Τελευταία ενημέρωση 14:02, 24 Απρ 2024
Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΝΗ

O Νικόλας Λύκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αν και γεννημένος τον Μάιο του 2008, είναι μαθητής της 2ας Γυμνασίου, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους οδηγούς αγώνων karting. O οδηγός Νικόλας έχει μία ιδιαίτερη σχέση πάθους με το karting και η σοβαρότητά της αποδεικνύεται από τον τρόπο οδήγησης. Είναι σωστός και ήρεμος εισπράττοντας όλη εκείνη την ευχαρίστηση που προσφέρει το αγωνιστικό karting ενώ παράλληλα είναι ταχύτατος.


Ο Νικόλας Λύκος ξεκίνησε την ενασχόλησή σου του με το karting στα στα 6 του χρόνια. Ο πατέρας του Βαγγέλης Λύκος, μη έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία με το motorsport, ακολούθησε μια ορθολογική σειρά. Από το νηπιαγωγείο λοιπόν, της Speedpark Kart Academy που έδρα είχε και έχει στην ανάλογη πίστα του Ασπρόπυργου. Μια σχολή karting που λειτουργεί από το 2010 στην Ελλάδα ακολουθώντας πρότυπα αντίστοιχων ακαδημιών του εξωτερικού. Σε αυτό συντείνουν και οι εξαιρετικοί δάσκαλοι, ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο Γιώργος Λαζαράκος και ο Μάκης Παναγιωτόπουλος. Η συγκεκριμένη Ακαδημία επί έντεκα χρόνια αποτελεί την άνθηση του φυτώριου νέων οδηγών σε συντριπτικό ποσοστό των κατηγοριών mini-micro (7-12 ετών) όλων των θεσμών αγωνιστικού karting στην Ελλάδα.
Ο Νικόλας Λύκος, ήταν σχεδόν 8 ετών απόφοιτος πλέον της Speedpark Kart Academy όταν άρχισε να συμμετέχει στους αγώνες της κατηγορίας mini που γίνονταν στις πίστες των Αφιδνών, Καλαμάτας, Πάτρας και Θεσσαλονίκης. Σιγά, σιγά, αγώνα με αγώνα ότι είχε διδαχθεί από τους δασκάλους του, εφαρμόζεται και στην πίστα. Τα καλά αποτελέσματα δεν αργούν να έρθουν κι έτσι το 2017 με τις επιδόσεις του στο Rotax MAX Challenge GR προκρίνεται να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο τελικό του θεσμού, που εκείνη την χρονιά γίνονταν στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Έτσι ο μικρός Νικόλας στην τελετή έναρξης της ''Ολυμπιάδας του Karting'', έτσι χαρακτηρίζεται ο συγκεκριμένος Παγκόσμιος τελικός από όποιον έχει πάρει μέρος ή τον έχει παρακολουθήσει, είναι σημαιοφόρος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας! Αγωνιστικά η εμπειρία που αποκόμισε ο οδηγός Νικόλας Λύκος, ανάμεσα σε 400 συναθλητές του απ' όλο τον κόσμο ήταν τεράστια. Οι δάσκαλοί του ''γεμάτοι'' από ανάλογες διεθνείς εκδηλώσεις, Γιάννης Αντωνιάδης και Γιώργος Λαζαράκος, φρόντισαν να εισπράξει ο οδηγός τους στην πρώτή του διεθνή συμμετοχή, πλούσιες εμπειρίες.
Στο σπορ αυτό απαιτείται συγκέντρωση και συνεχή εξέλιξη. Η κορύφωση στη δουλειά που κάνουν οδηγός-κόουτς με στόχο την βελτίωση για την υψηλή διάκριση επιβεβαιώνεται στους αγώνες. Ο Νικόλας Λύκος από σεζόν-σεζόν έδειξε πως η προσπάθειά του απέδωσε. Βρέθηκε πολλές φορές στο βάθρο των νικητών από την mini κατηγορία, αργότερα στην junior όπου και κέρδισε για πρώτη φορά σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Σήμερα έχοντας πλέον αγωνιστική άδεια κατηγορίας senior μπορεί να συμμετέχει στις μεγάλες κατηγορίες!
Ουσιαστικά με την αγωνιστική ομάδα της Formula K Hellas θυγατρική Speedpark Kart Academy και πάντα με τον Γιάννη Αντωνιάδη δίπλά του, περνά σε μία περίοδο ''μεταπτυχιακού''. Στο αγωνιστικό karting όπως γράψαμε η εξέλιξη του αθλητή-οδηγού δεν σταματά ποτέ! Έτσι ο Νικόλας μετά το πέρασμα του από όλες τις ''τάξεις'' εκπαίδευσης καθώς και από όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες έφτασε στην ''ναυαρχίδα'' του σπορ. Την κατηγορία ΚZ! Μία δύσκολη, απαιτητική και ταχύτατη κατηγορία που αποτελεί το τελευταίο στάδιο εξέλιξης ως οδηγού πριν αναζήτηση την τύχή του στους αγώνες αυτοκινήτου!

Μέλος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής
Ο Νικόλας Λύκος ως αθλητής-οδηγός ανήκει στο σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής) που έδρα έχει το Περιστέρι! Το σωματείο της Δυτικής Αττικής και η Πρόεδρος του, μέλος του Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε. (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) καθώς και Πρόεδρος της Επ.Α. (Εθνική Επιτροπή Αγώνων), Φωτεινή Ψαράκου βρίσκεται πάντα δίπλα στον ''Συνδημότη'' αθλητή της. Το συγκεκριμένο σωματείο έχει τιμήσει επανειλημμένα τον Νικόλα για την προσπάθεια, την εξέλιξη και το ήθος του!
Δίπλα στον Νικόλα, εκτός από τους ανθρώπους της αγωνιστικής ομάδας του, Γιάννη Αντωνιάδη και Γιώργο Λαζαράκο, τον μηχανικό του Μπάμπη Ζογκό, την Πρόεδρο του σωματείου που ανήκει Φωτεινή Ψαράκου βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι. Περιστεριώτες κι αυτοί, ο πατέράς του και ο παππούς του ή ο παππούς του κι ο πατέρας του, ο κυρ.Νίκος και ο κυρ.Βαγγέλης. Χωρίς σειρά προτεραιότητας εκδηλώνουν την αγάπη τους για το παιδί και εγγόνι τους καθώς και την εκτίμησή τους ως πραγματικού και σωστού αθλητή! Ούτως ή άλλως ο Νικόλας χαίρει της εκτίμησης όλων των συναθλητών του για το ήθος του καθώς και για την αγωνιστική του εξέλιξη! 

Ως αθλητής, οδηγός αγώνων karting o Νικόλας Λύκος διατηρεί σελίδα στο facebbok που μπορείτε να ενημερωνόσαστε για το αγωνιστικό πρόγραμμά του: @NikLyk95

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2022 20:49
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας