Τελευταία ενημέρωση 15:31, 25 Απρ 2024

Θ.Κασπίρης Ο παράγοντας με τις μαύρες σακούλες!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο διοικητικός παράγων που άφησε εποχή με τον τρόπο που μοίραζε λεφτά  στους παίκτες του Ατρόμητου

Ο Θανάσης Κασπίρης παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν διατέλεσε πρόεδρος του Ατρόμητου, υπήρξε ως εξωδιοικητικός παράγων ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στον σύλλογο. Έβαλε τη δική του σφραγίδα και σημάδεψε τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’70.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Δεν υπήρξε φίλαθλος που να μην τον γνώριζε. Με πολλούς παλαίμαχους που έχω μιλήσει που είπαν ότι από τον Κασπίρη γέμισαν λεφτά. Ήταν πασίγνωστος ανά το πανελλήνιο με τους κινηματογράφος και κυρίως με τον «Ελίτ» στην Πειραιώς που πρόβαλε ταινίες πορνό και από εκεί βγήκε το παρατσούκλι του «τσόντας». Τα λεφτά από τις εισπράξεις τα έβαζε σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων και τα πήγαινε στους παίκτες του Ατρόμητου. Στην συζήτηση που είχαμε μου θύμισε γεγονότα που τα έζησα κι έχω προσωπική εμπειρία. Μου είπα πάντως και πράγματα που δεν γράφονται αν και έχει παρέλθει ο χρόνος

Ας αφήσω όμως τον ίδιο να διηγηθεί όσα ήθελε να μου πει: «Μπολιάστηκα με τον Ατρόμητο από το 1977, συμπληρώνω δηλαδή 45 χρόνια κοντά στην ομάδα. Με παρότρυναν ο Νίκος Αντωνόπουλος και ο Δημήτρης «Ντούρος» που με…κατέβασαν από την Ανθούπολη. Θυμάμαι τις εξέδρες φίσκα από τον κόσμο και τώρα που τις βλέπω άδειες κλαίω. Πρόεδρος ήταν ο Σταμάτης Γλυκός, ο πρόεδρος των προέδρων. Παράγοντες σαν και αυτόν δεν βγαίνουν συχνά και αυτή είναι η αλήθεια. Υπήρχαν άλλοι που τους ένοιαζε μόνο η προβολή για να έχουν προσωπικό όφελος. Πάντα είχαμε προβλήματα. Χάσαμε ένα ματς στο Λουτράκι από την Κόρινθο και μαζί την κατηγορία και σε αυτό είχαν συμβάλει κάποιοι παράγοντες. Δεν θέλω να τους κατονομάσω, ξέρουν ποιοι είναι. Αυτοί που είχαν συμφέροντα με απείλησαν με πιστόλι για να φύγω γιατί τους χαλούσα τα σχέδια. Μιλάω βέβαια για ελάχιστα άτομα γιατί στην πλειοψηφία το Περιστέρι έχει αγνά στοιχεία. Τεράστιος παράγοντας ήταν και ο Αντώνης Ξυπνητός, ο Θεός να τον έχει πάντα καλά. Σπουδαίος ήταν και ο αδελφός του Γιάννης, πάντα χαμηλών τόνων και πολύ δημιουργικός.  Δεν είχαμε χορηγούς, τα μόνα μας έσοδα ήταν από τα εισιτήρια και τα λεφτά που βάζαμε από την τσέπη μας». Και ο Θανάσης Κασπίρης συνέχισε την αφήγησή του: «Από τους προπονητές που συνεργάστηκα και ήταν όλοι εξαιρετικοί, θα κάνω ειδική μνεία στον Κώστα Τσάκο. Και όμως αναγκάστηκα να τον σταματήσω γιατί σε ένα ματς του είχα ζητήσει να μην βάλει συγκεκριμένο παίκτη γιατί κάτι είχα μάθει, αλλά εκείνος τον χρησιμοποίησε και χάσαμε τον αγώνα. Από τους ποδοσφαιριστές, θα σταθώ στον Κώστα Μισαηλίδη και στον Κώστα Καραλή που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να παίξουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Να μην ξεχάσω να σας πω για τις ομηρικές μάχες που γινόντουσαν στις Γενικές Συνελεύσεις γιατί πάντα υπήρχαν δύο παρατάξεις και διεκδικούσαν τη διοίκηση. Σε μια συνέλευση στον κινηματογράφο «Έλενα», ο κόσμος πήρε την κάλπη και διέκοψε τις εκλογές γιατί ήθελε εμένα και την επόμενη εβδομάδα μας εξέλεξε δια βοής. Έφυγα από την ομάδα μετά από ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Περιστέρι, στο οποίο ο Πολυχρονίου άφησε εκτός αποστολής τον Σιδηρόπουλο και έβαλε τον Λούκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική το 1981 πήρα πάλι την ομάδα με τον Ξυπνητό μετά από εκλογές αλλά μπήκαν οι απειλές και αποχώρησα».

 Τα τελευταία 17  χρόνια ο Θανάσης Κασπίρης ασχολείται με τις ακαδημίες του Ερασιτέχνη Ατρόμητου με μεγάλη επιτυχία: «Με παρότρυναν να ασχοληθώ οι φίλαθλοι, για τον ερασιτέχνη δίνω και τη ζωή μου. Το έργο είναι δύσκολο γιατί έχεις να κάνεις με παιδιά και ο σκοπός μας είναι ιερός. Ο Ατρόμητος είναι πολύ τυχερός που έχει στην κορυφή της πυραμίδας τον Γιώργο Κορακάκη και τον Μάρκο Δήμο που κάνουν τρομερή δουλειά και είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που συνεργάστηκα εκτός από 2-3 που ξέρουν ποιοι είναι και όλους τους ποδοσφαιριστές, εξαιρώ δύο που ξέρουν επίσης ποιοι είναι. Ο κόσμος του Περιστερίου πρέπει να σταθεί κοντά στην ομάδα, τώρα που είναι σε δύσκολη θέση και να στηρίξουμε τον Γιώργο Σπανό που έτσι και φύγει, εύχομαι να μην φύγει ποτέ, θα καταστραφούμε. Όλοι κοντά στην ομάδα και στην σπουδαία προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος Σπανός από το 2005 για να είναι ο Ατρόμητος μια ομάδα πρότυπο στην Ελλάδα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2022 18:09
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας