Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ποδοσφαιρικό γονίδιο του Έρλινγκμαρκ έρχεται να λάμψει!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην πρώτη του ποδοσφαιρική περιπέτεια εκτός Σουηδίας, ο 23χρονος αμυντικός χαφ Γιαν Άουγκουστ Έρλινγκμαρκ, γέννημα θρέμμα της Γκέτεμποργκ, έρχεται στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο, με σκοπό να δώσει πολύτιμες βοήθειες στη μεσαία γραμμή, αποτελώντας μαζί με τους Χαρίση και Σάλομον, εξαιρετικές λύσεις για τον Κρις Κόλμαν. Η ευχέρεια που έχει στα κλεψίματα και η ικανότητά του στην γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και τις μονομαχίες (κάτι που μπορεί κανείς να διακρίνει από τα highlights που κυκλοφορούν), τον κάνουν ιδανική περίπτωση. 

Στο παλμαρέ του μετρά την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Σουηδίας τη σεζόν 2019-2020, τη στιγμή που το ύψος του (1,89μ.) τον κάνει ικανό να αγωνιστεί και στη θέση του κεντρικού αμυντικού αν χρειαστεί, ένας πολυθεσίτης ικανός να λύσει τα χέρια κάθε προπονητή. Ως νεαρός φαίνεται γεμάτος με όρεξη για ποδόσφαιρο, ειδικά από τη στιγμή που επέλεξε να φύγει από τη «ζεστασιά» της πατρίδας του για κάτι νέο, ενώ όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά στοιχεία, με μια πρόχειρη ματιά στα social media του μπορεί κανείς να διακρίνει και την αγάπη που έχει για το χόκεϊ, ένα άθλημα άκρος δημοφιλές στην πατρίδα του.

Από μικρή ηλικία είχε ως όνειρο να αγωνιστεί με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ, από τις οποίας τις ακαδημίες μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα, παίζοντας έως σήμερα σε 132 παιχνίδια και σκοράροντας οκτώ γκολ. Οι εμφανίσεις του αυτές του έδωσαν το εισιτήριο και για την εθνική του ομάδα, στην οποία κατέγραψε τη μια και μοναδική συμμετοχή του, στις 12 Ιανουαρίου του 2020, σε ένα φιλικό κόντρα στο Κόσοβο. Σύμφωνα με το Transfermarkt, η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τις 900.000 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι άγγιξε και το ένα εκατομμύριο ευρώ, με τους «κυανόλευκους» να τρίβουν τα χέρια τους που τον αποκτούν ως ελεύθερο.

Το να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ήταν κάπως αναπόφευκτο για αυτόν, αφού ο πατέρας του, Μάγκνους Έρλινγκμαρκ, αποτέλεσε μεγάλη δόξα της Γκέντεμποργκ, με την οποία κατέγραψε από το 1993 έως το 2004, 278 συμμετοχές και 42 γκολ, μετρώντας και 37 παρουσίες με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας. Μάλιστα, το μοναδικό γκολ του με το αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα της πατρίδας του, το πέτυχε κόντρα στην Ελλάδα, σε φιλική αναμέτρηση το 1991 στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-2), ενώ αποτέλεσε μέλος της χρυσής γενιάς που κατετάγη τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994!