Τελευταία ενημέρωση 07:38, 20 Απρ 2024

Αντ.Αντωνιάδης:«Με αγάπησε ο κόσμος του Ατρόμητου, τον αγάπησα κι εγώ»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αντώνης Αντωνιάδης ο τεράστιος γκολτζής του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να έπαιξε μόνο ένα χρόνο στον Ατρόμητο, όμως άφησε έντονη την παρουσία του αφού συνδυάστηκε με την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική.

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

 

Η μεταγραφή του στον Ατρόμητο την σεζόν 1979-80 προκάλεσε αίσθηση και ανέβασε το πρεστίζ της ομάδας. Μετά τον Παναθηναϊκό και την επιτυχία στο Γουέμπλέι με τον φοβερό τότε Άγιαξ, έπαιξε ένα χρόνο στον Ολυμπιακό και από εκεί ήρθε στον Ατρόμητο. Ο σπουδαίος παλαίμαχος παίκτης δέχθηκε με ευχαρίστηση να μιλήσει στο «Αθλητικό Περιστέρι» για τον Ατρόμητο και τις στιγμές που έζησε. Τον ρώτησα  πως ύστερα από τέτοια καριέρα ήρθε για να παίξει στην Β’ Εθνική και μου είπε: «Ο αδελφός μου Γαβρήλος ήταν κολλητός του Αντώνη Ξυπνητού, τότε προέδρου και «άρρωστου»  με την ομάδα, που με έπεισε να έρθω στο Περιστέρι  αλλά πήρα κι ένα σημαντικό ποσό. Έπαιξα ένα χρόνο, ο κόσμος του Ατρόμητου με αγάπησε αλλά τον αγάπησα κι εγώ. Ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική δίκαια. Ακόμη και χωρίς τις απεργίες πάλι θα ανεβαίναμε γιατί είχαμε την καλύτερη ομάδα.  Είχαμε  πολύ καλό κορμό και με 3-4 προσθήκες που χρειάζονταν θα μέναμε άνετα στην Α’ Εθνική όμως έγινε το ακριβώς αντίθετο. Έγιναν 17 μεταγραφές, εκνευρίστηκα κι έφυγα ενώ η ομάδα υποβιβάστηκε».

«Θα γινόμουν Περιστεριώτης»

Όπως μου διηγήθηκε  ο Αντωνιάδης, παραλίγο να γινόταν Περιστεριώτης. Είχε δεσμό με μια κοπέλα η οποία πήγαινε γήπεδο κι εκεί γνωρίστηκαν. Μάλιστα ήταν οπαδός και του ΓΣΠ και πήγαιναν μαζί στους αγώνες του μπάσκετ. Κάτι όμως στράβωσε και δεν έγινε Περιστεριώτης. Εδώ και 30 χρόνια ο Αντωνιάδης μένει στο Νέο Ψυχικό. Ο παλαίμαχος παίκτης του ΑΟ Περιστερίου και αγαπητός φίλος Νίκος Αναστασόπουλος μου θύμισε ότι το στέκι του Αντωνιάδη ήταν ένα ουζερί στην Αγία Τριάδα. Ήταν προσιτός και παρά την φήμη  του μιλούσε με όλους πολύ φιλικά. Έλεγε ιστορίες από την πορεία στο «Γουέμπλεϊ» και όλοι τον άκουγαν με θαυμασμό.

Ο Αντωνιάδης βγήκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική, τέσσερις σερί. Το 1972 πέτυχε 39 γκολ που μέχρι σήμερα είναι ρεκόρ, μάλιστα τιμήθηκε με το ασημένιο παπούτσι ως δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη. Στον Ατρόμητο πέτυχε 16 γκολ σε 30 ματς και φυσικά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του. Για τον κόσμο του Περιστερίου μου είπε: «Ήταν απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αγαπούσε παθολογικά την ομάδα και το γήπεδο ήταν πάντα τίγκα. Έπαιζαν υπέροχοι ποδοσφαιριστές όπως οι Σιδηρόπουλος, Τόσκας, Αθανασόπουλος, Κότσαλος, Μισαηλίδης, Ρυμικής Παντελίδης και άλλοι. Ένας λόγος που δέθηκα με τον Ατρόμητο είναι γιατί σε ματς με τα Πετράλωνα πέτυχα το χιλιοστό γκολ της καριέρας μου». Στη μνήμη του έχουν μείνει δύο ματς, ένα με το Αιγάλεω στο Περιστέρι που δεν έπεφτε καρφίτσα. Νίκησε ο Ατρόμητος 1-0 με δικό του γκολ κι ένα με τον Άρη στο Χαριλάου για το Κύπελλο που αδικήθηκε η ομάδα κατάφωρα από την διαιτησία. «Στον διαιτητή είπα πολλά «γαλλικά» αλλά δεν είχε την πυγμή και το θάρρος να με αποβάλλει γιατί ήξερε την αδικία που έκανε σε βάρος μας». Για τον τωρινό Ατρόμητο, ο σπουδαίος παλαίμαχος άσος τόνισε: «Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Το Περιστέρι είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η ομάδα που το εκπροσωπεί να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια από τον Ιανουάριο και μετά έχει ανακάμψει και παίζει καλύτερη μπάλα». Ο Αντωνιάδης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΑΠ, διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος των ποδοσφαιριστών και κατοχύρωσε τα δικαιώματά τους».

ΠΗΓΗ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Απρίλιος 2022 17:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Ο Ατρόμητος είναι η ζωή μου»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας