητή της χρονιάς εκείνης  ΠΑΟΚ. «Σε εκείνο το ματς, είχε βουίξει ο κόσμος ότι μας έδωσαν πριμ η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός για να νικήσουμε.  Ο τότε πρόεδρος Σταμάτης Γλυκός, ένας σπουδαίος παράγοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου μας είπε: «Κερδίστε και θα σας δώσω από 100 χιλιάδες απίθανο ποσό για την εποχή. Στα σοβαρά μας είπε ότι θα δώσει  από 28 χιλιάδες. Τελικά νικήσαμε 2-1 και πήραμε από 14 χιλιάρικα σε κατοστάρικα και δεν ξέρω πόσο καιρό έκανα να τα μετρήσω». Κάποια στιγμή ο Καραλής βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό, δοκιμάστηκε σε ένα φιλικό και πέτυχε 3 γκολ. Ο Βεσελίνοβιτς ζήτησε να αποκτηθεί αλλά κάποιοι κακοθελητές τον «κατηγόρησαν» για την εξωγηπεδική του ζωή και έτσι δεν έγινε η μεταγραφή. Κλείνοντας ο  Κώστας Καραλής μου είπε περιεκτικά: «Όταν έγινα επαγγελματίας, ο Στολίγκας με έπαιρνε πάντα μαζί του. Ο Ράμφος ως προπονητής όταν έλεγε σε κάθε παίκτη τι θα κάνει μέσα σε γήπεδο, σε εμένα έλεγε: «Κωστάκη εσύ όπως γουστάρεις και άμα παίξεις καλά θα κερδίσουμε. Με τον Γιώργο Σπανό, ο Ατρόμητος αναβαθμίστηκε και πρέπει να μείνει πολλά χρόνια». Ο Κώστας Καραλής είναι μόνιμος κάτοικος Σύρου, στην τοπική ομάδα του νησιού έπαιξε μπάλα αλλά διατέλεσε και προπονητής.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΔΥΝΑΜΗ

Από τους καλύτερους επιθετικούς της δεκαετίας του ’80 στον Ατρόμητο, ο Νίκος Καλογήρου είχε προσόν την ταχύτητα και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Έκανε 122 συμμετοχές και πέτυχε 28 γκολ. «Στον Ατρόμητο ξεκίνησα από τα «Τσικό» με προπονητή τον  Γιώργο Βαρλάμο και στην Α’ ομάδα με προώθησε ο Κώστας Τσάκος. Έπαιζα στη δεξιά πλευρά, αριστερά ο Τσιαντάκης και πλαισιωνόμασταν από τους Τόλη Μητράκο και  Ανδροκλή Κωνσταντινίδη. Έκανα γεμάτες συμμετοχές κάθε σεζόν στα 8 χρόνια ως επαγγελματίας. Μετά μέσω ΠΑΟ, πήγα στην ΕΑΡ για 4 χρόνια. Δεν θα ξεχάσω  ένα ματς με το Αιγάλεω που νικήσαμε 3-0 με δύο γκολ δικά μου κι ένα του Χριστόπουλου με γεμάτο γήπεδο από κόσμο. Με παλιούς συμπαίκτες μου έχω επαφή όπως οι Τσιαντάκης, Ρυμικής, Ανδροκλής, Σάσσαλος, Α.Καραλής. Ο κόσμος μας έδινε μεγάλη δύναμη, μας έκανε να παίζουμε με πάθος και φυσικά ανέβαινε η απόδοσή μας. Εδώ πρέπει να πω ότι η παρουσία του Γιώργου Σπανού αποτελεί μεγάλη εγγύηση. Κατάφερε σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα να την κρατήσει στην κατηγορία με τις κατάλληλες κινήσεις τον Ιανουάριο». Και ο Καλογήρου κατέληξε: «Εδώ και 25 χρόνια ζώ στη Τήνο. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 27 μου χρόνια γιατί έκανα μια επιχείρηση και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη δουλειά και από τη ζωή στη Τήνο. Έχω στο λιμάνι ένα καφέ- εστιατόριο που το λένε «Gallery Tinos» και πάμε πολύ καλά». Ο Νίκος Καλογήρου είναι παντρεμένος με την Ειρήνη κι έχουν δύο κόρες την Χριστίνα και την Κατερίνα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Φιλικό μνήμης το Σάββατο στη Ραφήνα! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας