Τελευταία ενημέρωση 00:48, 24 Απρ 2024

Κούκης:«Αγαπούσαμε τη φανέλα και ήμασταν μια οικογένεια»!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο παλαίμαχος άσος  μιλάει για τις αξέχαστες στιγμές που έζησε στον Ατρόμητο

 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Ο Μπάμπης Κούκης έγραψε τη δική του χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του Ατρόμητου. Σύμφωνα με αυτά που πρόσφερε δεν προβλήθηκε όπως του άξιζε ενώ ήταν πάντα χαμηλών τόνων. Απεριόριστα τα προσόντα του με κυριότερα την ταχύτητα  του αλλά και την ικανότητα του στο σκοράρισμα αν και έπαιζε δεξιός εξτρέμ. Ο παίκτης που αξιοποίησε την ταχύτητα του Κούκη ήταν ο αείμνηστος Άγγελος Ράμφος κι έχει μείνει στην ιστορία  η φράση «φύγε Χαράλαμπε»  όταν του έδινε μια μακρινή μπαλιά – λουκούμι. Ο Κούκης έφευγε με ταχύτητα και έβαζε γκολ. Ο σπουδαίος αυτός επιθετικός που ξεκίνησε από το εφηβικό του Ατρόμητου, αγωνίστηκε  σε ηλικία 17 ετών στην πρώτη ομάδα. Το κοντέρ σταμάτησε στις 234 συμμετοχές, ενώ πέτυχε 58 γκολ και είναι δεύτερος γενικός σκόρερ πίσω από τον Μητράκο.

«Οι γειτονιές  του Περιστερίου είχαν τοπικές ομάδες και τα καλοκαίρια έπαιζαν σε τουρνουά. Σε ένα ματς με είδε ο Ράμφος και μου είπε «εσύ θα έρθεις στον Ατρόμητο». Έτσι πήγα στην ομάδα την σεζόν 1962-63 και έπαιξα οκτώ χρόνια. Ο τότε προπονητής Αλέκος Χατζησταυρίδης με προώθησε μαζί με τον Ράμφο, τον Τσιριμιάγκο, τον Δεληκάρη και άλλους. Αγαπούσαμε όλοι τη φανέλα και ήμασταν μια οικογένεια» μου διηγείται ο Μπάμπης Κούκης και συνεχίζει:« Ξεκινούσαμε  από τα στέκια του Περιστερίου και πηγαίναμε με τα πόδια στο γήπεδο. Μπορεί οι παράγοντες να μην είχαν οικονομική ευχέρεια όμως έκαναν ότι μπορούσαν και έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους. Παίρναμε το μισθό μας αλλά όχι όλα τα πριμ που τότε ήταν ανά τετράδα αγώνων. Πρόλαβα και θυμάμαι τους Χατζή, Πέτρου, Παπαγεωργίου και άλλους σπουδαίους της εποχής».

Σταμάτησε στα 30

Ο Κούκης πήγε στον Απόλλωνα Αθηνών όταν ήταν εκεί ο Ράμφος αλλά σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 30 του χρόνια και μου είπε ότι: «Έπαθα θλάση και ο  προπονητής Μπούτζακ μου έλεγε να κάνω  υπομονή και να σφίξω τα δόντια για να παίξω. Η θλάση όμως δεν περνούσε, εκνευρίστηκα και αποφάσισα να αφοσιωθώ στη δουλειά μου., Δούλευα σε πιεστήριο εφημερίδων, έπιανα δουλειά στις 10 το βράδυ και τελείωνα στις 5 το πρωί. Παίρναμε τότε καλό μεροκάματο και είδα ποιο ήταν το μέλλον και αποφάσισα να σταματήσω. Προβολή δεν είχαμε γιατί εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν πολλά ΜΜΕ. Παρ’ όλα  αυτά είχα πρόταση να πάω στον ΠΑΟ που είχε προπονητή   τον Λάκη Π[ετρόπουλο. Ο Ατρόμητος είχε μεγάλες απαιτήσεις  και έτσι δεν έγινε η μεταγραφή. Επίσης είχα πρόταση από την ΑΕΚ και το Αιγάλεω αλλά απάντησα αρνητικά γιατί είχα δώσει το λόγο μου στον Απόλλωνα. Τα ματς που δεν ξεχνώ είναι ένα στην Καλαμάτα που φάγαμε πολύ ξύλο κι ένα  στο Περιστέρι με  τον ΟΦΗ, σε ένα γήπεδο με βούρκο που  σε μια διεκδίκηση της μπάλας ήρθε με πολύ δύναμη πάνω μου ο Καφούσης αλλά αυτός έσπασε το πόδι του,. Το θέμα είχε φθάσει μέχρι τα δικαστήρια όμως ο προπονητής των αντιπάλων Γιάννης Χέλμης προς τιμήν  του κατέθεσε ότι αυτά συμβαίνουν στο γήπεδο και δεν είχα πρόθεση να κτυπήσω τον αντίπαλο μου». Για τον σημερινό Ατρόμητο ο Κούκης μου είπε: «Ελπίζω να τα καταφέρει και να σωθεί. Χρειάζεται μεγαλύτερο πάθος από τους παίκτες ενώ ο Σπανός κάνει το καλύτερο για την ομάδα και αν δεν είχαμε αυτόν, δεν ξέρω που θα ήμασταν». Ο παλαίμαχος άσος έχει μια εξαιρετική οικογένεια με την σύζυγό του Σεβαστή. Ο γιος μου Νίκος είναι ορθοπεδικός και έχει δύο αγοράκια ενώ η κόρη του Κορίνα που είναι παθολόγος έχει ένα κοριτσάκι.  Μένει στο Χαλάνδρι αλλά για μεγάλο διάστημα του χρόνου το περνάει στο Πόρτο Ράφτη».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Παλαίμαχοι Ατρόμητου - ΑΕΚ για καλό σκοπό! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας