Τελευταία ενημέρωση 20:33, 16 Απρ 2024

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης και ο διάδοχος του!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος, γιος του Τζαννή «χτίζει» το μπασκετικό του μέλλον  στον Γ.Σ.Π.

Ο μόλις 17 ετών και τριών μηνών Σωτήρης Σταυρακόπουλος αποτελεί ένα από τα next generation  του Γ.Σ.Περιστερίου που βλέποντας ήδη τον κόσμο από τα 2.02μ. φιλοδοξεί να πάρει το δακτυλίδι της διαδοχής μέσα στα παρκέ από τον πατέρα του Τζαννή. Τον 50χρονο πια βετεράνο μπασκετμπολίστα που κατέκτησε το 1996 την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και το 1997 το Κύπελλο Κόρατς με τον Άρη μέσα στη Τουρκία επί της Τόφας Μπούρσα. Μπαμπάς και γιος αντάμωσαν λοιπόν στο «Α.Π.» με κοινό παρονομαστή τον Γ.Σ.Π. και το μέλλον που διαγράφεται μπροστά  για τον Σωτήρη Σταυρακόπουλο.

BC PeristeriAcadimies 250x250

Τζαννής:«Βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μου»

--- Καταρχάς να υποθέσουμε ότι η επιλογή να είναι ο Σωτήρης στο Περιστέρι είναι δική σου απόφαση;

«Θα έλεγα ότι είναι κοινή απόφαση γιατί θέλαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και ο Γ.Σ.Π είναι μια ομάδα με παράδοση στις ηλικίες αυτές και πιστέψαμε ότι η καλύτερη λύση για εκείνον για να βελτιωθεί ως παίκτης αλλά και να διεκδικήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όπως πέρσι αλλά και πρόπερσι που τελικά ο σύλλογος  το κατέκτησε».

Πήρε ωστόσο και το βάπτισμα του πυρός στην Ανδρική Ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη αυτό. Ο Σωτήρης είναι αλήθεια πρέπει να νιώθει τυχερός που παίζει σε μια ομάδα όπως το Περιστέρι που ο κόουτς Τόμιτς έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν συμμετοχή. Σίγουρα ς είναι στην αρχή της πορείας του, το αγαοάει πολύ, έχει μια δύσκολη χρονιά μπροστά του με σχολείο, φροντιστήριο και μπάσκετ, κουράζεται αλλά προσπαθεί πολύ για να τα συνδυάσει».

--- Ποια δικά στου στοιχεία διακρίνεις στο παιχνίδι του παιδιού σου;

«Ήδη με έχει περάσει κατά ένα πόντο (γελάει). Ο Σωτήρης έχει πολύ καλή αντίληψη, είναι πολύ καλός σουτέρ και αυτό έχει προέλθει μέσα από την πολύ δουλειά, κάνει και έξτρα προπονήσεις μόνος του πέρα από την ομάδα. Έχει βέβαια τεράστια περιθώρια βελτίωσης, είναι ταλέντο αλλά έχει και την τύχη να κάνει προπόνηση με παίκτες πιο έμπειρους και καλύτερους από εκείνον που θα τον βελτιώσουν σαν αθλητή. Είναι μια βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μου και θα γίνει καλύτερος από εμένα αρκεί να έχει υγεία γιατί είναι προσηλωμένος και αγαπάει αυτό που κάνει».

--- Κι εσύ φόργουοντ  αλλά και ο Σωτήρης φόργουοντ. Άρα είναι και πιο εύκολο για εσένα να του μιλήσεις για τα μυστικά της συγκεκριμένης θέσης, πέρα βέβαια από την «εκπαίδευση» που παίρνει από τους προπονητές του;

«Παίζει στις θέσεις «2» και «3», στον Αετό Καλλιθέας έπαιζε και ως «1». Μπορώ να του πω κάποια πράγματα ως παλιός αθλητής και νυν προπονητής, περισσότερα όμως έχουν να του μάθουν οι προπονητές που δουλεύουν καθημερινά μαζί του και οι οποίοι ξέρουν που πρέπει να δώσουν βαρύτητα και ποια στοιχεία του Σωτήρη χρειάζονται βελτίωση».

--- Ποια είναι η συμβουλή που συνηθίζεις να του δίνεις;

«Αυτό που λέω πάντα στα παιδιά. Να παραμείνουν στον αθλητισμό που είναι το πρωτεύον, δεν είναι όλα πρωταθλητισμός, σίγουρα χρειάζονται το ταλέντο, η τύχη και η δουλειά για να φθάσεις ψηλά. Όμως ο αθλητισμός σε βοηθά να αποκτήσεις μια ισορροπία ψυχική και σωματική,  μαθαίνεις να πειθαρχείς, να έχεις αυτοέλεγχο, να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου από τη χαρά στη λύπη.  Παίρνεις μαθήματα ζωής, αποκτάς προσωπικότητα και μπορείς να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Όλα αυτά μόνο ο αθλητισμός μπορεί να τα προσφέρει. Αυτά λέω και στον μικρό μου  γιο τον Γιώργο που έχει γεννηθεί το 2008 και παίζει ποδόσφαιρο στους Ίωνες Παλαιού Φαλήρου».

--- Πως θέλεις να βλέπεις τα επόμενα χρόνια τον Σωτήρη μέσα στα παρκέ τα επόμενα χρόνια;

«Θα ήθελα να είναι ισορροπημένος ως άνθρωπος, να πάει καλά στα μαθήματα του και να κάνει μακάρι τα όνειρά του πραγματικότητα. Για να παίξει σε υψηλό επίπεδο πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του, να είναι εντάξει με τον εαυτό του και να κάνει αυτό που θέλει όχι γιατί το θέλει αλλά γιατί το αγαπάει. Και με ικανοποιεί το γεγονός ότι παρά το βαρύ του πρόγραμμα δεν παραπονιέται».

---- Το 2004 ήταν να έρθεις στο Περιστέρι αλλά τελικά δεν έγινε αυτό.

«Πράγματι είχα συμφωνήσει να παίξω στην Α2 με την ομάδα αλλά για κάποιο λόγο αυτό δεν έγινε. Σε κάθε περίπτωση αγωνίστηκα πολλές φορές ως αντίπαλος με το Περιστέρι, αποτελεί πρότυπο στο ελληνικό μπάσκετ, έχουν περάσει τεράστιοι αθλητές Κορωνιός, Τσαγκόπουλος, Νόριτς από τους ξένους και δεκάδες άλλα μεγάλα ονόματα με πολύ καλές πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σιγά σιγά ξαναβρίσκει το δρόμο του και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα».

--- Τον χώρο του μπάσκετ δεν τον εγκατέλειψες και συνεχίζεις πλέον ως προπονητής.

«Ναι είμαι στον Αετό Καλλιθέας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια από το μηδέν και τώρα έχουμε πάνω από 200 παιδιά στην ακαδημία μας. Είναι κάτι που αγαπάω, ήθελα να το κάνω από την εποχή που έπαιζα, να είμαι δηλαδή κοντά στα νέα παιδιά. Και χαίρομαι πολύ όταν τα βλέπω να εξελίσσονται ως αθλητές αλλά και ως χαρακτήρες».

 

Σωτήρης: «Τυχερός που αποτελώ μέλος του Γ.Σ.Π.»

---- Σε ποια ηλικία ήρθες στο Περιστέρι και που έκανες τα πρώτα σου βήματα στο μπάσκετ;

«Ξεκίνησα από τον Αετό Καλλιθέας στα 7 μου χρόνια και έφθασα μέχρι την Ανδρική Ομάδα. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είμαι στο Εφηβικό του Περιστερίου».

--- Πως  νιώθεις που φέτος πήρες συμμετοχή στην Ανδρική Ομάδα μόλις από τα 17 σου;

«Νιώθω χαρούμενος και είναι μεγάλη τιμή για εμένα που κάνω προπονήσεις με την Ανδρική Ομάδα μαζί με παίκτες που έχουν παίξει στην Εθνική Ελλάδας αλλά και με ξένους υψηλού επιπέδου. Νιώθω τυχερός που αποτελώ μέρος μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ».

--- Παράλληλα είσαι και σε χρονιά Πανελληνίων Εξετάσεων, σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα.

«Πράγματι είμαι μια δύσκολη χρονιά για εμένα γιατί πρέπει να συνδυάσω σχολείο, φροντιστήριο και μπάσκετ. Επειδή όμως αγαπώ αυτό που κάνω δεν βαρυγγωμώ».

---Που θέλεις να περάσεις;

«Είμαι στη θετική κατεύθυνση και έχω βάλει στόχο τα ΤΕΦΑΑ».

--- Με τον μπαμπά σου συζητάτε, Ποιος είναι ο  στόχος σου;

«Θέλει να δουλεύω σκληρά. Συζητάμε μετά από κάθε παιχνίδι, που πήγα καλά και που όχι. Ακόμη είμαι στην αρχή της διαδρομής, πιστεύω  όμως ότι με δουλειά και με την  καθοδήγηση των προπονητών μου θα υλοποιήσω τον στόχο μου να γίνω βασικό στέλεχος της Ανδρικής Ομάδας του Περιστερίου. Μόλις το πετύχω θα πάω στον επόμενο μεγάλο στόχο».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σαλούστρος! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας