Τελευταία ενημέρωση 16:17, 16 Ιουλ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να διερευνηθούν τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ανάγκη διερεύνησης των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των υψηλών τιμών ενέργειας ως τη μεγαλύτερη παράπλευρη απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία  που πλήττει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τον πληθωρισμό και την έλλειψη πηγών ενέργειας μετά την απόφαση της Ευρώπης να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Για το λόγο αυτό, σημείωσε, πρέπει να εξετάσουμε τόσο τα μέτρα μείωσης των τιμών- στο πλαίσιο και των πρωτοβουλιών που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός- όσο και την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συλλογική αγορά LNG από τρίτες χώρες, στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη διασύνδεση τους με την Ευρώπη.

Για το ζήτημα της επισιτιστικής κρίσης που θα απασχολήσει επίσης την ατζέντα του Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής και επαρκής σε τρόφιμα. «Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε μια δραματική αύξηση των τιμών τους λόγω και των πληθωριστικών πιέσεων. Για αυτό και θέλουμε να σχεδιάσουμε από κοινού τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ώστε ο Ευρωπαίος πολίτης να μην επιβαρυνθεί δυσανάλογα», κατέληξε.

 Δείτε εδώ το tweet.

Δείτε εδώ το βίντεο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μάιος 2022 17:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ρόμα – Φέγενορντ: Με το 2.38 στα Τίρανα »
Hatzi
SmartCity

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας