Τελευταία ενημέρωση 19:33, 19 Απρ 2024

Λούδης: «Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ έπρεπε να συνεχιστεί »

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο προπονητής του ΓΣΠ Κώστας Λούδης μίλησε  στο kathimerini.gr για όσα συνέβηκαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την Α1 πόλο ανδρών.

Ο αγώνας του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ για την Α1 πόλο ανδρών διεκόπη στο 1.18 πριν το τέλος του τέταρτου οκταλέπτου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα: «Στο 1.18 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου και ενώ είχε ισοφαρίσει η ομάδα του ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (σε 8-8), διεκόψαμε τον αγώνα λόγω επεισοδίων που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του γηπεδούχου σωματείου. Συγκεκριμένα, φίλαθλοι του Περιστερίου, πηδώντας τα κάγκελα της κερκίδας, με κοντάρια και ομπρέλα, που ήταν στον χώρο της πισίνας, επιτέθηκαν στον παίκτη του ΠΑΟΚ Νο 4 Προσινικλή Νικόλαο, ο οποίος για να τους αποφύγει πήδηξε μέσα στη δεξαμενή. Νωρίτερα, στο 3.38, ο συγκεκριμένος παίχτης είχε αποβληθεί με αντικατάσταση και με εντολή του αλυτάρχη κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Όμως, ο παίκτης αυτός επέστρεψε πίσω και έκανε άσεμνες χειρονομίες στους φιλάθλους που ήταν στην κερκίδα.

 

Αντιδρώντας οι φίλαθλοι, του πέταξαν ένα μπουκάλι νερό και ένα ποτήρι καφέ, βρίζοντάς τον. Ο αλυτάρχης προσπάθησε να ηρεμήσει τους φιλάθλους με τη βοήθεια του βοηθού προπονητή του Περιστερίου κ. Πασλή και απομάκρυνε τον παίκτη στην άλλη μεριά της πισίνας. Μετά την είσοδο των φιλάθλων, που κινήθηκαν απειλητικά με κοντάρια και την ομπρέλα, οι διαιτητές διακόψαμε αμέσως τον αγώνα. Με εντολή δική μας και του αλυτάρχη, εκκενώθηκε η κερκίδα του κολυμβητηρίου από φιλάθλους, εντός 10 λεπτών. Αμέσως καλέσαμε τους αρχηγούς των ομάδων για να συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας είπε ότι θα ρωτήσει τον πρόεδρό του, για την απόφαση, ενώ ο αρχηγός του Περιστερίου δέχτηκε να συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά την πάροδο 5 λεπτών, μας ενημέρωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει τον αγώνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατοχυρώνεται ο αγώνας με 5-0 υπέρ του ανυπαίτιου σωματείου, βάσει του άρθρου 14 παρ. 2 του κανονισμού της προκήρυξης της ΚΟΕ. Θα ακολουθήσει αναλυτική έκθεση των εμπλεκομένων».Θα ακολουθήσει αναλυτική έκθεση των εμπλεκομένων».

Το kathimerini.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Περιστερίου για να δώσει τη δική του διάσταση για τα γεγονότα. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά γεγονότα και μπορώ να πω ότι έχει δοθεί μια παραπάνω έκταση σε όλο αυτό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αρχικά, πρέπει να πω ότι σαν άνθρωπος του χώρου, σαν πρώην αθλητής και Ολυμπιονίκης καταδικάζω κάθε μορφή βίας. Είναι κάτι που δε με αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο και θέλω να ξεκινήσω από αυτό» σημείωσε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

 

«Υπάρχουν κάποια γεγονότα που για μένα έχουν καταγραφεί μέχρι ένα σημείο στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Είναι ένα φύλλο αγώνα όμως που δεν έχει συνταχθεί κατά την άποψή μου όπως θα έπρεπε. Γιατί πολλοί το ερμηνεύουν διαφορετικά. Η πραγματική εικόνα των γεγονότων είναι όντως ότι στο 1.18 πριν τη λήξη του αγώνα που ήταν και η ώρα που ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 8-8, ένας αθλητής του ΠΑΟΚ που δε θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο της πισίνας γιατί είχε αποβληθεί με αντικατάσταση, όπως το γράφουν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, οπότε κακώς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, προκάλεσε κάποιους φιλάθλους του Περιστερίου. Μάλιστα αυτή η πρόκληση είχε ξεκινήσει πιο πριν από τον πάγκο, που πάλι δε θα έπρεπε να είναι εκεί ο παίκτης αφού είχε αποβληθεί. Στην επίτευξη του γκολ, γύρισε τους έκανε άσεμνες χειρονομίες, τους παρέτρεψε κιόλας να “πάνε προς τα πάνω του”. Φυσικά εκεί έγινε αυτό που σας είπα ότι καταδικάζω. Τρεις από αυτούς κινήθηκαν εναντίον του παίκτη σέρνοντας μίας ομπρέλα που βρισκόταν εκεί για κολυμβητικούς αγώνες και μία βάση που στηρίζονται κάποια σημαιάκια για την κολύμβηση. Ο αθλητής πήδηξε στην πισίνα. Έγινε άμεση παρέμβαση των ανθρώπων του Περιστερίου και μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά είχε τελειώσει το επεισόδιο» τόνισε ο Κώστας Λούδης.

Οι άνθρωποι αυτοί απομακρύνθηκαν αμέσως από την πισίνα. Είναι κάτι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι άρχοντες του αγώνα» υπογράμμισε ο προπονητής της ομάδας των δυτικών προαστίων

«Εκείνη την στιγμή έγινε μία προσωρινή διακοπή του αγώνα. Φυσικά πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ που ήταν τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα και ήταν στην κερκίδα, προέτρεπε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγουν από την πισίνα. Αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η πισίνα και να συνεχιστεί το παιχνίδι με απόφαση των διαιτητών και του αλυτάρχη. Η πισίνα εκκενώθηκε σε λιγότερο από δέκα λεπτά γιατί εκεί βρίσκονταν οικογενειάρχες. Ο αστυνομικός διευθυντής, που ήρθε αμέσως είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχιστεί ο αγώνας γιατί υπήρχε ασφάλεια κάτι που μπορούσε να εγγυηθεί κι εκείνος. Το ίδιο είπαν και οι διαιτητές με τον αλυτάρχη. Όταν κάλεσαν τις ομάδες για να συνεχιστεί ο αγώνας, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αρνείται να συνεχίσει.

Έχει μεταφερθεί λίγο λάθος το όλο κομμάτι. Υπάρχει η εντύπωση ότι ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω εισβολής των οπαδών. Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά λόγω της εισβολής και στη συνέχεια διεκόπη οριστικά λόγω της άρνησης του ΠΑΟΚ να συνεχιστεί ο αγώνας. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το λέω αυτό γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικά άρθρα στην προκήρυξη. Το ένα καταδικάζει το Περιστέρι όπως και έγινε αφού ο αγώνας κατοχυρώθηκε στον ΠΑΟΚ βάσει του άρθρου 16. Όταν εγγυάται η αστυνομία, οι διαιτητές, ο αλυτάρχης και όλοι οι άρχοντες την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, δεν υπήρχε λόγος ο αγώνας να μην συνεχιστεί. Τότε ο αγώνας θα έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ του Περιστερίου και τελείωνε εκεί η υπόθεση» σχολίασε ο Κώστας Λούδης.

 

«Θεωρώ ότι το Περιστέρι θα πρέπει να δικαιωθεί δικαστικά. Αν θα τιμωρηθεί η έδρα είναι κάτι διαφορετικό. Όπως είπα πριν καταδικάζω κάθε μορφή βίας. Το αγωνιστικό είναι τελείως διαφορετικό. Ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί για το 1.18. Δεν υπήρχε λόγος να μη συνεχιστεί ο αγώνας σε ένα κολυμβητήριο άδειο, που εκκενώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε δει παλαιότερα σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με χιλιάδες κόσμου να εκκενώνονται γήπεδα και να συνεχίζονται οι αγώνες μετά από ώρες και με σοβαρά επεισόδια. Το φύλλο αγώνα έπρεπε να κλείσει μέσα σε είκοσι λεπτά, κάτι που δεν έγινε. Είναι κρίμα να κρίνονται αγώνες και προκρίσεις με τέτοιον τρόπο για τις ομάδες αλλά και για την προσπάθεια των ίδιων των αθλητών» απάντησε ο Έλληνας προπονητής σε σχετική ερώτηση για τη δικαστική έκβαση του αγώνα.

«Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μία απόφαση του προπονητή του την οποία στήριξε η διοίκηση. Εμένα με ενδιαφέρει να δοθεί μία σωστή διάσταση στα γεγονότα. Να εφαρμοστεί όπως πρέπει ο νόμος. Αν θεωρηθεί ότι όλα έγιναν με υπαιτιότητα του Περιστερίου, τότε η ομάδα μας πρέπει να τιμωρηθεί» κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Ο αγώνας διακόπηκε μετά την άρνηση του ΠΑΟΚ»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας