Τελευταία ενημέρωση 13:50, 24 Απρ 2024

Η στήλη «Περιστεριώτικα» από το «Α.Π.»

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαβάστε την στήλη «Περιστεριώτικα» από την εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι», τεύχος 30.

Δεν την αφήνει (την Ευρώπη) ούτε τον αφήνει!

Συνομιλητής για μια ακόμη φορά των κορυφαίων ευρωπαϊκών club ήταν ο Ατρόμητος που συμμετείχε με την Κάτια Κοξένογλου στην 27η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA)  που έγινε στη Βιέννη. Η Ευρώπη δεν αφήνει τον Ατρόμητο αλλά ούτε κι εκείνος την αφήνει παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ομάδα έχει χτίσει ένα καλό brand name που το στηρίζει μέσα την συμμετοχή  της στην ECA και την αύρα που διαχέει με την παρουσία της η Κάτια Κοξένογλου η οποία ας μην ξεχνάμε είναι και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Super League. Όσον αφορά την ατζέντα της γενικής συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη γενικότερη πολιτική που σχετίζεται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και παράλληλα πάρθηκε μια γενναία πρωτοβουλία για στήριξη της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, που ανέλυσε την πρόοδο  της ένωσης τονίζοντας ιδιαίτερα τα βήματα που έχουν γίνει για να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη δημιουργία ουσιαστικών οφελών για τα μέλη που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων.

Είναι στενάχωρο!

Επειδή πραγματικά είναι στενάχωρο να παίζουν  σχεδόν ταυτόχρονα εντός έδρας Ατρόμητος και ΓΣΠ πρέπει από τη νέα χρονιά να βρεθεί μια λύση και να μην συμπίπτουν οι αγώνες έστω και αν αυτό συμβαίνει μια άντε δύο φορές το χρόνο. Μιλάμε και είναι γνωστό παντού, για δύο ομάδες με διαφορετικό όνομα αλλά με τους ίδιους φιλάθλους. Δεν είναι ωραίο πράγμα να υποχρεώνονται να επιλέξουν  να δουν  ένα ματς και να μην βλέπουν το άλλο.

Θα μπορούσε!

Ο ΓΣΠ θα μπορούσε να λεγόταν Ατρόμητος όταν ιδρύθηκε το 1971. Ο ίδιος ο Πέτρος Μουγιάκος που είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του ΓΣΠ θυμάται σαν τώρα εκείνα τα χρόνια και παραδέχεται ότι πράγματι ο τότε πρόεδρος του Ατρόμητου ο Αντώνης Γαλλαίος πρότεινε να δοθεί το όνομα «Ατρόμητος» στην ομάδα του μπάσκετ. Ο Μουγιάκος όμως απέρριψε την πρόταση αυτή για ένα και συγκεκριμένο λόγο.

Ούτε μαντήλι!

Και ξέρετε ποιος ήταν ο λόγος αυτός; Επειδή εκείνα τα χρόνια ο Ατρόμητος έκανε πρωταθλητισμό στη Β’ Εθνική, άλλωστε ανέβηκε στην Α’, ο Μουγιάκος είχε τις σοβαρές επιφυλάξεις του πως οι όποιες επιχορηγήσεις για το τμήμα μπάσκετ θα πήγαιναν στο τμήμα ποδοσφαίρου που είχε αυξημένες υποχρεώσεις, κοινώς δεν θα είχαν  οι μπασκετικοί μαντήλι να κλάψουν. Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο σύλλογοι δεν έχουν κοινό όνομα και ίσως πολλοί από εσάς να το διαβάζετε από εμένα για πρώτη φορά.

Ήρεμο λιμάνι!

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης  ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στη Super League εκ των οποίων οι 60 και βάλε είναι με τα χρώματα του Ατρόμητου. Ο 30χρονος τερματοφύλακας με τη μεγάλη συμβολή στη διαδικασία των play out αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς ο Ατρόμητος αποτελεί για εκείνον ένα ήρεμο λιμάνι όταν βρίσκεται αιωρούμενος είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αλλά και ο Ατρόμητος βρίσκει στο πρόσωπο του μια αξιόπιστη λύση.

Κερδίζει έδαφος!

Μεγάλο έδαφος έχει κερδίσει η παραμονή του Κρις Κόλμαν στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου για τη νέα χρονιά. Ο Ουαλός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με πεσμένο το ηθικό και την αγωνιστική της ταυτότητα. Επί ημερών του η ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης, έκανε καλά παιχνίδια αλλά και πολύ άσχημα, σε κάθε περίπτωση όμως το σκαλοπάτι που υποσχέθηκε ότι θα ανέβει το ανέβηκε.

Για του χρόνου!

Από τώρα έχει ξεκινήσει ο Ατρόμητος τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ο Ατρόμητος που ανέκαθεν ξεχώριζε για τον έγκαιρο σχεδιασμό του, αρχίζει ακόμη πιο νωρίς. Η φετινή χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και εξελίχθηκε έτσι όπως (στραβά) εξελίχθηκε εκ των πραγμάτων «αναγκάζει» τους ιθύνοντες να μην κάθονται σε χλωρό κλαρί αναζητώντας επιλογές που θα τους δικαιώσουν και δεν θα τους απογοητεύσουν.

 

                    Της έκανε πρόταση γάμου στην Ακρόπολη!

Το λίκνο του αρχαίου πολιτισμού, επέλεξε ο Τόμας Γκίελο για να κάνει πρόταση γάμου. Ο Πολωνός διεθνής περιφερειακός που ντύθηκε τον Ιανουάριο με τα χρώματα του Περιστερίου ανέβηκε για επίσκεψη στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και προς μεγάλη έκπληξη της συντρόφου μου καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε ότι θα συμβεί εκείνη την στιγμή της πρόσφερε το δακτυλίδι των αρραβώνων ζητώντας της να τον παντρευτεί. Την απάντηση δεν χρειάζεται να σας την πούμε, την ξέρετε, σημασία έχει ότι έχει νέο ζευγάρι θα θυμάμαι πως «δέθηκε» για πάντα με φόντο την Ακρόπολη. Ο ίδιος ο Γκίελο χαρακτήρισε μάλιστα αυτή την πρόταση ως την καλύτερη στιγμή της ζωής του ενώ για την αγαπημένη του έχει πει πως είναι  το πιο συναρπαστικό πρόσωπο που έχει δίπλα του  σε αυτή την τρελή ζωή και πως νιώθει τυχερός που είναι μέρος της ζωής του.

«Καυτό» για «Κούλου»!

Θα έχει ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι για τον Ευθύμη Κουλούρη καθώς το come back που πραγματοποίησε με τον Ατρόμητο ανέβασε πάλι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο 26χρονος επιθετικός που επέστρεψε στην Εθνική Ομάδα γιατί μέσα από τον Ατρόμητο είναι ο  πρώτος Έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 κάτι που σημαίνει ότι οι επίδοξοι μνηστήρες πρέπει να καταθέσουν επίσημη πρόταση στην ομάδα για να τον αποκτήσουν.

1ος και με βούλα!

Τον Ιανουάριο πάντως ο Ατρόμητος δέχθηκε «οχλήσεις» για τον Κουλούρη, αρκετά δελεαστικές που είχαν μέσα τους αρκετά μηδενικά αλλά τις απέρριψε. Αφενός γιατί τον χρειάζεται και αφετέρου γιατί οι χώρες προέλευσης (Ιαπωνία και Κίνα) δεν είναι αντιπροσωπευτικές της αξίας του. Να σημειώσω  ότι και με τη βούλα ο Κουλούρης είναι μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ του Ατρόμητου στην Α’ Εθνική και πολύ δύσκολα θα «κατέβει» τα επόμενα χρόνια από τη θέση αυτή.

Δεν τον υπολογίζει!

Από μακριά κάνει «μπαμ» ότι ο Κρις Κόλμαν δεν υπολογίζει πια στις υπηρεσίες του Τόμας Μπεντινέλι. Τελευταία φορά τον χρησιμοποίησε για 8 λεπτά στη Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ  και έκτοτε τον έχει μόνιμα εκτός αποστολής. Ο 25χρονος μέσος που έχει πάντως μια άψογη συμπεριφορά μέσα στα αποδυτήρια πολύ δύσκολα θα παραμείνει λοιπόν στον Ατρόμητο σε περίπτωση που συνεχίσει ο Κόλμαν. Το κοντέρ του σταμάτησε στις 17 συμμετοχές εκ των οποίων οι 8 ως βασικός χωρίς γκολ αλλά και χωρίς ασίστ.

Μπαμπάς ο Ντένιτς!

Δεν ξέρω αν ο Ντένιτς θα μείνει και του χρόνου στον Ατρόμητο καθώς είναι δανεικός από τον Απόλλωνα Λεμεσού με οψιόν αγοράς πάντως, σίγουρα θα θυμάται σε όλη του τη ζωή ότι σε αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα γεννήθηκε ο γιος του. Πράγματι, εδώ και λίγες μέρες ο Σέρβος χαφ έγινε για πρώτη φορά πατέρας, γεγονός που έχει ανεβάσει τη ψυχολογία του στα ουράνια νιώθοντας ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Δευτεραθλητές!

Ο ΓΣ Περιστερίου μπορεί να μην κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής σε επίπεδο Εφήβων και Παίδων όμως η παρουσία του σε δύο τελικούς καθιστά τη φετινή χρονιά πετυχημένη. Απέναντι του βρήκε τον Παναθηναϊκό που επίσης αποτελεί δύναμη στο χώρο και ηττήθηκε ισάριθμες φορές. Οι Έφηβοι πήγαν την σειρά σε τρίτο ματς ενώ οι Παίδες έχασαν με 2-0. Σε κάθε περίπτωση η 2η θέση σε όλη την Αθήνα δεν είναι απογοητευτική αλλά πετυχημένη.

Με άνεση!

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανόδου ολοκληρώθηκε για τις Νέες Ατρόμητου οι οποίες κατέκτησαν με πολύ μεγάλη άνεση το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών και από τη νέα περίοδο θα παίζουν στην Α’ Εθνική.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος είναι 5 γκολ ανά παιχνίδι που αποτυπώνει τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τις υπόλοιπες ομάδες ενώ  δέχονται γκολ κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μπαμπάς για 2η φορά ο πρόεδρος του Ηρακλή! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας